Ухвала
від 04.08.2015 по справі 903/470/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"04" серпня 2015 р. Справа № 903/470/14 за заявою Луцької об'єднаної державної податкової інспекції ГУ Міндоходів у Волинській області, м. Луцьк

до Підприємства "Інфотех" Всеукраїнської організації інвалідів "Союз організацій інвалідів України", м. Луцьк

про банкрутство

Суддя Кравчук А.М.

встановив: ухвалою господарського суду Волинської області від 04.06.2014 року порушено провадження у справі про банкрутство підприємства "Інфотех" Всеукраїнської організації інвалідів "Союз організацій інвалідів України", визнано безспірні грошові вимоги Луцької ОДПІ ГУ Міндоходів у Волинській області в сумі 1 072 473 грн. 62 коп., введено мораторій на задоволення вимог кредиторів та процедуру розпорядження майном боржника строком на сто п'ятнадцять календарних днів до 27.09.2014 року, розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Пасічника О.О.. Оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство підприємства "Інфотех" Всеукраїнської організації інвалідів "Союз організацій інвалідів України" оприлюднене на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України 05.06.2014 року за № 4563.

Ухвалою суду від 23.07.2014 року затверджено реєстр вимог кредиторів підприємства "Інфотех" Всеукраїнської організації інвалідів "Союз організацій інвалідів України" (м. Луцьк, пр. Перемоги буд. 15, код ЄДРПОУ 31788727).

06.08.2014 року винесено постанову про визнання підприємства "Інфотех" Всеукраїнської організації інвалідів "Союз організацій інвалідів України" банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців, ліквідатором призначено Пасічника О.О..

Повідомлення про визнання підприємства "Інфотех" Всеукраїнської організації інвалідів "Союз організацій інвалідів України" банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури оприлюднене на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України 31.08.2014 року за № 8212.

27.07.2015 року надійшло клопотання ліквідатора Пасічника О.О. № 903/395/14 від 23.07.2015 року про зобов'язання реєстраційної служби Луцького міського управління юстиції надати суду повну інформацію про зареєстроване нерухоме майно, в т.ч. земельні ділянки, зареєстровані за підприємством "Інфотех" Всеукраїнської організації інвалідів "Союз організацій інвалідів України", оскільки, згідно з відповіді реєстраційної служби Луцького МУЮ від 16.07.2015 року № 8618/02.3.7 на запит ліквідатора, інформація з державного реєстру прав та їх обтяжень надається у формі запиту, інформаційної довідки та виписки, які мають право отримувати, зокрема, суд.

Згідно п. 2 ст. 41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження, зокрема, приймає до свого відання майно боржника, забезпечує його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; проводить інвентаризацію та оцінку майна банкрута;аналізує фінансове становище банкрута;виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута; очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу; пред'являє до третіх осіб вимоги щодо повернення банкруту сум дебіторської заборгованості; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб; продає майно банкрута для задоволення вимог, внесених до реєстру вимог кредиторів, здійснює інші повноваження, передбачені цим Законом.

Отже, законодавством передбачено певну сукупність дій, яку необхідно вчинити ліквідатору в ході ліквідаційної процедури.

Статтею 8 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" встановлено, що орган державної реєстрації прав, зокрема, забезпечує ведення Державного реєстру прав; надає інформацію про зареєстровані права та їх обтяження в порядку, встановленому цим Законом.

Відповідно до п. 1 ст. 10 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" державний реєстр прав містить відомості про зареєстровані права і обтяження, суб'єктів прав, об'єкти нерухомого майна, документи, на підставі яких проведено державну реєстрацію прав. Невід'ємною складовою частиною Державного реєстру прав є база даних про реєстрацію заяв і запитів та реєстраційні справи.

Враховуючи викладене, з метою повного та всебічного розгляду справи про банкрутство підприємства "Інфотех" Всеукраїнської організації інвалідів "Союз організацій інвалідів України", встановлення всіх істотних обставин справи, господарський суд вважає за необхідне зобов'язати реєстраційну службу Луцького міського управління юстиції надати суду повну інформацію про зареєстроване нерухоме майно та зареєстровані земельні ділянки за підприємством "Інфотех" Всеукраїнської організації інвалідів "Союз організацій інвалідів України" .

Згідно ст. 5 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" провадження у справах про банкрутство регулюється не лише вказаним Законом, а і Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами.

Обов'язковість виконання рішень, ухвал, постанов господарського суду віднесено також до принципів організації і діяльності названого суду. Статтею 115 Господарського процесуального Кодексу України визначено, що рішення, ухвали, постанови господарського суду, що набрали законної сили, є обов'язковими на всій території України і виконуються у порядку, встановленому Законом України "Про виконавче провадження".

Відповідно до ст.ст. 4, 4 5 Господарського процесуального кодексу України, господарські суди здійснюють правосуддя шляхом прийняття обов'язкових до виконання на усій території України рішень, ухвал, постанов.

Керуючись, ст. 41 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 4, 4-5, 115 ГПК України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання ліквідатора підприємства "Інфотех" Всеукраїнської організації інвалідів "Союз організацій інвалідів України" задовольнити.

2. Зобов'язати Державну реєстраційну службу Луцького міського управління юстиції (м. Луцьк, вул. Винниченка, 67) надати господарському суду Волинської області довідку з Державного реєстру прав (Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна, Державного реєстру іпотек та Реєстру прав власності на нерухоме майно) про право власності на нерухоме майно, зареєстроване за підприємством "Інфотех" Всеукраїнської організації інвалідів "Союз організацій інвалідів України" (м. Луцьк, пр. Перемоги буд. 15, код ЄДРПОУ 31788727).

3. Уповноважити ліквідатора Пасічника Олександра Олексійовича (м. Луцьк, вул. Карбишева, буд. 2, іден. код 2874206033) подати запит про надання інформації з Державного реєстру речових прав (Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна, Державного реєстру іпотек та Реєстру прав власності на нерухоме майно) про право власності на нерухоме майно, зареєстроване за підприємством "Інфотех" Всеукраїнської організації інвалідів "Союз організацій інвалідів України" (м. Луцьк, пр. Перемоги буд. 15, код ЄДРПОУ 31788727) та отримати відповідну інформацію в Державній реєстраційній службі Луцького міського управління юстиції.

Суддя А. М. Кравчук

СудГосподарський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення04.08.2015
Оприлюднено10.08.2015
Номер документу47956904
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —903/470/14

Ухвала від 04.08.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 04.08.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 05.11.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 15.10.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Постанова від 06.08.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 23.07.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 14.07.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 04.06.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 26.05.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні