Постанова
від 03.08.2011 по справі 5023/4532/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

"03" серпня 2011 р. Справа № 5023/4532/11

вх. № 4532/11

Суддя господарського суду Швидкін А.О.

при секретарі судового засідання Трофименко С.В.

За участю представників сторін:

представника голови ліквідаційної комісії - ОСОБА_1 дов. від 01.07.11р.

арбітражного керуючого - ОСОБА_2

Розглянувши справу за заявою

ТОВ "Автоцентркрим", м. Південне

до ТОВ "Автоцентркрим", м. Південне

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Голова ліквідаційної комісії товариства з обмеженою відповідальністю „АВТОЦЕНТРКРИМВ» звернувся до господарського суду з заявою про порушення у відношенні боржника справи про банкрутство і визнання боржника банкрутом на тій підставі, що рішенням власника товариства з обмеженою відповідальністю „АВТОЦЕНТРКРИМВ» 27.04.2011року було прийняте рішення про ліквідацію та про призначення голови ліквідаційної комісії. Під час проведення ліквідаційної процедури головою ліквідаційної комісії було здійснено необхідні заходи щодо ліквідації боржника та встановлено, що вартості майна боржника недостатньо для задоволення вимог кредиторів, у зв'язку з чим головою ліквідаційної комісії ТОВ „АВТОЦЕНТРКРИМВ» було прийнято рішення про звернення до господарського суду з заявою про визнання боржника банкрутом.

В судовому засіданні представник голови ліквідаційної комісії підтримує заяву про визнання боржника банкрутом та пояснив, що боржник фактично припинив фінансово-господарську та статутну діяльність, а активи для задоволення вимог кредиторів у боржника відсутні.

Розглянувши надану суду заяву і додані до заяви документи, матеріали справи, вислухавши пояснення представника голови ліквідаційної комісії, суд встановив, що на час відкриття ліквідаційної процедури боржник фактично припинив свою господарську діяльність. Також, судом встановлено, що рішенням власника товариства з обмеженою відповідальністю „АВТОЦЕНТРКРИМВ» 27.04.2011року було прийняте рішення про ліквідацію та про призначення голови ліквідаційної комісії. Під час проведення ліквідаційної процедури відповідно до вимог ЦК України було встановлено, що боржник має визнану кредиторську заборгованість в розмірі 190738,5тис.грн. при цьому активи, які можуть бути направлені на погашення кредиторської заборгованості, у боржника відсутні. За даними проміжного балансу станом на 01 червня 2011року, боржник має неліквідний баланс, актив балансу становить 0тис.грн., пасив балансу також становить 0тис.грн., при цьому загальна кредиторська заборгованість складає 190738,5тис.грн., непокритий збиток становить 190791,0тис.грн.

Враховуючи викладене суд вважає, що товариство з обмеженою відповідальністю „АВТОЦЕНТРКРИМВ» виконало вимоги цивільного та господарського законодавства, провело інвентаризацію наявного майна в порядку ст. 60 ГК України, здійснило публікацію повідомлення про припинення юридичної особи для виявлення кредиторів в порядку ст. 105 ЦК та склало проміжний ліквідаційний баланс.

Таким чином, враховуючи, що вартості майна боржника недостатньо для задоволення вимог кредиторів, суд вважає за необхідне визнати боржника банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

Арбітражний керуючий ОСОБА_2 надав згоду на участь ліквідатором у справі, сповістив суд, що не є особою, яка згідно з Законом України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» є заінтересованою особою, раніше не здійснював управління боржником - юридичною особою, не є особою якій заборонено здійснювати цей вид підприємницької діяльності або займати керівні посади, не має судимості за вчинення корисливих злочинів.

Дослідивши матеріали справи, враховуючи, що інших пропозицій щодо кандидатури ліквідатора до суду не надходило, суд вважає за можливе призначити ліквідатором боржника арбітражного керуючого ОСОБА_2

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст.1, 22-25, 51 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , ст.86 Господарського процесуального кодексу України, -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати товариство з обмеженою відповідальністю „АВТОЦЕНТРКРИМВ» , зареєстроване виконкомом Сімферопольської міської ради АРК, свідоцтво серії А01 №630212 від 29.05.2008року, код ЄДРПОУ 35941199, за адресою: Харківська область, Харківський район, м. Південне, вул. Ватутіна, 15 - банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

З дня прийняття постанови підприємницьку діяльність банкрута припинити, строк виконання всіх грошових зобов'язань, та зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів) вважається таким, що настав, припиняється нарахування неустойки, процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості, вимоги за зобов'язаннями банкрута, що виникли під час проведення процедур банкрутства, пред'являються в межах ліквідаційної процедури. Припинити повноваження ліквідаційної комісії банкрута і повноваження власника майна.

Скасувати арешти, що накладені на майно боржника, і інші обмеження щодо розпорядження майном боржника у тому числі податкові застави. Накладання нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

Призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого ОСОБА_2, ліцензія серія АГ № 594885 від 26.07.2011року, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, адреса: м. Харків, вул. С. Челюскіна, 46.

Зобов'язати ліквідатора відповідно до п.3,5 ст. 23 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» в п'ятиденний строк опублікувати відомості про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури в офіційних друкованих органах, закрити всі рахунки банкрута в установах банку і відкрити або переоформити один основний рахунок для проведення розрахунків з кредиторами, виконати інші дії, передбачені ст. ст. 25- 34 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» і надавати суду щомісячно звіти про хід ліквідаційної процедури, про фінансове становище і майно боржника станом на день відкриття ліквідаційної процедури, використання коштів боржника.

Зобов'язати ліквідатора в строк до 03.02.2012року виконати ліквідаційну процедуру, надати суду обґрунтований звіт про виконану роботу, всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, у тому числі, акти інвентаризації майна, акти оцінки майна, звіт про виплачені кредиторам кошти, договори купівлі-продажу майна банкрута, довідки установ банку про закриття рахунків банкрута, копію повідомлення органу державної податкової служби про закінчення ліквідаційної процедури, копії повідомлень Пенсійного фонду та центру зайнятості про закінчення ліквідаційної процедури, довідку архіву про прийняття документів, які підлягають довгостроковому зберіганню, довідку органів внутрішніх справ про прийняття печаток і штампів банкрута, оригінали установчих документів і свідоцтва про державну реєстрацію, докази, що свідчать про стягнення дебіторської заборгованості, або докази що свідчать про неможливість її стягнення, довідку банку про рух грошових коштів по поточному рахунку за весь час проведення ліквідаційної процедури, баланси підприємства за весь час роботи ліквідатора та ліквідаційний баланс, відшкодування витрат ліквідатора, інші документи, що свідчать про виконану ліквідатором роботу з ліквідації банкрута.

Постанову суду надіслати банкруту, ліквідатору, Управлінню з питань банкрутства у Харківській області Державного департаменту з питань банкрутства, ДВС у Харківському районі, державному реєстратору

Суддя Швидкін А.О.

Дата ухвалення рішення03.08.2011
Оприлюднено12.08.2015
Номер документу48002455
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5023/4532/11

Ухвала від 11.07.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Постанова від 03.08.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 08.06.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 20.12.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 06.12.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Постанова від 17.01.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні