Постанова
від 11.12.2008 по справі 28/168-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

28/168-б

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б     тел.230-31-34

 ПОСТАНОВА

іменем України

про визнання боржника банкрутом

11.12.2008

справа № 28/168-б

за заявою          товариства з обмеженою відповідальністю «Нафтова компанія»

до                    товариства з обмеженою відповідальністю «Ініціо»(код 31984642)

про                    визнання банкрутом

Суддя Копитова О.С.

Секретар с/з Павлюк А.О.

За участю представників сторін:

від заявника          : Амелін Є.А., представник за довіреністю № 3 від 11.12.2008

від боржника: не з'явився

присутній арбітражний керуючий Сніжко О.Ю.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Нафтова компанія»(надалі по тексту ТОВ «Нафтова компанія») звернулось до господарського суду з заявою про визнання банкрутом товариства з обмеженою відповідальністю «Ініціо»(надалі по тексту ТОВ «Ініціо»), оскільки останній неспроможний сплатити борг.

Ухвалою господарського суду м. Києва від 22.05.2008 порушено провадження по справі № 28/168-б, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів та процедуру розпорядження майном боржника, підготовче засідання суду призначено на 24.06.2008.

Ухвалою суду від 24.06.2008 відкладено підготовче засідання на 08.07.2008.

Ухвалою підготовчого засідання від 08.07.2008 визнано кредиторські вимоги товариства з обмеженою відповідальністю «Нафтова компанія», призначено розпорядника майна арбітражного керуючого Сніжко Олександра Юрійовича (ліцензія серії АБ № 176155 від 02.08.2005), заявника зобов'язано подати до офіційного друкованого органу оголошення про порушення справи про банкрутство боржника, розпоряднику майна надати на затвердження реєстр вимог кредиторів боржника та призначено попереднє судове засідання на 16.09.2008.

Оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство ТОВ «Ініціо»опубліковано в газеті «Голос України»від 29.07.2008 № 141 (4391) (оригінал примірника газети в матеріалах справи).

Ухвалою попереднього засідання від 16.09.2008   відмовлено управлінню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у місті Києві у визнанні кредитором боржника на суму 109,95 грн., визнано кредитором боржника товариство з обмеженою відповідальністю  “Нафтова компанія”в розмірі 169 565,00 грн. та  затверджено реєстр вимог кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю  “Ініціо”на загальну суму 169 565,00 грн.

13.10.2008 до загального відділу суду від голови комітету кредиторів боржника надійшло клопотання про припинення процедури розпорядження майном боржника, визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором боржника –арбітражного керуючого Сніжко О.Ю.( ліцензія серії АБ № 176155 від 02.08.2005).

Як вбачається із доданого до матеріалів справи Протоколу № 1 зборів кредиторів боржника від 26.09.2008, учасниками зборів кредиторів вирішено обрати Головою комітету кредиторів боржника товариство з обмеженою відповідальністю «Нафтова компанія»та доручити Голові комітету кредиторів боржника подати до господарського суду міста Києва клопотання про скорочення процедури розпорядження майном, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого Сніжко О.Ю. (ліцензія серії АБ № 176155 від 02.08.2005)

Відповідно до ч. 1 ст. 22 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру.

З системного аналізу норм закону вбачається, що боржник визнається банкрутом, коли господарським судом встановлено неспроможність боржника відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані вимоги кредиторів інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

        Відповідно до приписів ст. 1 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” ліквідація - припинення діяльності суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного господарським судом банкрутом, з метою здійснення заходів щодо задоволення визнаних судом вимог кредиторів шляхом продажу його майна.

Із поданого розпорядником майна звіту вбачається, що розпорядником майна були направлено запити до керівних органів боржника, щодо надання відповідної інформації та документів для здійснення аналізу фінансової, господарської та інвестиційної діяльності боржника, його становище на товарних ринках, виявлення ознак фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства. Запити направлені розпорядником майна за місцезнаходження боржника, поверталися арбітражному керуючому з відміткою пошти про відсутність за вказаною адресою.

 Розпорядник майна зазначає, що керівні органи боржника та його майно не були розшукані, що унеможливило одержання будь-якої інформації про боржника для здійснення аналізу його фінансової, господарської та інвестиційної діяльності, становища на товарних ринках, виявлення ознак фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства, відомстей про фінансове становище боржника виявилося неможливим.

          Також розпорядником майна боржника Сніжко О.Ю. було встановлено, що за адресою реєстрації, сам боржник та його майно відсутнє, докази ведення боржником будь-якої фінансової, господарської та інвестиційної діяльності з'ясувати не вдалось. Знайти майно боржника, за рахунок якого можливо задовольнити вимоги кредиторів, розпоряднику майна боржника Сніжко О.Ю. не виявилося можливим.

Враховуючи викладені обставини, а також той факт, що були виконані всі необхідні умови процедури розпорядження майном, своєчасно здійснена публікація в офіційному друкованому органі з метою виявлення кредиторів та санаторів боржника, складено реєстр заявлених вимог кредиторів, створено комітет кредиторів, подано клопотання комітету кредиторів щодо введення процедури ліквідації, відсутні пропозиції щодо санації боржника або укладення мирової угоди, господарський суд приходить до висновку щодо необхідності введення процедури ліквідації та визнання боржника банкрутом.

   Відповідно до ст. 24 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»у постанові про визнання боржника банкрутом господарський суд відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, передбаченому для призначення керуючого санацією. За клопотанням ліквідатора, погодженим з комітетом кредиторів, господарський суд призначає членів ліквідаційної комісії.

         Згідно ч. 8 ст. 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення, зокрема про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, припинення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), надання згоди на укладення арбітражним керуючим значних угод боржника чи угод боржника, щодо яких є заінтересованість.

         Як встановлено вище, головою комітету кредиторів запропоновано призначити ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю «Ініціо»арбітражного керуючого –Сніжко Олександра Юрійовича (ліцензія серії АБ № 176155 від 02.08.2005).

          Відповідно до ст. 3-1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»ліквідатором може бути призначено фізичну особу - суб'єкта підприємницької діяльності, яка має вищу юридичну або економічну освіту, володіє спеціальними знаннями та не є зацікавленою особою щодо боржника і кредиторів.

         Арбітражні керуючі діють на підставі ліцензії арбітражного керуючого, виданої уповноваженим органом у порядку, встановленому законом.

В матеріалах справи наявна заява арбітражного керуючого Сніжко О.Ю., щодо його згоди на призначення ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю «Ініціо»та копія Договору по наданню послуг арбітражного керуючого, укладеного між заявником та фізичною особою підприємцем Сніжко О.Ю.

Обставин передбачених п.3 ст. 3-1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»в ході судового засідання не встановлено.

За таких обставин, суд вважає за можливе задовольнити клопотання голови комітету кредиторів боржника стосовно призначення ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю «Ініціо»арбітражного керуючого Сніжко О.Ю.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 22, 23, 24 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», суд -

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати банкрутом товариство з обмеженою відповідальністю «Ініціо»(03036, м. Київ, проспект Повітрофлотський, 92-Б,  код 31984642).

2. Припинити процедуру розпорядження майном.

3.  Відкрити ліквідаційну процедуру.

4. Припинити повноваження розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Сніжко О.Ю.

5. Призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Сніжко Олександра Юрійовича (ліцензія серії АБ № 176155 від 02.08.2005).

6. Підприємницьку діяльність банкрута завершити.

7. Строк виконання всіх грошових зобов'язань вважати таким, що настав 11.12.2008.

8. Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута з 11.12.2008.

9. Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном з 11.12.2008.

10. Зобов'язати ліквідатора подати до офіційного друкованого органу у п'ятиденний строк з дня прийняття постанови оголошення про визнання банкрутом товариства з обмеженою відповідальністю «Ініціо»та відкриття ліквідаційної процедури. Відомості про визнання боржника банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури повинні містити: найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом, найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство, дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

11. Зобов'язати ліквідатора надати суду докази публікації оголошення в офіційному друкованому органі про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури (оригінал примірника газети).

12. Зобов'язати ліквідатора надати суду ліквідаційний баланс банкрута та звіт ліквідатора до 11.12.2009.

       13.  Відповідно до п.1ст.23 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” з моменту прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом скасовується  арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

14. Зобов'язати Державного реєстратора за місцем знаходження боржника внести до Єдиного державного реєстру запис про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та відомості про ліквідатора боржника.

       15. Копію постанови направити заявнику (голові комітету кредиторів), боржнику та ліквідатору.

16. Копію постанови для відома направити в прокуратуру м. Києва, державну податкову адміністрацію у м. Києві (м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19 -Управління по забезпеченню оперативно-правового супроводження матеріалів ДПС в судових установах УПМ ДПА у м. Києві) та державну податкову інспекцію за місцем знаходження боржника.

           Суддя                                                                                           О.С. Копитова

Дата ухвалення рішення11.12.2008
Оприлюднено05.10.2009
Номер документу4795160
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —28/168-б

Постанова від 11.12.2008

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 02.07.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні