Постанова
від 27.08.2009 по справі 5/204-б-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

5/204-Б-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"27" серпня 2009 р.                                                                  Справа № 5/204-Б-08

Господарський суд Херсонської області у складі судді Ситюка В.Г., при секретарі Мальцевій О.В.  розглянувши справу  

за заявою  акціонерно-комерційного банку соціального розвитку "Укрсоцбанк" в особі Херсонської філії, м.Херсон

до  малого підприємства "Консул" Високопільського району Херсонської області

про визнання банкрутом  

за участю представників:

від кредиторів: АКБ соціального розвитку "Укрсоцбанк" в особі Херсонської філії –Казанцев Г.М., гол. спец., дов. у справі,

- СТзОВ "Зоря-Маїс Насіння" –Чорноус О.В. - представник, дов. у справі,

- ВАТ "Укртелеком" в особі ЦЕЗ № 4 Херсонської філії –Литовченко І.А. - ю/к, дов. у справі,

від боржника: Амбарцумян А.С. - представник, дов. у справі,

розпорядник майна –арбітражний керуючий Мітюк О.П.

в с т а н о в и в:

Кредитор звернувся до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство боржника, мотивуючи свої вимоги неспроможністю останнього погасити на протязі більше трьох місяців заборгованість, безспірний розмір якої становить більше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати.

Ухвалою господарського суду від 29.01.09р. ініціюючого кредитора зобов'язано подати до офіційного друкованого органу оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство боржника, введено процедуру розпорядження майном, призначено розпорядника майна, якого зобов'язано подати до суду реєстр вимог кредиторів та призначено справу до розгляду у попередньому засіданні.

Ухвалою господарського суду від 22.07.09р. затверджено реєстр вимог кредиторів, розпорядника майна зобов'язано скликати і провести перші загальні збори кредиторів, яким утворити комітет кредиторів і визначитися щодо подальшої процедури банкрутства боржника; протоколи зборів кредиторів і засідання комітету кредиторів, аналіз фінансового становища боржника розпоряднику майна подати до суду.

В судовому засіданні 13.08.09р. за клопотанням боржника щодо розгляду кредиторами питання можливості погашення заборгованості та продовження процедури розпорядження майном оголошувалася перерва до 27.08.09р. до 11 год. 00 хв.

Після перерви представники боржника та кредиторів - СТзОВ "Зоря-Маїс Насіння" та ВАТ "Укртелеком" в особі ЦЕЗ № 4 Херсонської філії в судове засідання не з'явилися.

Розпорядником майна повідомлено про скликання і проведення перших загальних зборів кредиторів, утворення ними комітету кредиторів і прийняття комітетом кредиторів на своїх засіданнях 12.08.09р. та 25.08.09р. на підставі розгляду інформації щодо  фінансового становища боржника, рішення про звернення до суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Протоколи зборів кредиторів та засідання комітету кредиторів, аналіз фінансового становища боржника розпорядником майна подано до суду.

Комітетом кредиторів подано до суду клопотання про визнання боржника банкрутом, відкриття  ліквідаційної процедури і призначення ліквідатора, яке підтримано присутнім в судовому засіданні представником кредитора - АКБ соціального розвитку "Укрсоцбанк" в особі Херсонської філії, з посиланням на можливість погашення кредиторських вимог не інакше, як через застосування по відношенню до боржника ліквідаційної процедури.

Заслухавши розпорядника майна, представника кредитора (голову комітету кредиторів), розглянувши і дослідивши матеріали справи, суд вважає клопотання комітету кредиторів таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", банкрутство – визнана господарським судом неспроможність боржника відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Згідно ч. 2 ст. 209 ГК України нездатність боржника відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів інакше як через застосування визначеної судом ліквідаційної процедури вважається банкрутством.

Відповідно до ч. 8 ст.16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Як вбачається з матеріалів справи, розпорядником майна скликано перші загальні збори кредиторів, якими утворено комітет кредиторів –протокол зборів кредиторів від 12.08.09р.

Комітетом кредиторів (протокол засідання від 12.08.09р.) за результатами розгляду  інформації розпорядника майна щодо господарської діяльності боржника та його фінансового становища, прийнято рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Мітюка О.П.

За клопотанням боржника, комітетом кредиторів повторно розглянуто питання подальшої процедури банкрутства боржника та можливості погашення боргу і повторно прийнято рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Мітюка О.П., - протокол засідання комітету кредиторів від 25.08.09р. Відповідне клопотання головою комітету кредиторів подано до суду і підтримано в судовому засіданні.

Згідно аналізу фінансового становища боржника, наданого розпорядником майна до суду, фінансове становище боржника носить ознаки неплатоспроможності, структура  балансу є незадовільною.

Таким чином, вказані вище обставини  свідчать про неспроможність боржника задовольнити вимоги кредиторів, визнані судом і включені до реєстру вимог кредиторів, не інакше як через застосування по відношенню до боржника ліквідаційної процедури.

За таких обставин, враховуючи відсутність інших пропозицій по судовим процедурам банкрутства, фінансове становище боржника, яке характеризується незадовільно, суд вважає за необхідне клопотання комітету кредиторів задовольнити та визнати боржника банкрутом і відкрити щодо нього ліквідаційну процедуру, оскільки погашення вимог кредиторів, включених до реєстру вимог кредиторів, сукупний розмір яких становить близько 350 тис. грн., можливо не інакше як через застосування по відношенню до боржника ліквідаційної процедури..

Ліквідатором боржника суд за пропозицією комітету кредиторів призначає арбітражного керуючого Мітюка О.П., який виконував повноваження розпорядника майна боржника і згідно поданої заяви не має обмежень, передбачених ст. 3 (1) Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 22, 24 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд,  -

                                                  п о с т а н о в и в:

1.Визнати мале підприємство "Консул" Високопільського району Херсонської області, код ЄДРПОУ № 21300445 банкрутом.

2.Відкрити ліквідаційної процедуру строком на 6 місяців і призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Мітюка Олександра Павловича, ліц. АБ № 176090 від 05.07.05р.

3.Ліквідатору здійснити ліквідацію банкрута і забезпечити виконання дій, передбачених ст. ст. 25-32  Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Звіт і ліквідаційний баланс з документальним підтвердженням прийнятих заходів подати до суду.

4.          Постанову надіслати кредиторам, боржнику, арбітражному керуючому                   Мітюку О.П., Херсонському сектору з питань банкрутства, державному реєстратору.

        Суддя                                                                                                    В.Г. Ситюк

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення27.08.2009
Оприлюднено05.10.2009
Номер документу4795447
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/204-б-08

Ухвала від 16.08.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 20.03.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 02.03.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 27.09.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 15.09.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Постанова від 27.08.2009

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Постанова від 25.11.2008

Господарське

Вищий господарський суд України

Продаєвич Л.В.

Ухвала від 11.11.2008

Господарське

Вищий господарський суд України

Продаєвич Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні