Ухвала
від 06.08.2015 по справі 161/11999/15-к
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/11999/15-к

Провадження № 1-кс/161/3274/15

У Х В А Л А

про відмову у клопотанні про проведення огляду

м. Луцьк 06 серпня 2015 року

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 , за участю прокурора прокуратури Волинської області ОСОБА_2 , слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Волинській області ОСОБА_3 , секретаря ОСОБА_4 , розглянувши клопотання слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Волинській області ОСОБА_3 про проведення огляду підсобних та інших приміщень, що за адресою: Волинська область, Любомльський район, с.Старовойтове, які належить ОСОБА_5

В С Т А Н О В И В :

Слідчий з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Волинській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про проведення огляду підсобних та інших приміщень, що за адресою: Волинська область, Любомльський район, с.Старовойтове, які знаходяться на території земельної ділянки з кадастровим номером №0723384900:03:001:0031, яка на праві приватної власності належить ОСОБА_5 , з метою встановлення та фіксації високоліквідних товарно-матеріальних цінностей, що завезені подрібненими партіями на територію України з країн ЄС, а також речей та предметів, що мають значення для кримінального провадження.

З матеріалів клопотання вбачається, що СУ ФР ГУ ДФС у Волинській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 32015030000000066 від 25.06.2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 212 ч.3 КК України.

Оскільки проведення огляду підсобних та інших приміщень, що за адресою: Волинська область, Любомльський район, с.Старовойтове, які належить ОСОБА_5 , на думку слідчого, має важливе значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні № 32015030000000066 від 25.06.2015 року, з метою встановлення та фіксації наявності високоліквідних товарно-матеріальних цінностей, що завезені подрібненими партіями на територію України з країн ЄС, тому слідчий звернувся до суду з даним клопотанням.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, заслухавши думку слідчого та прокурора, які підтримали клопотання, приходжу до висновку, що у задоволенні клопотання про проведення огляду слід відмовити.

Так, згідно ст. 237 КПК України, огляд місцевості, приміщення, речей та документів проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Встановлено, що матеріалами клопотання, слідчим та прокурором, кожним зокрема, не наведено правових підстав для проведення огляду за адресою, вказаною у клопотанні, оскільки, в порушення вимог ч.2 ст.223 КПК України, ні у клопотанні, ні безпосередньо під час судового розгляду, не наведено достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення мети при проведенні даної слідчої дії, а також, що відомості, які можуть бути отримані при її проведенні, не можливо отримати у інший спосіб.

Відповідно до ст. 64 Конституції України конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України.

Згідно Постанови Пленуму Верховного Суду України від 28.03.2008 року №2 "Про деякі питання застосування судами України законодавства при дачі дозволів на тимчасове обмеження окремих контистуційних прав і свобод людини і громадянина під час здійснення оперативно-розшукової діяльності, дізнання і досудового слідства" обмеження конституційних прав і свобод людини і громадянина, до порушення кримінальної справи, застосовуються з метою запобігання тяжкого чи особливо тяжкого злочину, якщо іншим способом одержати інформацію неможливо.

Зважаючи, що стороною кримінального провадження не доведено наявності правових підстав для надання дозволу на проведення огляду підсобних та інших приміщень, що за адресою: Волинська область, Любомльський район, с.Старовойтове, які належить ОСОБА_5 , оскільки не зазначено конкретного майна, яке може знаходитись у приміщенні, не доведено достатніх підстав вважати, що у зазначеному в клопотанні місці можуть знаходитись відшукувані речі, і чи взагалі такі речі можуть там знаходитись, а також, що, при умові їх наявності, у інший спосіб їх отримати неможливо. З витягу з кримінального провадження №32015030000000066 вбачається, що кримінальне провадження відносно вказаної особи не здійснюється, достатніх даних про можливу його причетність до вчинення даного правопорушення суду не надано, таким чином, надання дозволу на тимчасове обмеження конституційних прав та свобод буде прямо суперечити нормам Конституції України та чинному законодавству України. Матеріалами клопотання не доведено, що власник вказаних приміщень, де планувалось проведення огляду, вчинив будь-яке кримінальне правопорушення. Не додано і документів про те, що будь-які інші особи, в тому числі і ті, про яких йшлось у клопотанні займають (на будь-якій правовій основі) приміщення, де планувалось проведення огляду.

На підставі викладеного, керуючись ст.237 КПК України, суд,

У Х В А Л И В :

В задоволенні клопотання слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Волинській області ОСОБА_3 про проведення огляду підсобних та інших приміщень, що за адресою: Волинська область, Любомльський район, с.Старовойтове, які знаходяться на території земельної ділянки з кадастровим номером №0723384900:03:001:0031, що на праві приватної власності належить ОСОБА_5 відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.08.2015
Оприлюднено17.03.2023
Номер документу48005725
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення огляду підсобних та інших приміщень, що за адресою: Волинська область, Любомльський район, с.Старовойтове, які належить ОСОБА_5

Судовий реєстр по справі —161/11999/15-к

Ухвала від 06.08.2015

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Борнос А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні