Ухвала
від 27.06.2014 по справі 802/224/14-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про заміну сторони у виконавчому провадженні

м. Вінниця

27 червня 2014 р. Справа № 802/224/14-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Альчука Максима Петровича,

розглянувши в порядку письмового провадження заяви управління Пенсійного фонду України в Гайсинському районі та управління Пенсійного фонду України у Немирівському районі у адміністративній справі

за позовом: управління Пенсійного фонду України у Немирівському районі Вінницької області

до: сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "ВІТА"

про: стягнення заборгованості

ВСТАНОВИВ:

До Вінницького окружного адміністративного суду надійшла заява управління Пенсійного фонду України у Немирівському районі Вінницької області до сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "ВІТА" про стягнення заборгованості.

Постановою суду від 31.03.2014 року адміністративний позов задоволено. Стягнуто з сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "ВІТА" на користь управління Пенсійного фонду України у Немирівському районі заборгованість в сумі 12873,59 грн.

На адресу суду надійшли заяви управління Пенсійного фонду України в Гайсинському районі та управління Пенсійного фонду України у Немирівському районі про заміну сторони виконавчого провадження.

Дані заяви мотивовані тим, що 25.04.2014 року Вінницьким окружним адміністративним судом видано виконавчий лист № 802/224/14-а про стягнення заборгованості зі СТОВ "ВІТА" на користь управління Пенсійного фонду України у Немирівському районі.

В травні 2014 року СТОВ "ВІТА" змінило адресу своєї реєстрації та на даний час зареєстроване за адресою: 23713, Вінницька область, Гайсинський район, село Кунка. Згідно акту передачі залишків від 08.05.2014 року борги відповідача передані від управління Пенсійного фонду України у Немирівському районі до управління Пенсійного фонду України в Гайсинському районі.

Представники заявників в судове засідання не з'явились, проте надали заяви про розгляд даного питання без їх участі в порядку письмового провадження.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином. Заяв про розгляд даного питання без його участі до суду не надходило.

Представник відділу Державної виконавчої служби Немирівського районного управління юстиції в судове засідання також не з'явився, про дату, час та місце судового засідання повідомлений належним чином. Заяви про розгляд даного питання без його участі до суду не надходило.

Відповідно до ч. 2 ст. 264 КАС України суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Вирішуючи дане питання, суд виходить з наступного.

Частиною 5 ст. 8 Закону України "Про виконавче провадження" передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Згідно ч. 1 ст. 264 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку, що заяви управління Пенсійного фонду України у Гайсинському районі та управління Пенсійного фонду України у Немирівському районі про заміну сторони виконавчого провадження слід задовольнити.

Керуючись ст.ст. 165, 186, 254, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяви управління Пенсійного фонду України в Гайсинському районі та управління Пенсійного фонду України у Немирівському районі про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 802/224/14-а задовольнити.

          Замінити стягувача управління Пенсійного фонду України у Немирівському районі у виконавчому провадженні, відкритому за виконавчим листом № 802/224/14-а від 25.04.2014 року про стягнення заборгованості зі СТОВ "ВІТА" в сумі 12873,59 грн. на управління Пенсійного фонду України в Гайсинському районі та зараховувати кошти на рахунок № 25604323490103 у відділенні Ощадбанку, МФО 302076, ЄДРПОУ 20104575.

.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 КАС України.

Відповідно до ст. 186 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя                               Альчук Максим Петрович

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.06.2014
Оприлюднено12.08.2015
Номер документу48054698
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —802/224/14-а

Ухвала від 09.12.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Альчук Максим Петрович

Ухвала від 21.11.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Альчук Максим Петрович

Ухвала від 13.11.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Альчук Максим Петрович

Ухвала від 03.07.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Альчук Максим Петрович

Ухвала від 08.06.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Альчук Максим Петрович

Ухвала від 27.06.2014

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Альчук Максим Петрович

Ухвала від 18.06.2014

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Альчук Максим Петрович

Постанова від 31.03.2014

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Альчук Максим Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні