Ухвала
від 02.04.2014 по справі 811/2022/13-а
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- У Х В А Л А

02 квітня 2014 року Справа № 811/2022/13-а

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі судді Кармазиної Т.М., розглянувши у порядку письмового провадження заяву про заміну сторони в адміністративній справі за позовом прокурора Олександрійського району в інтересах держави в особі Південного територіального управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку до Відкритого акціонерного товариства "Щасливське" про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

Постановою Кіровоградського окружного адміністративного суду від 16 липня 2013 року адміністративний позов задоволено та постановлено стягнути з Відкритого акціонерного товариства "Щасливське" (код ЄДРПОУ: 04544429) штрафні санкції у розмірі 17000 (сімнадцять тисяч) гривень на рахунок Олександрійського УК (район), код за ЄДРПОУ 37944584, код за бюджетною класифікацією 21081100 на розрахунковий рахунок 31111106700014 в ГУДКСУ у Кіровоградській області, МФО 823016.

До суду надійшла заява про заміну сторони виконавчого провадження Південного територіального управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку на Південно-Українське територіальне управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку. В обґрунтування даної заяви посилається на перейменування Південного територіального управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Заявник в судове засідання не з'явився, подавши до суду клопотання про розгляд заяви про заміну сторони без його участі.

Прокурор та представник відповідача в судове засідання не з'явилися, про дату, час і місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Відповідно до ч. 6 ст. 128 КАС України розгляд справи проведено в порядку письмового провадження.

Згідно ч.2 ст.264 КАС України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Суд, дослідивши документи, надані на підтвердження обставин, викладених в заяві та матеріали адміністративної справи, виходить з наступного.

Частиною 1 статті 264 КАС України передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до статті 1 Закону України "Про виконавче провадження" 21.04.1999 року № 606-XIV (далі Закон № 606-XIV ) виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження та примусове виконання рішень інших органів (посадових осіб) - це сукупність дій органів і посадових осіб, визначених у цьому Законі, що спрямовані на примусове виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), які провадяться на підставах, в межах повноважень та у спосіб, визначених цим Законом, іншими нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону та інших законів, а також рішеннями, що відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню (далі - рішення).

Згідно з ч.ч.1, 2 ст.8 Закону № 606-XIV сторонами у виконавчому провадженні є стягувач і боржник. Стягувачем є фізична або юридична особа, на користь чи в інтересах якої видано виконавчий документ. Боржником є фізична або юридична особа, визначена виконавчим документом.

Відповідно до ч.5 ст.8 Закону № 606-XIV у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив..

Судом встановлено, що 16.07.2013р. Кіровоградським окружним адміністративним судом прийнято постанову по справі №811/2022/13-а, якою позов задоволено.

14.08.2013 року за заявою стягувача Кіровоградським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист №811/2022/13-а.

Відповідно до рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку №2558 від 08.11.2013 року, яким у відповідності до пп.81 п.6 Положення про Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку, затвердженого Указом Президента від 23.11.2011 № 1063/2011, з метою оптимізації діяльності територіальних органів Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку та у зв'язку з ліквідацією Південного територіального управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, перейменовано Одеське територіальне управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку у Південно-Українське територіальне управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку з центром розміщення у м.Одеса, повноваження якого поширюються на Миколаївську, Херсонську, Кіровоградську, Одеську області.

Наказом Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку №769 від 26.12.2013р. припинено виконання функцій державного регулювання ринку цінних паперів Південним територіальним управлінням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Згідно ст.55 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

На підставі викладеного, а також з урахуванням того, що виданий Кіровоградським окружним адміністративним судом 14.08.2013р. виконавчий лист №811/2022/13-а, наразі не виконаний, потребує здійснення процесуального правонаступництва на стадії виконання судового рішення в адміністративній справі, а саме шляхом заміни сторони виконавчого провадження - стягувача - Південного територіального управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку - його правонаступником - Південно-Українським територіальним управлінням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Керуючись ст.ст.55, 160, 165, 264 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Замінити сторону виконавчого провадження у справі №811/2022/13-а - Південне територіальне управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку - його правонаступником - Південно-Українським територіальним управлінням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, встановленому ст.254 КАС України.

Ухвала суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд, шляхом подання в 5-денний строк з дня її проголошення, а у разі постановлення ухвали у письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 КАС України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя підпис

З оригіналом згідно:

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду Т.М. Кармазина

Дата ухвалення рішення02.04.2014
Оприлюднено10.08.2015
Номер документу47993911
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —811/2022/13-а

Ухвала від 24.03.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

Ухвала від 02.04.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

Ухвала від 19.06.2013

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

Постанова від 16.07.2013

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні