Ухвала
від 24.01.2013 по справі 295/490/13- к
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/490/13- к

1-кс/295/113/13

УХВАЛА

Іменем України

24.01.2013 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду м. Житомира Семенцова Л.М.,

при секретарі -Андрушко І.С.,

за участю начальника ВРКС СУ ДПС у Житомирській області -ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні винесене в кримінальному провадженні

№ 32012060000000098 старшим слідчим з ОВС СУ ДПС у Житомирській області ОСОБА_2, погоджене прокурором відділу нагляду за додержанням законності у кримінальному провадженні прокуратури Житомирської області ОСОБА_3, клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, та додані до клопотання матеріали,-

ВСТАНОВИЛА:

Слідчий звернувся до Богунського районного суду м. Житомира із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, посилаючись на те, щоу провадженні СУ ДПС у Житомирській області перебуває кримінальне провадження №32012060000000098 щодо скоєння службовими особами ТОВ В«Папір МалВ»умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

Досудовим слідством встановлено, що службові особи службові особи ТОВ В«Папір МалВ»протягом 2009-2011 років, в порушення п.п.7.4.1, п.п.7.4.5, п.7.4 ст.7 Закону України "Про податок на додану вартість" за №168/97-ВР від 03.04.1997 року (зі змінами та доповненнями), здійснювали фінансові безтоварні операції ФОП ОСОБА_4 і ФОП ОСОБА_5, внаслідок чого незаконно сформували податковий кредит, що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету ПДВ в особливо великих розмірах на загальну суму 2 251 275 грн.

Крім того, аналізом податкової звітності з ПДВ ТОВ В«Папір МалВ»встановлено, що дане підприємство, протягом 2010-2012 років здійснювало формування податкового кредиту для ряду СПД, у тому числі для ТОВ В«УкрвторресурсиВ» (ЄДР 24654290). При цьому, виниклі податкові зобов'язання, ТОВ В«Папір МалВ»занижувало, шляхом безпідставного формування податкового кредиту від ФОП ОСОБА_4 і ФОП ОСОБА_5 Зазначені операції надавали можливість службовим особам ТОВ В«УкрвторресурсиВ» також незаконно формувати податковий кредит та відповідно не сплачувати податок на додану вартість.

Слідчий у клопотанні просить надати тимчасовий доступ та дозвіл на вилучення у службових осіб ТОВ В«УкрвторресурсиВ» (ЄДР 24654290) оригіналів первинних бухгалтерських документів, які фіксують факти здійснення господарських операцій між ТОВ В«УкрвторресурсиВ» (ЄДР 24654290) з ТОВ В«Папір МалВ» (ЄДР 30477405), за період часу з 01.01.2010 року по 31.12.2012 року, які являються джерелом доказів та містять відомості, що мають значення для кримінального провадження і підлягають доказуванню.

Заслухавши учасника судового провадження, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 159 тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Розгляд клопотання проведено за відсутності особи, у володінні якої перебуває документів, з урахуванням достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза їх зміни або знищення.

Виходячи з того, що оригінали первинних бухгалтерських документів, які фіксують факти здійснення господарських операцій між ТОВ В«УкрвторресурсиВ»з ТОВ В«Папір МалВ» мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, тимчасове вилучення документів необхідне для проведення експертизи і без такого вилучення існує загроза зміни або знищення первинних документів фінансово-господарської діяльності.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 132, 159, 160, 163, 164 КПК України слідчий суддя, -

УХВАЛИЛА:

Надати старшому слідчому з ОВС СУ ДПС у Житомирській області ОСОБА_2 тимчасовий доступ та дозвіл на вилучення на ТОВ В«УкрвторресурсиВ» (ЄДР 24654290) оригіналів первинних бухгалтерських документів, які фіксують факти здійснення господарських операцій між ТОВ В«УкрвторресурсиВ» (ЄДР 24654290) з ТОВ В«Папір МалВ» (ЄДР 30477405), за період часу з 01.01.2010 року по 31.12.2012 року, а саме:

- договорів укладених між ТОВ В«УкрвторресурсиВ»з ТОВ В«Папір МалВ» ;

- специфікації до договорів укладених між ТОВ В«УкрвторресурсиВ»з ТОВ В«Папір МалВ» ;

- замовлень ТОВ В«УкрвторресурсиВ»товарно-матеріальних цінностей (робіт, послуг) у ТОВ В«Папір МалВ» ;

- журналів реєстрації договорів ТОВ В«УкрвторресурсиВ» , в яких міститься інформація щодо реєстрації договорів з ТОВ В«Папір МалВ» ;

- накладних та податкових накладних, що свідчать про придбання ТОВ В«УкрвторресурсиВ»товарів, робіт (послуг) у ТОВ В«Папір МалВ» ;

- товарно-транспортних накладних про перевезення проданих (придбаних) товарно-матеріальних цінностей (робіт, послуг) у ТОВ В«Папір МалВ» ;

- актів приймання-передачі виконаних робіт, наданих товарів (послуг) складених між ТОВ В«УкрвторресурсиВ»з ТОВ В«Папір МалВ» ;

- довіреностей на отримання представниками ТОВ В«УкрвторресурсиВ» у ТОВ В«Папір МалВ»товарів (робіт) послуг;

- журналів реєстрації виданих та отриманих довіреностей ТОВ В«УкрвторресурсиВ» ;

- рахунків-фактури на оплату ТОВ В«УкрвторресурсиВ»за придбані у ТОВ В«Папір МалВ»товари (роботи) послуги;

- рахунків-фактури на оплату ТОВ В«УкрвторресурсиВ»за придбані у ТОВ В«Папір МалВ»товари (роботи) послуги;

- платіжних доручень про перерахування ТОВ В«УкрвторресурсиВ»на банківські рахунки ТОВ В«Папір МалВ»коштів в якості оплати за придбані товари (роботи) послуги;

- карток складського обліку заведених на придбані ТОВ В«УкрвторресурсиВ»у ТОВ В«Папір МалВ»товари;

- журналів реєстрації в'їзду та виїзду автотранспорту, яким на ТОВ В«УкрвторресурсиВ»доставлялися товари придбані у ТОВ В«Папір МалВ» .

Встановити строк дії ухвали до 23.02.2013 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, може бути постановлено ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Л.М. Семенцова

Дата ухвалення рішення24.01.2013
Оприлюднено14.08.2015
Номер документу48167295
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —295/490/13- к

Ухвала від 24.01.2013

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Семенцова Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні