Постанова
від 24.02.2011 по справі 2-а/1970/386/11
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2-а/1970/386/11

"24" лютого 2011 р. м. Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд, в складі головуючого судді Осташа А.В. та секретаря Твердохліб Н.В.

за участю:

представника позивача - ОСОБА_1;

представника відповідача - не з'явився.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі адміністративну справу

за позовом Тернопільського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

до Приватного агропромислового підприємства «Мрія»

про стягнення заборгованості в сумі 619,68 грн.,-

В С Т А Н О В И В :

Тернопільське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (на далі позивач, Фонд) звернулося до суду з адміністративним позовом до приватного агропромислового підприємства «Мрія»(на далі відповідач, ПАП «Мрія») про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в сумі 619,68 грн.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримав повністю з мотивів викладених у позовній заяві, просив стягнути з відповідача вищевказану суму.

Відповідач у судове засідання не з'явився, про день, час, місце судового засідання повідомлявся судом належним чином - у відповідності до вимог ст. ст. 33, 35 КАС України. Про причини неявки відповідач суд не повідомив.

Отже, суд вважає що вжив всі залежні від нього заходи для повідомлення відповідача належним чином про час і місце розгляду судової справи з його участю та реалізації ним прав судового захисту своїх прав та інтересів, тому можливо розглянути справу без участі відповідача, відповідно до положень ст. 128 КАС України.

Судом досліджені письмові докази, наявні у матеріалах справи, а саме:

- копія довідки про включення до ЄДРПОУ позивача та відповідача;

- копія картки страхувальника;

- копія звіту Ф4 ФСС з ТВП за І кв. 2008 р.

- розрахунок ціни позову.

Заслухавши пояснення представника позивача, повно і всебічно з'ясувавши всі обставини справи в їх сукупності на підставі чинного законодавства, перевіривши їх дослідженими у судовому засіданні доказами, суд вважає, що позов підлягає до задоволення з наступних міркувань.

Судом встановлено, що відповідно до звіту ф-4 ФСС з ТВП за 2010 р. прострочена заборгованість відповідача -ПАП «Мрія»по коштах Фонду склала 4514,43 грн. Із них 3894,75 грн. (виконавчий лист господарського суду Тернопільської області від 19.07.2007 р., справа №9/342-4591) перебуває на виконанні в Державній виконавчій службі. Заборгованість по страхових внесках, яка підлягає стягненню, становить 619,68 грн. Сума простроченої заборгованості утворилася за період з 01.10.2006р. по 01.01.2011р. та станом на 09.02.2011 р. не відшкодована.

Відповідно до ст. 46 Конституції України громадяни України мають право на забезпечення у разі повної, часткової або тимчасової втрати працездатності. Це право гарантується загальнообов'язковим соціальним страхуванням за рахунок страхових внесків громадян, підприємств, установ, організацій, а також бюджетних джерел соціального забезпечення, зокрема Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Відповідно до п.2 ч.2 ст.27 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням»(надалі Закон) -роботодавець (страхувальник) зобов'язаний своєчасно та повністю сплачувати в установленому порядку страхові внески до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності і згідно ст.30 цього ж Закону несе відповідальність за несплату страхових внесків.

Відповідно до п.2 ч.1 ст.19 Закону одним із джерел формування коштів Фонду є стягнення сум неприйнятих до зарахування витрат страхувальника, що були віднесені за рахунок коштів Фонду, а також застосованих штрафів, пені та інших фінансових санкцій.

В добровільному порядку у строки визначені ст.23 Закону відповідачем вказана заборгованість до відділення не перерахована, а тому сума боргу підлягає стягненню в примусовому порядку.

Суд вважає за необхідне зазначити, що ненадходження коштів до Фонду перешкоджає своєчасному фінансуванню виплат матеріального забезпечення у випадку втрати працездатності, а також реалізації державної політики в сфері соціального захисту населення.

За наведених обставин, позовні вимоги підтверджені належними та допустимими доказами і підлягають до задоволення повністю.

Судові витрати по справі згідно ч.4 ст.94 КАС України з відповідача не стягуються.

Керуючись ст.ст.19, 23, 27, 30 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням», ст.ст. 94, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольнити.

2. Стягнути з приватного агропромислового підприємства «Мрія» (Тернопільська область, Зборівський район, с. Мильне, і.к.30588607) на користь Тернопільського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (м.Тернопіль, вул.Танцорова, 51) заборгованість в сумі 619,68 грн., яка утворилася за період з 01.10.2006 р. по 01.01.2011р., які перерахувати на рахунок №25607173 в ТОД ВАТ «Райффайзен банк «Аваль», МФО 338501, отримувач: Зборівська міжрайонна виконавча дирекція, код ЄДРПОУ 26024512.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Постанова може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції, який ухвалив постанову. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу (оголошення вступної та резолютивної частини постанови), а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Головуючий суддя Осташ А. В.

копія вірна

Суддя Осташ А. В.

Дата ухвалення рішення24.02.2011
Оприлюднено11.08.2015
Номер документу47996948
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а/1970/386/11

Ухвала від 14.02.2011

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Осташ А. В.

Постанова від 24.02.2011

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Осташ А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні