Ухвала
від 20.01.2010 по справі 15/33-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44 тел. 230-31-34


УХВАЛА

ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ

У СПРАВІ ПРО БАНКРУТСТВО

20.01.10 Справа № 15/33-б.

Суддя Хоменко М.Г., розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Український лізинговий центр"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Сафін - Груп" (код ЄДРПОУ 35632723)

про визнання банкрутом,

визнав подані матеріали достатніми для прийняття заяви до розгляду.

Керуючись ст.ст. 1-2, 4-8, 11-12, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 64, 65, 86 ГПК України -

СУДДЯ УХВАЛИВ:

1. Порушити провадження у справі та прийняти заяву до розгляду.

2. Розгляд справи у судовому засіданні призначити на 27.01.10 о 15:10. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва у залі судових засідань № 15.

3.Викликати для участі у засіданні представників заявника та боржника, явку яких визнати обоа"язковою.

4. Зобов'язати заявника надати суду:

- докази щодо уповноваження особи, яка підписала заяву про порушення провадження у справі про банкрутство;

- докази про фактичне припинення підприємницької діяльності боржником;

- відомості про майновий стан боржника, список можливих кредиторів та санаторів, розрахунки сум, що стягуються;

- довідку статуправління про включення боржника до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України станом на час розгляду справи;

- довідку обслуговуючого боржника банку на день розгляду справи про стан погашення заборгованості;

- заяву про проведення ліквідаційної процедури власними силами або кандидатуру арбітражного керуючого.

5. Зобов'язати заявника надати суду письмові докази від державного органу реєстрації про наявність в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (далі - Єдиний державний реєстр) відомостей про відсутність юридичної особи-боржника за її місцезнаходженням, а саме - витяг або довідку з Єдиного державного реєстру з записом "юридична особа відсутня за місцезнаходженням".

Відповідно до ч. 5 ст. 17 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб–підприємців" в Єдиному державному реєстрі містяться також відомості про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, про відсутність підтвердження відомостей про юридичну особу, а також відомості про зарезервовані найменування юридичних осіб.

Відповідно до вимог ч.ч. 1, 3 ст. 18 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб–підприємців", якщо відомості, які підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, були внесені до нього, то такі відомості вважаються достовірними і можуть бути використані в спорі з третьою особою, доки до них не внесено відповідних змін, якщо відомості, які підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, не були до нього внесені, вони не можуть бути використані в спорі з третьою особою.

Згідно з ч. 7 ст. 19 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб–підприємців" не пізніше тринадцяти місяців з дня подачі (надіслання рекомендованим листом) останньої реєстраційної картки, що містить відомості про юридичну особу, юридична особа зобов'язана подати (надіслати рекомендованим листом) державному реєстратору реєстраційну картку встановленого зразка про підтвердження відомостей про юридичну особу.

Відповідно до положень ч. 8 ст. 19 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб–підприємців" якщо до Єдиного державного реєстру не внесено запис про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, то в разі неодержання реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу в установлений частиною сьомою цієї статті строк, а також у разі одержання державним реєстратором від органу державної податкової служби повідомлення встановленого зразка про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням державний реєстратор зобов'язаний у строк, що не перевищує десяти робочих днів з дати, яка встановлена для подання реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу, або з дати одержання повідомлення від органу державної податкової служби, направити рекомендованим листом юридичній особі повідомлення про необхідність подання державному реєстратору реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу.

У разі повернення до державного реєстратора рекомендованого листа з відміткою відділення зв'язку про відсутність юридичної особи за вказаною адресою або неподання юридичною особою протягом місяця з дати направлення їй відповідного повідомлення реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу державний реєстратор повинен внести до Єдиного державного реєстру запис про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням або запис про відсутність підтвердження відомостей про юридичну особу.

Крім того, зобов'язати заявника надати суду докази про внесення державним реєстратором запису до Єдиного державного реєстру про порушення провадження у справі про банкрутство відповідно до ч. 1 ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців".

Уповноважити заявника на одержання від державного реєстратора доказів про внесення відповідних записів до Єдиного державного реєстру на підставі ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство для надання у судовому засіданні.

Також зобов'язати заявника надати суду докази наявності або відсутності активів боржника, у разі наявності активів боржника надати суду кандидатуру арбітражного керуючого, угоду на оплату праці між кредитором та арбітражним керуючим відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та надати відповідну ліцензію арбітражного керуючого.

Крім того, зобов'язати заявника надати суду належним чином засвідчену довіреність представника в матеріали справи, станом на день слухання справи надати суду в судове засідання довідки з обслуговуючих банків про наявність відкритих рахунків із зазначенням МФО банків, а також надати суду довідки з органів статистики про включення заявника та боржника до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (в оригіналах і копіях).

6. Попередити заявника про наслідки неподання ним витребуваних судом документів або нез'явлення представника заявника на виклик в судове засідання без поважних причин, що передбачені п. 5 ч. 1 ст. 81 ГПК України.

7. Витребувати від ВАТ "УПБ" інформацію про рух коштів на рахунку боржника протягом останнього року та про залишок коштів на рахунках боржника, а також інформацію про відкриття/закриття боржником рахунків в установі банку.

8. Зобов'язати Державну податкову інспекцію у Печерському районі м. Києва у семиденний термін поінформувати господарський суд про підприємницьку діяльність боржника, зокрема, щодо останньої дати подання боржником документів бухгалтерської звітності та податкових декларацій, а також відомості щодо зміни адреси боржника; надати відомості про відкриття та закриття боржником рахунків у банківських установах. У випадку припинення підприємницької діяльності боржником, зазначити про це в інформації, що подається.

9. Зобов'язати державного реєстратора за місцезнаходженням боржника не пізніше наступного робочого дня з дати надходження ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство внести до Єдиного державного реєстру запис про порушення провадження у справі про банкрутство боржника відповідно до ч. 1 ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", про внесення запису повідомити суд не пізніше п'яти робочих днів з дати надходження ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство.

10. Зобов'язати боржника надати суду:

- відповідно до ст. 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до дати проведення судового засідання подати до господарського суду та заявнику відзив на заяву про порушення справи про банкрутство.

11. Учасникам процесу письмові докази, представлені суду, оформити відповідно до вимог ст. 36 ГПК України, оригінали документів надати суду для огляду в судовому засіданні.

12. Ввести процедуру розпорядження майном боржника.

13. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів у відповідності зі ст. 12 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

14. Копію ухвали для відома та з метою запобігання фіктивного банкрутства підприємства та умисного банкрутства направити в:

- Прокуратуру м. Києва;

- Прокуратуру за місцезнаходженням боржника;

- Державну податкову адміністрацію у м. Києві, м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19 (Управління по забезпеченню оперативно-правового супроводження матеріалів ДПС в судових установах УПМ ДПА в м. Києві).

15. Копію ухвали направити:

- заявнику (рекомендованим листом з повідомленням про вручення);

- боржнику (рекомендованим листом з повідомленням про вручення);

- установі банку боржника;

- Київському управлінню з питань банкрутства (м. Київ, вул. Любченка, 15);

- державній виконавчій службі за місцезнаходженням боржника;

- державному реєстратору за місцезнаходженням боржника для виконання вимог ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" щодо виконання цієї ухвали та внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення про порушення провадження у справі про банкрутство, а також щодо повідомлення органів статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування про внесення до Єдиного державного реєстру такого запису (рекомендованим листом з повідомленням про вручення);

- державній податковій інспекціїї за місцезнаходженням боржника.

Суддя                                                             М.Г. Хоменко

Дата ухвалення рішення20.01.2010
Оприлюднено14.08.2015
Номер документу48188428
СудочинствоГосподарське
Сутьвідновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 64, 65, 86 ГПК України -

Судовий реєстр по справі —15/33-б

Постанова від 27.01.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 20.01.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 07.08.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 13.07.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Постанова від 23.08.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 28.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 22.03.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні