Ухвала
від 23.12.2013 по справі 2а-2133/10/1170
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Україна КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

У Х В А Л А

23 грудня 2013 року Справа № 2а-2133/10/1170

ОСОБА_1 окружний адміністративний суд у складі судді - Мирошниченка В.С., розглянувши в порядку письмового провадження заяву про зміну способу і порядку виконання судового рішення в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 об'єднаної держаної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області до дочірнього підприємства "Кіровенергія" товариства з обмеженою відповідальністю "Грін енерго технолоджі" про припинення підприємницької діяльності юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до ОСОБА_1 окружного адміністративного суду з позовом до дочірнього підприємства "Кіровенергія" товариства з обмеженою відповідальністю "Грін енерго технолоджі" (надалі - ДП "Кіровенергія" ТОВ "Грін енерго технолоджі") про припинення підприємницької діяльності юридичної особи.

Постановою ОСОБА_1 окружного адміністративного суду від 16.09.2010 року позовні вимоги ОСОБА_1 об'єднаної держаної податкової інспекції задоволено повністю. Зазначена постанова суду набрала законної сили 16.02.2013 р.

Резолютивною частиною постанови передбачено спосіб виконання постанови:

Призначити ліквідаційну комісію в кількості трьох осіб, з числа працівників ОСОБА_1 об'єднаної державної податкової інспекції Кіровоградської області.

27.11.2013 року позивачем подано до суду заяву про зміну способу і порядку виконання постанови ОСОБА_1 окружного адміністративного суду від 16.09.2010 року по справі №2а-2133/10/1170 шляхом зміни ліквідаційної комісії в кількості трьох осіб з числа працівників ОСОБА_1 ОДПІ на ліквідаційну комісію з числа засновників/керівників даної юридичної особи - ДП "Кіровенергія" ТОВ "Грін енерго технолоджі", ідентифікаційний код 36978429.

Заява обґрунтована тим, що працівники податкового органу не мають правових підстав для здійснення заходів ліквідаційної процедури у зв'язку з відсутністю юридичних осіб за їх місцезнаходженням, без наявності первинних та бухгалтерських документів. Представник заявника зазначила, що вищезазначені дії працівників ОСОБА_1 ОДПІ будуть суперечити нормам закону України "Про засади запобігання та протидії корупції". Крім того, згідно електронних відомостей, які надійшли від державного реєстратора відносно головою ліквідаційної комісії є ОСОБА_2, який в 2010 р. не був керівником податкового органу, і на сьогоднішній день звільнений з посади керівника податкового органу .

Ухвалою суду від 12.12.2013 р. здійснено заміну первинного позивача ОСОБА_1 об'єднаної державної податкової інспекції на належного позивача - ОСОБА_1 об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області.

У судове засідання представник заявника не з'явився, подавши клопотання про розгляд заяви без його участі та про підтримання заяви в повному обсязі (а.с.76).

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, про причини неявки суд не повідомив. Копія ухвали про призначення до розгляду заяви про зміну способу і порядку виконання судового рішення разом з судовою повісткою направлялися відповідачу за адресою, зазначеній в позовній заяві та витязі з Єдиного державно реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, проте конверт повернувся до суду 20.12.2013р. з відміткою поштового органу «за закінченням терміну зберігання» (а.с.78).

На підставі ч.4 ст.33 КАС України у разі відсутності юридичної особи за адресою місцезнаходження, що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, вважається, що судова повістка вручена їй належним чином.

Відповідно до частини 2 ст. 263 КАС України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Враховуючи викладене, суд, керуючись ч.1 ст.41, ч.6 ст.128 КАС України, вирішив розгляд справи здійснити у порядку письмового провадження без фіксування за допомогою звукозаписувального технічного засобу .

Розглянувши заяву представника ОСОБА_1 ОДПІ про зміну способу і порядку виконання постанови ОСОБА_1 окружного адміністративного суду від 16.09.2010 року по справі №2а-2133/10/1170, суд дійшов висновку про її обґрунтованість з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 263 КАС України за наявності обставин, що ускладнюють виконання судового рішення (відсутність коштів на рахунку, відсутність присудженого майна в натурі, стихійне лихо тощо), державний виконавець може звернутися до адміністративного суду першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий лист, що видав виконавчий лист, із поданням, а особа, яка бере участь у справі, та сторона виконавчого провадження - із заявою про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення. Питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення може бути розглянуто також за ініціативою суду.

Частиною 1 статті 7 Закону України "Про засади запобігання та протидії корупції" від 07.04.2011 р. № 3206-VI передбачено, що державним службовцям забороняється входити до складу правління, інших виконавчих чи контрольних органів, чи наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку (крім випадків, коли особи здійснюють функції з управління акціями (частками, паями), що належать державі чи територіальній громаді, та представляють інтереси держави чи територіальної громади в раді (спостережній раді), ревізійній комісії господарської організації), якщо інше не передбачено Конституцією або законами України;

Суд зазначає, визначаючи порядок виконання постанови суду, позивача та створену ним ліквідаційну комісію зобов'язано вжити заходів щодо ліквідації ДП "Кіровенергія" ТОВ "Грін енерго технолоджі" визначених ст.ст. 60, 61 Господарського кодексу України.

Разом з тим, вжиття вказаних заходів неможливе без наявності печатки юридичної особи та фінансово-господарських документів, доступу до яких у представників податкового органу немає, а тому вказані об'єктивні обставини фактично роблять неможливим виконання рішення суду.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за можливе змінити спосіб виконання постанови шляхом призначення ліквідаційної комісії у складі голови комісії - керівника ДП "Кіровенергія" ТОВ "Грін енерго технолоджі" - ОСОБА_3, відомості щодо якого містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на 03.12.2013 р. (а.с.66-68). Голові комісії призначити двох членів комісії.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 160, 165, 263 КАС України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Змінити спосіб виконання постанови ОСОБА_1 окружного адміністративного суду від 16.09.2010 року по справі №2а-2133/10/1170.

Призначити ліквідаційну комісію у складі голови комісії - ОСОБА_3 (02099, м. Київ, Дарницький район, вул. Зрошувальна) для проведення заходів щодо ліквідації дочірнього підприємства "Кіровенергія" товариства з обмеженою відповідальністю "Грін енерго технолоджі" згідно статті 36 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємцівВ» від 15.05.2003 №755-IV. Голові комісії призначити двох членів комісії.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через ОСОБА_1 окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції

Суддя (підпис)

З оригіналом згідно:

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду ОСОБА_4

Дата ухвалення рішення23.12.2013
Оприлюднено12.08.2015
Номер документу48051719
СудочинствоАдміністративне
Сутьприпинення підприємницької діяльності юридичної особи

Судовий реєстр по справі —2а-2133/10/1170

Ухвала від 23.12.2013

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

В.С. Мирошниченко

Ухвала від 09.12.2013

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

В.С. Мирошниченко

Ухвала від 12.12.2013

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

В.С. Мирошниченко

Ухвала від 11.06.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

В.С. Мирошниченко

Постанова від 16.09.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

В.С. Мирошниченко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні