Постанова
від 10.03.2010 по справі 2а-256/10/1170
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 березня 2010 року Справа № 2а-256/10/1170

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Мирошниченка В.С.;

при секретарі - Поліщук Т.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Кіровограді адміністративну справу за позовом Світловодської об'єднаної державної податкової інспекції до Товариства з обмеженою відповідальністю "Деріїв Граніт" про припинення підприємницької діяльності юридичної особи ,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з адміністративним позовом в якому ставить вимоги до Товариства з обмеженою відповідальністю " Деріїв Граніт " про припинення підприємницької діяльності юридичної особи.

В обґрунтування позовних вимог зазначив, що Онуфріївською районною державною адміністрацією Товариство з обмеженою відповідальністю "Деріїв Граніт" зареєстровано як суб'єкт підприємницької діяльності та взято на облік в податкових органах як платника податків. Однак, в порушення п.2 ст.9 Закону України "Про систему оподаткування", відповідач не подавав до органу державної податкової служби податкову звітність більше року.

У судове засідання представник позивача не з'явився, повідомлений належним чином про дату, час та місце розгляду справи, однак останнім подано заяву про можливість розгляду справи за його відсутності. Позовні вимоги підтримує в повному обсязі.

Відповідач двічі у судове засідання не з'явився. Судом направлялось відповідачу рекомендованим листом із зворотнім повідомленням про вручення поштового відправлення повістку про виклик до суду, за адресою, яка зазначена в позовній заяві, але конверт повернувся з "Укрпошти" з відміткою - за зазначеною адресою такої організації немає та ніхто не проживає. Повторно судом здійснювався виклик відповідача шляхом направлення позовних матеріалів на адресу керівника Товариства ОСОБА_1, але конверт повернувся з "Укрпошти" з відміткою - за закінченням терміну зберігання.

Суд визнав можливим розглянути справу у відсутності сторін, зважаючи на те, що в матеріалах справи достатньо доказів про права та взаємовідносини сторін, а також те, що відповідно до ст.35 КАС України вважається врученою повістка юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою внесеною до відповідного державного реєстру.

Дослідивши докази у справі, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно п.2 ч.І ст.9 Закону України "Про систему оподаткування" від 25.06.1991 року №1251-ХІІ, платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язанні подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Ст.59 Господарського Кодексу України передбачено, що припинення діяльності суб'єкта господарювання здійснюється шляхом його реорганізації (злиття, приєднання, поділ , перетворення) або ліквідації - за рішенням власника (власників) чи уповноважених ним органів, за рішенням інших осіб - засновників суб'єкта господарювання чи їх правонаступників, а у випадках, передбачених цим Кодексом, - за рішенням суду.

Статтею 33 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" від 15.05.2004 року №755-ІУ визначено, що юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам -правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених законом.

Згідно п.5 ч.2 ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" від 15.05.2004 року №755-1У, підставою для судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Судом встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальністю "Деріїв граніт" зареєстровано, як суб'єкт підприємницької діяльності Онуфріївською районною державною адміністрацією Кіровоградської області, код ЄДРПОУ - 35889485 та взято на облік 09 липня 2008 року в Онуфріївському відділенні Світловодської об'єднаної державної податкової інспекції Кіровоградської області, як платника податків. Згідно акту №1 Онуфріївського відділення Світловодської об 'єднаної державної податкової інспекції від 19.11.2009 року, з моменту реєстрації відповідач не подає фінансової звітності до податкового органу, зокрема декларації по податку на прибуток (а.с.23).

Пунктом 17 частини 1 статті 11 Закону України "Про державну податкову службу в Україні" від 04.12.1990 року №509-ХИ, органу державної податкової служби надано право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

На підставі аналізу встановлених обставин і правовідносин, що їм відповідають, суд приходить до висновку, що в судовому засіданні знайшов своє підтвердження факт неподання відповідачем фінансової звітності до Світловодської об'єднаної державної податкової інспекції Кіровоградської області протягом більше як рік, у відповідності до чого суд вважає, що остання правомірно, в межах і порядку передбаченому законодавством, звернулася до суду з адміністративним позовом про припинення підприємницької діяльності юридичної особи.

Керуючись п.2 ч.І ст.9 Закону України "Про систему оподаткування" від 25.06.1991 року №1251-ХІІ, ст.ст.ЗЗ, 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" від 15.05.2003 року №755-1У, п.17 ч.І ст.11 Закону України "Про державну податкову службу в Україні" від 04.12.1990 року №509-ХІІ, ст.ст.158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Позов Світловодської об'єднаної державної податкової інспекції до Товариства з обмеженою відповідальністю "Деріїв Граніт" про припинення підприємницької діяльності юридичної особи задовольнити.

Припинити підприємницьку діяльність Товариства з обмеженою відповідальністю "Деріїв Граніт", код ЄДРПОУ 35889485, що зареєстровано за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1, номер запису про державну реєстрацію 14381020000000265 від 08.07.2008р.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження постанови суду протягом 10 днів з дня її проголошення, а в разі проголошення вступної та резолютивної частин рішення, з дня складання постанови у повному обсязі відповідно до ст.160 КАС України. Апеляційна скарга подається протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подала до суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви.

Повний текст постанови виготовлено 15.03.2010 року.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення10.03.2010
Оприлюднено13.08.2015
Номер документу48067150
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-256/10/1170

Постанова від 10.03.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

В.С. Мирошниченко

Постанова від 10.03.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

В.С. Мирошниченко

Ухвала від 03.02.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

В.С. Мирошниченко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні