Постанова
від 06.10.2010 по справі 2-а-6233/10/2270/9
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

< для копії >

Справа № 2-а-6233/10/2270/9

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06 жовтня 2010 рокум. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд

в складі:головуючого-суддіОСОБА_1 при секретаріОСОБА_2 < за участі > < перелік сторін >

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду адміністративну справу за позовом < в особі > < в чиїх інтересах > управління Пенсійного фонду України в Деражнянському районі < 3-тя особа > до відкритого акціонерного товариства "Сільгосптехніка" < 3-тя особа > про стягнення 709,26 грн..

У судовому засіданні проголошено вступну і резолютивну частини постанови згідно ст.160 КАС України.

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з адміністративним позовом про стягнення у відповідності до вимог Закону України В«Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхуванняВ» з відповідача на користь управління Пенсійного фонду України у Деражнянському районі 709,26 грн. заборгованості по відшкодуванню витрат на доставку та виплату пільгових пенсій, призначених за Списком №1 за липень 2010 року, що виникла станом на 30.07.2010р.. Також, як на підставу для стягнення заборгованості посилається на ч.2 Прикінцевих положень Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхуванняВ» від 09.07.2003 року №1058-IV, абз.4 п.1 ст. 2 Закону України В«Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхуванняВ» від 26.06.1997 р. №400/97-ВР, ч.1 п.п.6.1. п.6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України затвердженої Постановою правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 № 21-1, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16.01.2004 року за № 64/8663 щодо сплати заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат Пенсійного фонду України на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах особам, які працювали або працюють на роботах із особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за Списком №1 у розмірі 80% у 2010 році.

Позивач у судове засідання не з"явився, до суду подав заяву, відповідно до якої просить справу розглянути без їх участі, позовні вимоги підтримує у повному обсязі.

Відповідач в судове засідання не з'явився, про дату, час та місце судового розгляду справи повідомлений належним чином. Ухвала про відкриття провадження у справі та призначення справи до судового розгляду разом із повісткою, копією позовної заяви з додатками, направлені та отримані відповідачем 11.09.2010 року, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення, повістка про відкладення розгляду справи направлена за адресою, за якою зареєстрований відповідач (згідно реєстру поштових відправлень).

Згідно ч.2 ст.128 КАС України, неприбуття в судове засідання без поважних причин представника сторони або третьої особи, які не прибули в судове засідання, або неповідомлення ним про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду справи. Тому, для уникнення зловживання правом з боку відповідача, суд вважає за необхідне вирішити дану справу по суті відповідно до ч.6 ст.71 КАС України на основі наявних у ній доказів.

Дослідивши наявні в матеріалах справи докази в їх взаємному зв’язку і сукупності, суд вважає, що позов підлягає задоволенню у повному обсязі з наступних підстав.

Відкрите акціонерне товариство "Сільгосптехніка" зареєстроване як юридична особа Деражнянською районною державною адміністрацією 06.03.1996 року, відповідно до довідки №АБ 112382 з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців включене до ЄДРПОУ.

Станом на 30.07.2010р. у відповідача утворилась заборгованість по відшкодуванню

фактичних виплат на доставку та виплату пільгових пенсій, призначених за Списком №1 в розмірі 709,26 грн., що підтверджується розрахунком фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхуванняВ» в частині пенсій, призначених відповідно до п. В»аВ» ст.13 Закону України „Про пенсійне забезпеченняВ» (крім працівників, безпосередньо зайнятих повний робочий день на підземних роботах з видобутку вугілля, сланцю, руди та інших копалин, на будівництві шахт та рудників) на липень 2010 року, який отриманий відповідачем 20.07.2010 року відповідно до поштового повідомлення, картками особового рахунку по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за Списком №1, розрахунком суми позову.

На день розгляду справи заборгованість відповідача не погашена в добровільному порядку, в зв’язку з чим позивачем подано позов про її стягнення в судовому порядку.

Відповідно ст. 1 Закону України В«Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхуванняВ» страхувальники - це роботодавці та інші особи, які відповідно до цього Закону сплачують страхові внески на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування; страхові внески - кошти відрахувань на соціальне страхування та збір на обов'язкове державне пенсійне страхування, сплачені згідно із законодавством, що діяло раніше; кошти, сплачені на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування відповідно до цього Закону.

Відповідно до п. 1 ст. 14 зазначеного Закону страхувальниками відповідно до цього Закону є: роботодавці: підприємства, установи і організації, створені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, об'єднання громадян, профспілки, політичні партії (у тому числі філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи зазначених підприємств, установ, організацій, об'єднань громадян, профспілок, політичних партій, які мають окремий баланс і самостійно ведуть розрахунки із застрахованими особами), фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності та інші особи (включаючи юридичних та фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований податок, єдиний податок, фіксований сільськогосподарський податок, придбали спеціальний торговий патент), які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, або за договорами цивільно-правового характеру.

Відповідно до ч.2 Прикінцевих положень Закону України В«Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхуванняВ» , абз. 4 п.1 ст. 2 Закону України „Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхуванняВ» , ч.1 п.п. 6.1 п. 6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, відшкодуванню підлягають фактичні витрати Пенсійного фонду України на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах особам, які працювали або працюють на роботах із особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за Списком №1 у розмірі 80%.

Відповідно до абз.4 п.1 ст. 2 Закону України В«Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхуванняВ» об’єктом оподаткування для суб’єктів підприємницької діяльності незалежно від форм власності, є фактичні виплату та доставки пенсій, призначених відповідно до пункту В«аВ»статті 13 Закону України В«Про пенсійне забезпеченняВ» .

У відповідності до п.6.8 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України , затвердженої Постановою правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 N 21-1, зареєстрованої в Міністерстві Юстиції 16 січня 2004 року за №64/8663 підприємства та організації зобов’язані щомісячно до 25-го числа вносити до Пенсійного фонду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Судом зважається на те, що позивачем вручено відповідачу розрахунок фактичних витрат на виплату та доставку пенсій на пільгових умовах, проте відповідач покладеного на нього обов’язку щодо погашення фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій у встановлений термін не виконав. Доказів про сплату заборгованості суду не подано.

За таких обставин, позовні вимоги обґрунтовані, підтвердженні матеріалами справи, відповідають чинному законодавству та підлягають задоволенню.

Згідно ч. 4 ст.94 Кодексу адміністративного судочинства України судові витрати з відповідача не стягуються.

Керуючись ст.ст.6, 14, 71, 86, 94, 104, 158-163, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов задовольнити.

Стягнути з відкритого акціонерного товариства "Сільгосптехніка" (Хмельницька область, м.Деражня, вул.Промислова 18, код ЄДРПОУ 05519132) на користь управління Пенсійного фонду України в Деражнянському районі (Хмельницька область, м.Деражня, вул.Миру 35, р\р 256073011355 в Хмельницькому відділенні Ощадбанку, МФО 315784, код 14149349) 709,26 грн. (сімсот дев'ять гривень 26 коп.) заборгованості по відшкодуванню пільгових пенсій.

Постанова може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня її проголошення.

Повний текст постанови виготовлено 07 жовтня 2010 року

< чи набрала законної сили > < ОСОБА_1 набрання законної сили >

Суддя < для копії >ОСОБА_1 < для копії > < для копії >

Дата ухвалення рішення06.10.2010
Оприлюднено11.08.2015
Номер документу47997299
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-6233/10/2270/9

Ухвала від 08.09.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Фелонюк Д.Л.

Постанова від 06.10.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Фелонюк Д.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні