Постанова
від 01.11.2010 по справі 2а-3670/10/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"01" листопада 2010 р.                               Справа № 2a-3670/10/0970

м. Івано-Франківськ

          

Івано - Франківський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого - судді Шумея М.В.,

при секретарі –Третяк В.Р.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Івано-Франківську справу за позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Коломия та Коломийському районі до комунального підприємства «Ковалівське»про стягнення заборгованості,

в с т а н о в и в:

19.10.2010 року відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Коломия та Коломийському районі звернулося з позовом до комунального підприємства «Ковалівське»про стягнення заборгованості. Позовні вимоги мотивувало тим, що за відповідачем рахується заборгованість перед відділенням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Коломия та Коломийському районі по сплаті страхових внесків за 9 місяців 2010 року в сумі 695,52 грн.

Представник позивача в судове засідання не з'явився, подав суду заяву про розгляд справи за його відсутності, позовні вимоги підтримує в повному обсязі.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, хоча належним чином був повідомлений про день, час та місце розгляду справи, що підтверджується наявним в матеріалах справи повідомленням про вручення поштового відправлення. Причини неявки суду не повідомив. Наданим правом на подання заперечення проти позову не скористався. Заяв чи клопотань про відкладення розгляду справи суду не подав.

За таких обставин суд вбачає за можливе розглянути справу на підставі наявних доказів за відсутності представника позивача та представника відповідача.

Розглянувши матеріали позовної заяви, дослідивши наявні докази, суд прийшов до висновку про обґрунтованість позовних вимог з наступних мотивів.

Згідно ч.1 ст.67 Конституції України кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Судом встановлено, що комунальне підприємство «Ковалівське»зареєстроване у відділенні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Коломиї та Коломийському районі як платник страхових внесків та відповідно до вимог п.2 ч.2 ст.45 ЗУ “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” зобов'язане вчасно і в повному обсязі сплачувати страхові внески до Фонду.

З матеріалів справи вбачається, що відповідачем на виконання п.7 ч.2 ст.45 даного Закону 13.10.2010 року подано до відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Коломиї та Коломийському районі розрахункову відомість про нарахування і перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за 9 місяців 2010 року, якою визначено розмір недоїмки зі сплати страхових внесків в сумі 695,52грн.

Згідно ч.10 ст. 47 ЗУ “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” страхувальник здійснює страховий внесок у Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві у порядку і строки, які визначаються страховиком.

Порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків встановлено Інструкцією «Про порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів у Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України», затвердженою постановою Правління Фонду соціального захисту від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за № 36 від 12.07.2007 року, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України № 867/14134 від 01.08.2007 року.

Пунктом 4.12 даної Інструкції передбачено, що страхові внески сплачуються страхувальниками-роботодавцями - у день одержання коштів на оплату праці в установах банків. Підприємства, які здійснюють виплату заробітної плати на поточні рахунки фізичних осіб в установах банків, сплачують страхові внески до Фонду в день перерахування коштів на особові рахунки.

          Однак, комунальне підприємство «Ковалівське»визначений Законом та Інструкцією обов'язок по сплаті страхових внесків не виконало, що призвело до виникнення заборгованості по відшкодуванню вказаних виплат в сумі 695,52 грн.

У відповідності до абзацу 1 п.10 Інструкції «Про порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів у Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України»усі спірні питання, які виникають між страхувальником та робочими органами виконавчої дирекції Фонду з приводу нарахування страхових внесків і пені, стягнення недоїмки, неприйняття до заліку витрат у рахунок страхових внесків, вирішуються в судовому порядку.

Станом на 27.10.2010 року, за відповідачем залишається не погашеною заборгованість перед відділенням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Коломиї та Коломийському районі по сплаті страхових внесків в сумі 695,52 грн., що підтверджується матеріалами справи.

Підстав для звільнення комунального підприємства «Ковалівське»від сплати заборгованості в судовому засіданні не встановлено. Доказів сплати заборгованості відповідач суду не подав.

За таких обставин позовні вимоги підлягають до задоволення.

На підставі ст.67 Конституції України, керуючись ст.ст.11, 71, 86, ч.3 ст.160, ст.162 КАС України, суд

п о с т а н о в и в:

позов задовольнити повністю.

Стягнути з комунального підприємства «Ковалівське»(вул. Коцюбинського,1 с. Ковалівка, Коломийський район, Івано-Франківська область, 78200, код ЄДРПОУ 22171363) в користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Коломия та Коломийському районі (р/р 37173400900215, код 25925710, МФО 836014 в УДК Івано-Франківської області) 695 (шістсот дев'яносто п'ять) грн. 52 коп. недоїмки зі сплати страхових внесків.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку. Відповідно до статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбаченому частиною четвертою статті 167 КАС України, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Апеляційна скарга подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Івано-Франківський окружний адміністративний суд.

Постанова набирає законної сили в порядку та строки встановлені статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова в повному обсязі складена 02.11.2010 року.

Суддя                                                                                           Шумей М.В.

Дата ухвалення рішення01.11.2010
Оприлюднено12.08.2015
Номер документу48064192
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3670/10/0970

Постанова від 01.11.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

Постанова від 01.11.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

Ухвала від 19.10.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

Постанова від 01.11.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні