Ухвала
від 26.01.2010 по справі 14/74-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65

УХВАЛА

Від "26" січня 2010 р. Справа № 14/74-Б

За заявою ОСОБА_1 обслуговуючого кооперативу "Пулинський" (смт. Червоноармійськ Житомирської області)

про визнання банкрутом

Суддя Костриця О.О.

Присутні:

від заявника: не з'явився

В провадженні господарського суду Житомирської області перебуває справа про визнання банкрутом ОСОБА_1 обслуговуючого кооперативу "Пулинський" (смт. Червоноармійськ Житомирської області).

Ухвалою суду від 20.10.2009р. порушено провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 обслуговуючого кооперативу "Пулинський" (смт. Червоноармійськ Житомирської області) за правилами ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та зобов'язано заявника надати суду оригінали документів на яких ґрунтується заява, відомості про наявність відкритих виконавчих проваджень у державній виконавчій службі, станом на день розгляду справи, витяг з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України про внесення запису про рішення засновників щодо припинення юридичної особи, довідку про наявність/відсутність державної реєстрації права власності на транспортні засоби та сільськогосподарську техніку, витяг з Державного реєстру обтяжень рухомого/нерухомого майна боржника, довідки про наявність/відсутність у боржника на праві власності (користуванні) нерухомого та рухомого майна, земельних ділянок, майнових прав.

Представник заявника в судовому засідання 24.11.2009р. повідомив суд про вчинені дії, разом з тим, вимоги ухвали суду від 20.10.2009р. виконав частково.

Ухвалою суду від 24.11.2009р. заявника було зобов'язано надати довідку з МРЕВ ДАІ про наявність/ відсутність у банкрута державної реєстрації права власності на транспортні засоби (станом на день розгляду справи), довідку з БТІ про наявність (відсутність) зареєстрованого за боржником нерухомого/рухомого майна, надати довідку з відділу земельних ресурсів про наявні (відсутні) у боржника на праві власності чи на праві постійного користування земельні ділянки, витяг з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України про внесення запису про рішення засновників щодо припинення юридичної особи, витяг з Державного реєстру обтяжень рухомого/нерухомого майна боржника, оригінал Бюлетеня державної реєстрації №130 (15) (для огляду в судовому засіданні).

Необхідність (потреба) витребування зазначеними вище ухвалами господарського суду Житомирської області документів (доказів), від заявника ОСОБА_1 обслуговуючого кооперативу "Пулинський", обумовлювалась нормами Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Крім того, необхідність надання суду документів (доказів) сторонами передбачена нормами Господарського процесуального кодексу України, а саме: ст.ст.33,34,36.

Вищезазначені ухвали суду були надіслані господарським судом Житомирської області на поштову адресу заявника, зазначену ним в заяві про порушення провадження у справі: Житомирська область, смт. Червоноармійськ, вул. Пушкіна, 1.

Суд вважає за необхідне зазначити, що особи, які беруть участь у справі, вважаються повідомленими про час і місце розгляду справи, якщо процесуальні документи (ухвала про порушення провадження у справі чи ухвала про відкладення розгляду справи) надіслано за поштовими адресами зазначеними у заяві (позовній заяві).

Такої ж правової позиції притримується Вищий господарський суд України у своїх роз'ясненнях "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України" від 18.09.1997р. № 02-5/289.

Таким чином, суд вважає, що заявник був своєчасно та належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи, що підтверджується списком Ф103 на відправку простої кореспонденції від 27.11.2009р. (а.с.37).

Разом з тим, заявник вимоги суду, викладені у вищезазначених ухвалах не виконав, доказів в підтвердження невиконання вищезазначених вимог суду з поважних причин, не надав, свого представника в засідання суду 26.01.2010р. не направив.

Отже, неявка представника заявника в судове засідання без поважних причин також перешкоджала вирішенню спору.

Відповідно до частини 1 статті 5 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Згідно п.5 ст.81 ГПК України господарський суд залишає позов без розгляду, якщо позивач без поважних причин не подав витребувані господарським судом матеріали, необхідні для вирішення спору, або представник позивача не з'явився на виклик у засідання господарського суду і його нез'явлення перешкоджає вирішенню спору.

Відповідно до ст. 33 ГПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Неподання заявником витребуваних судом документів та неявка представника заявника в судове засідання без поважних причин перешкоджає встановленню обставин обґрунтованості здійснення провадження у справі №14/74Б про банкрутство боржника.

За наведених обставин розглянути заяву неможливо.

На підставі викладеного, суд вважає за необхідне залишити заяву СОК "Пулинський" без розгляду та скасувати заходи по забезпеченню вимог кредиторів боржника, які були застосовані ухвалою господарського суду Житомирської області від 20.10.2009р. по справі №14/74-Б.

Після усунення обставин, що зумовили залишення заяви без розгляду, заявник має право знову звернутися з нею до господарського суду в загальному порядку.

Керуючись ст.ст. 81 п. 5 ,86 ГПК України, господарський суд,-

УХВАЛИВ:

1. Залишити без розгляду заяву ОСОБА_1 обслуговуючого кооперативу "Пулинський" (смт. Червоноармійськ Житомирської області) про порушення провадження у справі про банкрутство.

2. Скасувати заходи по забезпеченню вимог кредиторів боржника, які були застосовані ухвалою господарського суду Житомирської області від 20.10.2009р. по справі №14/74-Б.

Суддя Костриця О.О.

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення26.01.2010
Оприлюднено14.08.2015
Номер документу48158606
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/74-б

Ухвала від 26.01.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні