Ухвала
від 24.10.2014 по справі 493/2296/14-к
БАЛТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 493/2296/14-к

Провадження № 1-кс/493/317/14

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24.10.2014 року м. Балта

Слідчий суддя Балтського районного суду Одеської області ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю прокурора - ОСОБА_3

ст. слідчого - ОСОБА_4 ,

розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м.Балта клопотання старшого слідчого СВ Балтського РВ ГУМВС України в Одеській області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів, що містять охоронювану законом таємницю,

ВСТАНОВИВ:

СВ Балтського РВ ГУМВС України в Одеській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12014160230000887 від 05.09.2014року за фактом заволодіння грошовими коштами шахрайським шляхом невстановленою особою у ОСОБА_5 .

Ст. слідчий СВ Балтського РВ ГУМВС України в Одеській області ОСОБА_4 за погодженням з процесуальним керівником у даному провадженні - прокурором прокуратури Балтського району Одеської області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до інформації, яка містить банківську таємницю, а саме: інформації щодо банківського рахунку ЄРДПОУ НОМЕР_1 , р/р НОМЕР_2 в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », МФО НОМЕР_3 , ІПН НОМЕР_4 , свідоцтво № НОМЕР_5 (відкриття, закриття); інформації про надходження коштів від ФГ « ОСОБА_6 » на вказаний рахунок; інформації щодо особи або осіб, які зняли готівку в сумі 48500 грн., що надійшли від ФГ « ОСОБА_6 », що знаходяться в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в АДРЕСА_1 .

Свої вимоги ст. слідчий обґрунтовує тим, що вказані документи можуть містити інформацію, яка підтверджує або спростовує вчинення вказаного кримінального правопорушення невстановленою особою, та можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, а також неможливо іншими способами довести обставини заволодіння грошовими коштами шахрайським шляхом.

Представник ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », у володінні якого знаходиться відповідна інформація, в судове засідання не з`явився. Про час і місце розгляду справи був повідомлений належним чином, про що в матеріалах справи є відповідний доказ, тому відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України клопотання розглядається у його відсутність.

Заслухавши доводи ст. слідчого та прокурора, ознайомившись з доданими документами, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Відповідно до ч.6 ст.163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

З матеріалів кримінального провадження, зокрема протоколу допиту свідка ОСОБА_5 , вбачається, що йому на мобільний телефон подзвонив невідомий чоловік, який представився представником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » і запропонував купити добрива. Після чого ОСОБА_5 перерахував на вказаний представником банківський рахунок (ЄРДПОУ НОМЕР_1 , р/р НОМЕР_2 , в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », МФО НОМЕР_3 , ІПН НОМЕР_4 , свідоцтво № НОМЕР_5 ) гроші в сумі 48500 грн., але вказані добрива доставлені не були.

Таким чином, документи, які містять охоронювану законом таємницю, а саме: інформація щодо банківського рахунку ЄРДПОУ НОМЕР_1 , р/р НОМЕР_2 в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », МФО НОМЕР_3 , ІПН НОМЕР_4 , свідоцтво № НОМЕР_5 (відкриття, закриття); інформація про надходження коштів від ФГ « ОСОБА_6 » на вказаний рахунок; інформація щодо особи або осіб, які зняли готівку в сумі 48500 грн., що надійшли від ФГ « ОСОБА_6 », перебувають у володінні ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, можуть бути використані як докази, а також неможливо іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.160, 162,163,164,166 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ Балтського РВ ГУМВС України в Одеській області ОСОБА_4 , погоджене прокурором прокуратури Балтського району Одеській області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей та документів, що містять охоронювану законом таємницю, задовольнити.

Зобов`язати ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » надати для огляду з можливістю скопіювати та завірити печаткою копії документів, які містять банківську таємницю, а саме: інформацію щодо банківського рахунку ЄРДПОУ НОМЕР_1 , р/р НОМЕР_2 в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », МФО НОМЕР_3 , ІПН НОМЕР_4 , свідоцтво № НОМЕР_5 (відкриття, закриття); інформацію про надходження коштів від ФГ « ОСОБА_6 » на вказаний рахунок; інформацію щодо особи або осіб, які зняли готівку в сумі 48500 грн., що надійшли від ФГ « ОСОБА_6 », що знаходяться в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в АДРЕСА_1 , і з можливістю вилучення завірених копій зазначених документів старшим слідчим СВ Балтського РВ ГУМВС України в Одеській області майором міліції ОСОБА_4 .

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями Кримінального процесуального Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудБалтський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення24.10.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу48174734
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —493/2296/14-к

Ухвала від 24.10.2014

Кримінальне

Балтський районний суд Одеської області

Ільніцька О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні