Ухвала
від 23.04.2013 по справі 607/6808/13-к
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23.04.2013 Справа №607/6808/13-к

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Гуменний П.П. при секретарі Гніданик А.Р. в залі суду у м. Тернополі, розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС СВ ДПС у Тернопільській області ОСОБА_1 про тимчасовий доступ до документів, -

ВСТАНОВИВ:

До Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області з клопотанням про надання тимчасового доступу в рамках кримінального провадження за №32012210000000002 від 23.11.2012 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.212 КК України звернувся старший слідчий з ОВС СВ ДПС у Тернопільській області ОСОБА_1. за погодженням з начальником відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції прокуратури Тернопільської області ОСОБА_2

В судовому засіданні старший слідчий з ОВС СВ ДПС у Тернопільській області ОСОБА_1 клопотання підтримав та просить його задовольнити.

Представник ТзОВ В«Торговий світВ» в судове засідання не зВ»явився з невідомих суду причин, хоча про день та час розгляду клопотання був повідомлений належним чином.

Заслухавши думку старшого слідчого, вивчивши надані матеріали, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Як зазначено у клопотанні, службові особи ТзОВ В«РовексВ» (код за ЄДРПОУ - 30690822, м. Тернопіль), з метою ухилення від сплати податків, склавши документи про здійснення неіснуючих фінансово-господарських операцій щодо придбання послуг підприємством в ТзОВ В«ПластумВ» (код за ЄДРПОУ - 36076522) та ТзОВ В«НудвінВ» (код за ЄДРПОУ - 36076556), врахувавши їх в бухгалтерському обліку та податковій звітності, що подавалася до Тернопільської ОДПІ, неправомірно завищили податковий кредит з ПДВ за вересень 2010 року.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на несплату податків до бюджету, службові особи ТзОВ В«РовексВ» , всупереч вимог пп.7.4.1. п.7.4 ст.7 Закону України В«Про податок на додану вартістьВ» №168/97-ВР від 03.04.1997р. із змінами та доповненнями, умисно не нарахували та не сплатили до державного бюджету податок на додану вартість за вересень 2010 року в сумі 6 200 000 грн., що є особливо великими розмірами.

Згадані порушення податкового законодавства зазначені в акті №790/22-10/30690822 від 26.04.2012 року В«Про результати невиїзної документальної позапланової перевірки ТзОВ В«РовексВ» (код за ЄДРПОУ - 30690822) з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства з питань взаємовідносин з ТзОВ В«ПластумВ» (код за ЄДРПОУ - 36076522), ТзОВ В«НудвінВ» (код за ЄДРПОУ - 36076556), за період з 01.07.2009р. по 30.09.2010р.В» , який складений працівниками ДПС у Тернопільській області.

23.11.2012 року розпочато досудове розслідування по кримінальному провадженні №32012210000000002 за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами ТзОВ В«РовексВ» за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що в період проведення розрахунків ТзОВ В«РовексВ» з ТзОВ В«ПластумВ» та ТзОВ В«НудвінВ» , зі сторони ТзОВ В«РовексВ» брав участь у проведенні переговорів ОСОБА_3, ідентифікаційний номер НОМЕР_1.

Окрім цього встановлено, що ОСОБА_3, в період проведення розрахунків ТзОВ В«РовексВ» з ТзОВ В«ПластумВ» та ТзОВ В«НудвінВ» отримував доходи на ТзОВ В«Торговий світВ» (код ЄДРПОУ 30249693).

Також встановлено, що надані послуги по договору про надання послуг управлінського консалтингу №б/н від 06.01.2010 року, який укладений між ТОВ В«РовексВ» та ТОВ В«ПластумВ» , відображені в маркетинговому дослідженні по тематиці: В«Роздрібна торгівля Тернопільської області у 2009 роціВ» , яке є статистичним збірником Головного управління статистики в Тернопільській області В«Роздрібна торгівля Тернопільської області у 2009 роціВ» . Вказаний збірник був придбаний ТзОВ В«Торговий світВ» в Управлінні Статистики у Тернопільській області по перерахунку 05.03.2010 року.

Подальшим розслідуванням кримінального провадження встановлено, що документи які свідчать про підстави отримання доходів ОСОБА_3 на ТзОВ В«Торговий світВ» та про проведенні розрахунки ТзОВ В«Торговий світВ» з Головним управлінням статистики у Тернопільській області за період 2009-2011 р.р., мають значення речових доказів у кримінальному провадженні та можуть перебувати у володінні ТзОВ В«Торговий світВ» , оскільки згідно Наказу Міністерства фінансів України В«Про затвердження Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському облікуВ» від 24 травня 1995 року №88 (із змінами та доповненнями) - первинні документи та облікові регістри, що пройшли обробку, бухгалтерські звіти і баланси підлягають обов'язковій передачі до архіву. Також відповідно до вказаного Наказу - первинні документи та облікові регістри, що пройшли обробку, бухгалтерські звіти і баланси до передачі їх до архіву підприємства, установи повинні зберігатися в бухгалтерії у спеціальних приміщеннях або зачинених шафах під відповідальністю осіб, уповноважених головним бухгалтером.

З метою всебічного, повного та неупередженого дослідження обставини кримінального провадження, для використання як доказів відомостей, що містяться в документах ТзОВ В«Торговий світВ» , запобігання їх зміни та знищення службовими особами підприємства, в зв'язку з неможливістю іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, старший слідчий клопоче про надання тимчасового доступу до них, їх вилученні.

Відповідно до п.п. 1,2 ч.5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи те, що документи які свідчать про підстави отримання доходів ОСОБА_3 на ТзОВ В«Торговий світВ» та про проведенні розрахунки ТзОВ В«Торговий світВ» з Головним управлінням статистики у Тернопільській області за період 2009-2011 р.р. містять відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження і мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, на даний час отримати відомості в інший спосіб не вдається можливим, вважаю, що клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 159, 163, 164, 309 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого з ОВС СВ ДПС у Тернопільській області ОСОБА_1 - задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС СВ ДПС у Тернопільській області майору податкової міліції ОСОБА_1 та старшому оперуповноваженому ВПМ Тернопільської ОДПІ Тернопільської області ДПС старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_4 тимчасовий доступ до оригіналів документів ТзОВ В«Торговий світВ» (код ЄДРПОУ 30249693), які свідчать про підстави отримання доходів ОСОБА_3 на ТзОВ В«Торговий світВ» та про проведенні розрахунки ТзОВ В«Торговий світВ» з Головним управлінням статистики у Тернопільській області за період 2009-2011 р.р., та можливість їх вилучити, у тому числі:

- накази;

- статут;

- договори;

- угоди;

- накладні;

- податкові накладні;

- платіжні доручення;

- банківські виписки;

- товарні чеки;

- фіскальні чеки;

- касову книгу;

- квитанції про оплату;

- книга нарахування зарплати;

- касові ордери та виписки з них;

- банківські виписки;

- оборотно-сальдові відомості;

- акти приймання-здачі послуг (робіт);

- довіреності;

- журнали реєстрації довіреностей.

Встановити строк дії ухвали терміном 1 місяць з моменту її винесення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням Кримінального процесуального кодексу України з метою відшукання та вилучення вказаних речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя П.П. Гуменний

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення23.04.2013
Оприлюднено10.08.2015
Номер документу47956588
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —607/6808/13-к

Ухвала від 23.04.2013

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Гуменний П. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні