Ухвала
від 07.08.2013 по справі 592/8344/13-к
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/8344/13-к

Провадження № 1-кс/592/1829/13

УХВАЛА

/ про проведення обшуку /

07 серпня 2013 року м.Суми

слідчий суддя Ковпаківського районного суду м. Суми Кондратенко М.В. розглянувши клопотання слідчого з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань СУ фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Сумській області Шинкарьова В.В. по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32013200000000061 від 15.07.2013 р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 212 ч.3 КК України-

В С Т А Н О В И В:

Слідчий своє клопотання, погоджене з старшим прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Сумської області Слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Сумській області Ю.В. Слабуновою, обґрунтовує тим, що проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні , зареєстрованому в ЄРДР 15.07.2013 р. за №32013200000000061 за фактами ухилення від сплати податків службовими особами ДП «Дубов'язівський спиртовий завод» за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 212 ч. 3 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2009 - 2010 років службові особи ДП «Дубов'язівський спиртовий завод» /юридична адреса: Сумська область, Конотопський район, смт. Дубов'язівка, вул. П. Лусти, 38 / з метою ухилення від сплати податків використали в бухгалтерському і податковому обліку завідомо підроблені угоди, податкові накладні, акти здачі та приймання наданих послуг та інші документи про придбання товарно-матеріальних цінностей для ДП «Дубов'язівський спиртовий завод» від ТОВ «Медлев», та інших підприємств, достовірно знаючи, що вказані господарські операції не відбувалися.

Під час досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_3 діючи за попередньою змовою і в співучасті з ОСОБА_4, зловживаючи своїм службовим становищем, з корисливих мотивів та в супереч інтересам держави, достовірно знаючи, що фактично на ДП «Дубов'язівський спиртовий завод» зерно постачається з ДП «Максимо» ЗАТ «Райз-Максимо» та з сільськогосподарських підприємств Конотопського району, вносив завідомо неправдиві відомості до офіційних документів ( до товарно-транспортних накладних, договорів, актів приймання - передачі, податкових накладних, тощо), щодо начебто здійснення перевезення зерна від ТОВ «Медлев». В свою чергу , ОСОБА_4 використовуючи підроблені документи відображав у податковій звітності, що дане зерно він нібито придбав у підприємств, які мають ознаки фіктивності, а саме: ПП «Промагроспец», ПП «Спецагробуд», ТОВ «НВФ «Агат», ПП «Техно Комплект», ТОВ «Агро-Мікс Д».

Таким чином службові особи ДП «Дубов'язівський спиртовий завод» в період часу 2009-2010 р. діючи за попередньою змовою з директором ТОВ «Медлев» та використовуючи вищевказані підприємства, які мають ознаки фіктивності, ухилились від сплати податків на загальну суму 3 млн. 0841 тис. 553 грн., що є особливо великим розміром.

Відповідно до наказу ДП «Укрспирт» , на виробничій базі ДП «Дубов'язівський спиртовий завод» і розміщеного за адресою: Сумська область, Конотопський район, смт. Дубов'язівка, вул. П.Лусти, 38 створено Дубов'язівське місце провадження діяльності Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт», яке являється структурним підрозділом ДП «Укрспирт».

Встановлено, що на Дубов'язівському місці провадження діяльності Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт» (ДП «Дубов'язівський спиртовий завод») виготовляється не облікований спирт, який в подальшому реалізується без відображення в бухгалтерській та податковій звітності. Документально реалізація не облікованого спирту оформляється нібито як внутрішнє переміщення між філіями Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт».

Також встановлено, що на Дубов'язівське місце провадження діяльності Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт» (ДП «Дубов'язівський спиртовий завод») завозиться зернова продукція, придбана у сільськогосподарських підприємств Конотопського району за готівку. З даної сировини виготовляється не облікований спиртовий розчин, який фасується у флакони ємністю 100 мл. , з зазначенням виробника - ТОВ «ВФК Біо-Фарма ЛТД» (Дніпропетровська область, Павлоградський район, с. Межиріч, вул. Молодіжна, 1А). Назва продукції - «Етіл» (спирт етиловий розчин 96% для зовнішнього застосування). В подальшому не облікована продукція (спиртовий розчин «Етіл») реалізується через мережу аптечних закладів, а саме: 1) ПП ОСОБА_5 (і.п.н.НОМЕР_1) - ТМ «ІНФОРМАЦІЯ_1», за адресами: АДРЕСА_1; АДРЕСА_2; АДРЕСА_3; 2) ПП ОСОБА_6 (і.п.н.НОМЕР_2) за адресою: АДРЕСА_4; 3) ТОВ «Компанія Фарм-союз» (код ЄДРПОУ 30607776) - ТМ «Фармсоюз» за адресами: м. Конотоп, пр-т Миру, 2 ; м. Конотоп, пр-т Миру, 68 ; м. Конотоп, вул. Б.Хмельницького, 5А.

Згідно зібраних матеріалів кримінального провадження є достатньо підстав вважати, що первинні документи бухгалтерського та податкового обліку ДП «Дубов'язівський спиртовий завод» по взаємовідносинам з ТОВ «Медлев», ПП «Промагроспец», ПП «Спецагробуд», ТОВ «НВФ «Агат», ПП «Техно Комплект», ТОВ «Агро-Мікс Д» щодо : придбання зерна в 2009-2010 роках ; виготовлення, реалізації та транспортування не облікованого спиртового розчину під назвою «Етіл» в адресу ПП ОСОБА_5, ПП ОСОБА_6, ТОВ «Компанія Фарм-союз» ; документи щодо виготовлення, реалізації та транспортування спирту в адресу інших СГД та документи (журнали виготовлення , реалізації , внутрішнього переміщення спирту; акти інвентаризації залишків спирту) щодо внутрішнього переміщення спирту між філіями Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт», чорнові записи про обставини вчинення кримінального правопорушення, знаряддя вчинення кримінального правопорушення (обладнання і на якому можливе виготовлення не облікованого спирту), майно (сировина для незаконного виготовлення спирту та незаконно виготовлений спирт, спиртовий розчин) та грошові кошти, здобуті в результаті його вчинення, знаходяться в адміністративних та інших приміщеннях Дубов'язівське місце провадження діяльності Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт» (ДП «Дубов'язівський спиртовий завод»), яке знаходиться за адресою: Сумська область, Конотопський район, смт. Дубов'язівка, вул. П.Лусти, 38.

Встановлено, що відповідно до довідки з реєстраційної служби Сумського районного управління юстиції № 6783167 від 24.07.2013 р., адміністративні та складські приміщення, які знаходиться за адресою: Сумська область, Конотопський район, смт. Дубов'язівка, вул. П.Лусти, 38 зареєстровані як загальнодержавна форма власності.

Враховуючи викладене, просить :

1. Надати дозвіл на проведення обшуку в адміністративних та інших приміщеннях Дубов'язівське місце провадження діяльності Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт» (ДП «Дубов'язівський спиртовий завод»), яке знаходиться за адресою: Сумська область, Конотопський район, смт. Дубов'язівка, вул. П.Лусти, 38 та зареєстроване як загальнодержавна форма власності, з метою виявлення і фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а саме:

- відшукання і вилучення первинних документів бухгалтерського та податкового обліку ДП «Дубов'язівський спиртовий завод» по взаємовідносинам з ТОВ «Медлев», ПП «Промагроспец», ПП «Спецагробуд», ТОВ «НВФ «Агат», ПП «Техно Комплект», ТОВ «Агро-Мікс Д» щодо придбання зерна в 2009-2010 роках;

- виготовлення, реалізації та транспортування не облікованого спиртового розчину під назвою «Етіл» в адресу ПП ОСОБА_5, ПП ОСОБА_6, ТОВ «Компанія Фарм-союз»;

- документи щодо виготовлення, реалізації та транспортування спирту в адресу інших СГД та документи щодо внутрішнього переміщення спирту (журнали та книги обліку виготовлення, реалізації та внутрішнього переміщення спирту, акти інвентаризації залишків спирту);

- ємкостей для зберігання спирту та зерна, з метою зняття залишків спирту та встановлення зберігання не облікованого спирту та зерна, чорнові записи про обставини вчинення кримінального правопорушення;

- обладнання, на якому можливе виготовлення не облікованого спирту, майна (сировина для незаконного виготовлення спирту та незаконно виготовлений спирт, спиртовий розчин);

- грошові кошти, здобуті в результаті вчинення службовими особами ДП «Дубов'язівський спиртовий завод» кримінального правопорушення.

У удовому засіданні слідчий своє клопотання підтримав у повному обсязі.

Вважаю, що клопотання про проведення обшуку підлягає задоволенню враховуючи ту обставину, що за місцем знаходження суб»єкта підприємницької діяльності можуть знаходитись предмети і речі, документи , які свідчать про скоєння кримінального правопорушення і що можуть бути визнані доказами по справі .

Керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Надати дозвіл на проведення обшуку в адміністративних та інших приміщеннях Дубов'язівське місце провадження діяльності Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт» (ДП «Дубов'язівський спиртовий завод»), яке знаходиться за адресою: Сумська область, Конотопський район, смт. Дубов'язівка, вул. П.Лусти, 38 та зареєстроване як загальнодержавна форма власності, з метою виявлення і фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а саме:

- відшукання і вилучення первинних документів бухгалтерського та податкового обліку ДП «Дубов'язівський спиртовий завод» по взаємовідносинам з ТОВ «Медлев», ПП «Промагроспец», ПП «Спецагробуд», ТОВ «НВФ «Агат», ПП «Техно Комплект», ТОВ «Агро-Мікс Д» щодо придбання зерна в 2009-2010 роках;

- виготовлення, реалізації та транспортування не облікованого спиртового розчину під назвою «Етіл» в адресу ПП ОСОБА_5, ПП ОСОБА_6, ТОВ «Компанія Фарм-союз»;

- документи щодо виготовлення, реалізації та транспортування спирту в адресу інших СГД та документи щодо внутрішнього переміщення спирту (журнали та книги обліку виготовлення, реалізації та внутрішнього переміщення спирту, акти інвентаризації залишків спирту);

- ємкостей для зберігання спирту та зерна, з метою зняття залишків спирту та встановлення зберігання не облікованого спирту та зерна, чорнові записи про обставини вчинення кримінального правопорушення;

- обладнання, на якому можливе виготовлення не облікованого спирту, майна (сировина для незаконного виготовлення спирту та незаконно виготовлений спирт, спиртовий розчин);

- грошові кошти, здобуті в результаті вчинення службовими особами ДП «Дубов'язівський спиртовий завод» кримінального правопорушення.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її винесення.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Слідчий суддя М.В. Кондратенко

Дата ухвалення рішення07.08.2013
Оприлюднено09.08.2016
Номер документу48022282
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку / 07 серпня 2013 року м.Суми слідчий

Судовий реєстр по справі —592/8344/13-к

Ухвала від 07.08.2013

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Кондратенко М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні