Ухвала
від 15.01.2015 по справі 592/277/15-к
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/277/15-к

Провадження № 1-кс/592/80/15

УХВАЛА

/про проведення обшуку/

15 січня 2015 року м.Суми

Слідчий суддя Ковпаківського районного суду м. Суми ОСОБА_1 розглянувши клопотання старшого прокурора прокуратури Сумського району ОСОБА_2 про надання дозволу на проведення обшуку в нежитлових приміщеннях по матеріалам досудового розслідування і внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42014200260000026 від 05.11.2014 р. за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.366, ч.4 ст.191 КК України -

В С Т А Н О В И В:

Прокурор своє клопотання обґрунтовує тим, що в ході проведення перевірки в порядку нагляду за додержанням та застосуванням законів прокуратурою Сумського району встановлено, що в липні 2013 року головою Косівщинської сільської ради ОСОБА_3 укладено договір з ФОП ОСОБА_4 на розробку проекту реконструкції каналізаційної насосної станції та напірного каналізаційного трубопроводу в с. Косівщина Сумського району. Під час підписання акту здачі-приймання робіт ОСОБА_3 та ОСОБА_4 до вказаного акту внесені завідомо недостовірну інформацію та здійснено привласнення грошових коштів шляхом зловживання службовим становищем на суму 213,7 тис. грн.

За даним фактом 05.11.2014 року внесені відомості до ЄРДР за № 42014200260000026 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.366, ч.4 ст.191 КК України та розпочате досудове розслідування.

В ході досудового слідства вживалися заходи щодо виявлення та вилучення документації по виконаним роботам і зазначених у Договорі від 15.07.2013 року, укладеного між головою Косівщинської сільської ради ОСОБА_3 та ФОП ОСОБА_4 .

Так, на підставі ухвали слідчого судді Ковпаківського районного суду м. Суми, в приміщенні Косівщинської сільської ради проведено виїмку документації щодо всіх обставин виконання укладеного договору. Проте, частина основоположних документів не надана, а саме: завдання на проектування по об`єкту «Реконструкція каналізаційної насосної станції і напірного трубопроводу в с. Косівщина Сумського району Сумської області» , кошторис на розробку проектної документації «Реконструкція каналізаційної насосної станції і напірного трубопроводу в с. Косівщина Сумського району Сумської області».

Крім того, досудовим слідством встановлено, що фізична особа підприємець ОСОБА_4 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ) здійснює свою діяльність в орендованому приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 . Вказане приміщення згідно договору купівлі продажу та установчих документів належить ТОВ «Аватар Пласт», що зареєстровано за адресою: м. Суми, вул. Черкаська, 4 з ідентифікаційним кодом юридичної особи 34452258.

Також встановлено, що ОСОБА_4 є директором комунального підприємства «Управління розвитку інфраструктури та архітектурного планування Сумського району». Дане підприємство перебуває в одному приміщенні з ФОП ОСОБА_4 , за адресою: АДРЕСА_1 .

На підставі викладених даних у слідства є підстави вважати, що в службових приміщеннях ФОП ОСОБА_4 та комунального підприємства «Управління розвитку інфраструктури та архітектурного планування Сумського району», директором якого є ОСОБА_4 , що розташовані в одному приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 , можуть перебувати документи, що мають вагоме значення для встановлення всіх обставин кримінального правопорушення.

А тому просить надати дозвіл на проведення обшуку в нежитловому приміщенні за зазначеною адресою з метою відшукання та вилучення документів, які можуть перебувати як в паперовому вигляді, так і в електронній формі (системні блоки, флеш карти, оптичні диски, інші електронні носії інформації).

У судовому за сіданні прокурор прокуратури Сумського району ОСОБА_2 своє клопотання підтримав з зазначених вище підстав.

Вважаю, що клопотання прокурора підлягає задоволенню враховуючи ту обставину, що за зазначеною у клопотанні адресою знаходяться речі та предмети, що свідчать про скоєні правопорушення , які можуть бути визнані доказами по справі та свідчать про скоєне кримінальне правопорушення. Тому є необхідність проведення обшуку у зазначених вище нежитлових приміщеннях.

Керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Надати дозвіл старшому прокурору прокуратури Сумського району ОСОБА_2 на проведення обшуку в нежитловому приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 , яке на праві власності належить ТОВ «Аватар Пласт», зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_2 з ідентифікаційним кодом юридичної особи НОМЕР_2 , та яким користується фізична особа підприємець ОСОБА_4 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ) та комунальне підприємство «Управління розвитку інфраструктури та архітектурного планування Сумського району», з метою відшукання та вилучення документів :

- завдання на проектування по об`єкту «Реконструкція каналізаційної насосної станції і напірного трубопроводу в с. Косівщина Сумського району Сумської області» ;

- кошторис на розробку проектної документації «Реконструкція каналізаційної насосної станції і напірного трубопроводу в с. Косівщина Сумського району Сумської області», які можуть перебувати як в паперовому вигляді так і в електронній формі (системні блоки, флеш карти, оптичні диски, інші електронні носії інформації).

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКовпаківський районний суд м.Сум
Дата ухвалення рішення15.01.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу47972256
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —592/277/15-к

Ухвала від 15.01.2015

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Кондратенко М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні