Ухвала
від 09.06.2009 по справі 3/52
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

3/52

    

ГОСПОДАРСЬКИЙ  С У Д

Кіровоградської області

УХВАЛА

"09" червня 2009 р.                                                            справа № 3/52

Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Болгар Н.В. розглянув матеріали справи № 3/52

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "Інженер-комплект";  

до відповідача: Відкритого акціонерного товариства Олександрійська фірма "Віра-Сервіс";     

про стягнення  1 289 937 грн. 63 коп.

Представники:

позивача - директор Деркач І.Б.;

позивача - адвокат Кузнєцов А.О., довіреність б/н від 29.04.09;

відповідача - Стельмах, довіреність б/н від 20.11.08.

Товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ) "Інженер-Комплект" звернулося до господарського суду із заявою, в якій просить вжити заходів до забезпечення позову і накласти арешт на майно, що належить відкритому акціонерному товариству (ВАТ) "Олександрійська фірма "Віра-Сервіс", в межах суми задоволених вимог.

У засіданні 09.06.09 господарським судом задоволений позов про стягнення з ВАТ "Олександрійська фірма "Віра-Сервіс" на користь ТОВ "Інженер-Комплект"  1 350 550 грн. боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції, 30 927 грн. 28 коп. річних,  148 972 грн. 47 коп. пені, 16 360 грн. 41 коп. державного мита,  117 грн. 92 коп. вартості послуг по інформаційно-технічному забезпеченню судового процесу та 10 000 грн. вартості  послуг адвоката, всього - на суму 1 556 928 грн. 08 коп.

Відповідно до ст. 66 Господарського  процесуального кодексу України, забезпечення позову допускається в будь-якій стадії провадження у справі, якщо невжиття таких заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду.

Необхідність вжиття заходів до забезпечення позову в обраний спосіб позивач обґрунтовує посиланням на те, що

на дату звернення із позовом до господарського суду заборгованість, яка становила 1 275 397 грн. не змінилася і будь-яких дій щодо сплати боргу відповідачем не вживалося;

в мережі Інтернет на сайті Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку розміщена довідка директора аудиторської фірми "Респект" про фінансовий стан емітента - ВАТ "Олександрійська фірма "Віра-Сервіс", з аналізу якої вбачається збитковість фінансово-господарської діяльності останнього, відсутність достатніх ресурсів для сплати поточних зобов'язань та розширення подальшої діяльності;

подальша діяльність підприємства можлива лише при отриманні відповідних кредитів, тоді як умови кредитування майже у всіх випадках передбачають заставу майна, належне позичальнику;

грошових коштів, достатніх для задоволення вимог ТОВ "Інженер-Комплект" ВАТ "Олександрійська фірма "Віра-Сервіс" не має, тому виконання рішення господарського суду у справі № 3/52 про стягнення коштів може бути утрудненим або взагалі неможливим.

Відповідач заперечень по суті вимог про вжиття заходів до забезпечення позову не надав, як не повідомив і даних, які б спростовували доводи позивача.

Як вбачається із Опису обраної облікової політики ВАТ "Олександрійська фірма "Віра-Сервіс" (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод оцінки обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо), складеного Кіровоградською філією аудиторської фірми "Респект" 02.04.09, розміщеного як загальновідома інформація і висвітлена на сайті ДКЦПРФ www.stockmarket.gov.ua, коефіцієнт абсолютної ліквідності становить 0 і показує не достатність ресурсів товариства оплачувати свої поточні зобов'язання та розширювати поточну діяльність; коефіцієнт загальної ліквідності (покриття) становить 0,7 і показує недостатність ресурсів товариства сплачувати свої поточні зобов'язання; коефіцієнт фінансової стійкості (або платоспроможності, або автономії) становить 0,4 і відображає достатню питому вагу в загальній сумі засобів, авансованих в його діяльність; коефіцієнт структури капіталу (фінансування) становить 1,5 і характеризує залежність товариства від залучених засобів; коефіцієнт рентабельності активів не розрахований з-за недоцільності, в зв'язку з отриманими збитками. Із названого документу слідує, що ВАТ "Олександрійська фірма "Віра-Сервіс" має інше, ніж грошові кошти, майно.

Ст. 122 Господарського кодексу України встановлює, що при наявності обставин, що ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим, господарський суд, в тому числі, може у встановленому порядку змінити спосіб та порядок виконання судового рішення, зокрема звернути стягнення грошового зобов'язання боржника на його майно.

Виходячи з викладеного, при відсутності доказів наявності у відповідача спроможності сплатити борг за зобов'язаннями по договору № 1 від 10.01.08 шляхом перерахування позивачеві коштів, господарський суд прийшов до висновку про обґрунтованість вимог про вжиття заходів до забезпечення позову шляхом накладення арешту на майно першого в межах суми, визнаної у рішення по даній справі.

Заява про вжиття заходів до забезпечення позову підлягає задоволенню.

Ухвала про вжиття заходів до забезпечення позову набирає законної сили з дати її прийняття і може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного господарського суду в порядку ст. 106 Господарського процесуального кодексу України.

Ухвала є виконавчим документом, який може бути пред'явлений до виконання в порядку, встановленому Законом України "Про виконавче провадження" протягом трьох років з дня її винесення.

Керуючись ст. ст. 66, 67, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

                                               У Х В А Л И В :

1. Заву товариства з обмеженою відповідальністю "Інженер-Комплект" (адреса: 69006, м. Запоріжжя, вул. 40 років Радянської України, 11/36; і. к. 32040374) про вжиття заходів до забезпечення позову задовольнити.

2. Накласти арешт на майно відкритого акціонерного товариства "Олександрійська фірма "Віра-Сервіс" (адреса: 28000, Кіровоградська область, м. Олександрія, вул. Паризької Комуни, 1; і. к. 00211369) в межах суми задоволених позовних вимог - 1 556 928 грн. 08 коп.

3. Надіслати товариству з обмеженою відповідальністю "Інженер-Комплект" ухвалу для пред'явлення її до виконання у встановленому порядку.

4. Надіслати сторонам засвідчені належним чином примірники ухвали.

 Суддя                                                                                                     

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення09.06.2009
Оприлюднено05.10.2009
Номер документу4800640
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/52

Ухвала від 04.11.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Черленяк М.І.

Судовий наказ від 12.07.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Турецький І.М.

Ухвала від 31.05.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Турецький І.М.

Ухвала від 30.10.2012

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Мамченко Ю. А.

Судовий наказ від 05.07.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Мамченко Ю. А.

Ухвала від 01.06.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Мамченко Ю. А.

Ухвала від 01.06.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Мамченко Ю. А.

Ухвала від 12.05.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Мамченко Ю. А.

Ухвала від 18.05.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Мамченко Ю. А.

Ухвала від 23.04.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Мамченко Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні