Ухвала
від 26.08.2009 по справі б29/267-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Б29/267-08

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

 

26.08.09р.

Справа № Б29/267-08

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Полєв Д.М.

при секретарі судового засідання  Карпенко К.М.

за участю представників сторін:

від боржника: представник ліквідатора Хоботова С.В. за довіреністю б/н від 19.08.2009р.  

в засіданні приймали участь:  представник Північної МДПІ у м. Кривому Розі Кияшко І.В. за довіреністю №215/К/10 від 09.01.2009р.  

розглянувши справу

за заявою     Комунального підрядного спеціалізованого ремонтно-будівельного підприємства №6, м. Кривий Ріг  Дніпропетровської області, вул. Кропивницького, 61а        

до боржника Комунального підрядного спеціалізованого ремонтно-будівельного підприємства №6, м. Кривий Ріг  Дніпропетровської області, вул. Кропивницького, 61а

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Суть справи викладено в ухвалі від 17.11.2008р.

Провадження у справі про банкрутство боржника –Комунального підрядного спеціалізованого ремонтно-будівельного підприємства №6, м. Кривий Ріг  Дніпропетровської області, вул. Кропивницького, 61а перебуває на стадії ліквідації,  передбаченої ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

23.07.09 р.  ліквідатор направив клопотання про звільнення з податкової застави всіх активів, належних боржникові.

Представник Північної МДПІ у м. Кривому Розі в судовому засіданні проти задовлення клопотання ліквідатора не заперечив.       

Розглянувши матеріали справи, дослідивши подані докази та заслухавши пояснення представників ліквідатора та Північної МДПІ у м. Кривому Розі,  господарський суд встановив наступне.

Відповідно до Витягу з Державного реєстру обтяжень рухомого майна станом на 09.12.2008р. активи  платника податків  Комунального підрядного спеціалізованого ремонтно-будівельного підприємства №6, м. Кривий Ріг  перебувають у податковій заставі Північної МДПІ у м. Кривому Розі,  що   зареєстрована 28.12.2004р. за №1577745.

Згідно з частиною третьої Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”, цей Закон не регулює питання погашення податкових зобов'язань або стягнення податкового боргу з осіб, на яких поширюються процедури, визначені Законом України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Податкова застава визначається статтею 8 Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” як спосіб захисту інтересів бюджетних споживачів.

Згідно п. 8.7.1 ст. 8 вищезазначеного  Закону активи платника податків звільняються з податкової застави з дня прийняття відповідного рішення судом (господарським судом) у межах процедур, визначених законодавством з питань банкрутства.

Відповідно до п.7. 8 ст. 7 цього ж Закону з моменту прийняття ухвали судом (господарським судом) про порушення провадження у справі про банкрутство платника податків порядок сплати податкового зобов'язання або погашення податкового боргу такого платника податків визначається згідно з нормами Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, без застосування норм цього Закону. При цьому порядок продажу активів у рахунок погашення податкового боргу боржника визначається державною госпрозрахунковою установою України з питань банкрутства.

Враховуючи, що податкова застава є способом забезпечення виконання податкового зобов'язання, а порядок виконання цього зобов'язання платником податків, щодо якого порушено провадження у справі про банкрутство, Законом України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” не регулюється, то не може бути застосована і податкова застава на час провадження у справі про банкрутство, а активи боржника повинні бути звільнені з податкової застави.

На підставі викладеного, керуючись ст. 86 ГПК України, ст.ст. 7, 8 Закону України  “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”, ст.ст. 1, 12 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, суд, -

УХВАЛИВ:

Звільнити активи Комунального підрядного спеціалізованого ремонтно-будівельного підприємства №6, м. Кривий Ріг  Дніпропетровської області, вул. Кропивницького, 61а з податкової застави до припинення провадження у справі №  Б29/267-08 про банкрутство або залишення заяви без розгляду.

Зобов'язати  Північну міжрайонну державну податкову інспекцію у м. Кривому Розі   у 10-ти денний термін з дня отримання цієї ухвали виключити  з Державного реєстру обтяжень рухомого майна  активи Комунального підрядного спеціалізованого ремонтно-будівельного підприємства №6, м. Кривий Ріг,  які знаходяться у податковій заставі.

Суддя

  Д.М. Полєв

            

Вик. Карпенко

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення26.08.2009
Оприлюднено05.10.2009
Номер документу4796410
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б29/267-08

Ухвала від 23.06.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

Ухвала від 26.08.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

Ухвала від 28.07.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

Ухвала від 12.05.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

Ухвала від 14.05.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

Ухвала від 30.04.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

Ухвала від 16.04.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

Ухвала від 23.03.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

Ухвала від 24.02.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

Ухвала від 23.02.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні