Постанова
від 28.08.2009 по справі 2а-12650/09/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 серпня 2009 р. справа № 2а-12650/09/0570

12 год. 30 хв. зал судового засіда ння № 1

. 11 год. 30 хв.

Донецький окружний адміні стративний суд у складі судд і Абдукадирової К.Е.

при секретарі судового зас ідання Лакушевій Є.В.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні справу

за позовом Відділення вико навчої дирекції Фонду соціал ьного страхування від

нещасних випадків на вироб ництві та професійних захвор ювань України в

Гірницькому районі м. Макі ївки Донецької області, м. Мак іївка

до Державного підприємств а «Макіїввугілля» Відособле ного підрозділу «Учбово-

курсовий комбінат», м. Макії вка

про стягнення суми недоїмк и у розмірі 485 грн. 77 коп.

за участю представників:

від позивача: Кузєнкової Н.М ., за дов. від 28 серпня 2009 року

від відповідача: не з' явив ся

В С Т А Н О В И В:

Відділення виконавчої дир екції Фонду соціального стра хування від нещасних випадкі в на виробництві та професій них захворювань в Гірницьком у районі м. Макіївки Донецько ї області звернулося до суду з позовом до Державного підп риємства «Макіїввугілля» Ві дособленого підрозділу «Учб ово-курсовий комбінат», м. Мак іївка про стягнення суми нед оїмки у розмірі 485 грн. 77 коп.

Правовою підставою стягне ння представник позивача під час відкритого судового зас іданні вважає норми статей 46 , 121 Конституції України, Закон у України « Про загальнообов ' язкове державне страхуван ня від нещасного випадку на в иробництві та професійного з ахворювання, які спричинили втрату працездатності» від 2 3.09.1999 року № 1105-ХІV.

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав у повному обсяз і, надав пояснення аналогічн і викладеним у позовній заяв і, просив суд задовольнити по зовні вимоги у повному обсяз і.

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся, надіслав заяву з прохання м розглянути справу у його ві дсутність. Позовні вимоги ви знав у повному обсязі, не запе речував проти їх задоволення .

Вислухавши у відкритому су довому засіданні представн ика позивача, дослідивши та о цінивши надані докази за сво їм внутрішнім переконанням, суд встановив наступне.

Судом встановлено, що між ст оронами склалися правовідно сини, що регулюються Законом України «Про загальнообов`я зкове державне соціальне стр ахування від нещасного випад ку на виробництві та професі йного захворювання, які спри чинили втрату працездатност і» та Законом України «Про ст рахові тарифи на загальнообо в' язкове державне соціальн е страхування від нещасного випадку на виробництві та пр офесійного захворювання, які спричинили втрату працездат ності».

Відповідач - Державне під приємство «Макіїввугілля» є юридичною особою та має свій відособлений підрозділ «Учб ово-курсовий комбінат» без у творення юридичної особи, то му належним відповідачем у с праві є Державне підприємств о «Макїввугілля». Вказаний п ідрозділ має заборгованість зі сплати страхових внесків в розмірі 485 грн. 77 коп.

Відповідач у відповідност і до Закону України «Про зага льнообов' язкове державне с оціальне страхування від нещ асного випадку на виробництв і та професійного захворюван ня, які спричинили втрату пра цездатності» страхувальник - відособлений підрозділ « Учбово-курсовий комбінат» Де ржавного підприємства «Макі їввугілля» зареєстрований я к платник страхових внесків у відділенні Фонду соціально го страхування від нещасних випадків на виробництві та п рофесійних захворювань в Гір ніцькому районі м. Макіївки Д онецької області.

Безпосередньо порядок узя ття на облік та набуття робот одавцями статусу страхуваль ників, обчислення і сплати ст рахових внесків до Фонду соц іального страхування від нещ асних випадків на виробництв і та професійних захворювань України підприємствами, уст ановами, організаціями незал ежно від форм власності і гос подарювання, виду діяльності , галузевої належності, фізич ними особами - підприємцями, ф ізичними особами, які викори стовують працю найманих прац івників, а також добровільно застрахованими особами, пор ядок обліку та витрачання ст рахових коштів, здійснення п латежів, ведення бухгалтерсь кого обліку і звітності визн ачається Інструкцією про пор ядок перерахування, обліку т а витрачання страхових кошті в Фонду соціального страхува ння від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, затверд женою постановою правління Ф онду соціального страхуванн я від нещасних випадків на ви робництві та професійних зах ворювань України від 12.07.2007 № 36.

Згідно з підпунктом 8.1 пункт у 8 цієї Інструкції Робочі орг ани виконавчої дирекції Фонд у здійснюють контроль за пра вильністю нарахування, своєч асністю і повнотою перерахув ання та надходження страхови х внесків, інших платежів до Ф онду, а також за цільовим і пра вильним витрачанням його кош тів.

Відповідно до підпункту 4.12 І нструкції страхові внески сп лачуються: - страхувальникам и-роботодавцями - у день одерж ання коштів на оплату праці в установах банків. Підприємс тва, які здійснюють виплату з аробітної плати на поточні р ахунки фізичних осіб в устан овах банків, сплачують страх ові внески до Фонду в день пер ерахування коштів на особові рахунки.

Згідно з підпунктом 5.1. Не вне сені страхувальниками у вста новлений строк страхові внес ки до Фонду вважаються недої мкою і стягуються у порядку, п ередбаченому законодавство м, з нарахуванням пені. Пеня на раховується із сум недоїмки за кожний прострочений день і обчислюється, виходячи із 120 відсотків річних облікової ставки Національного банку У країни, що діяла на момент спл ати, нарахованої на повну сум у недоїмки (без урахування шт рафів) за весь строк.

З приписів пункту 2 частини 2 статті 45 Закону України «Про загальнообов' язкове держа вне соціальне страхування ві д нещасного випадку на вироб ництві та професійного захво рювання, які спричинили втра ту працездатності» від 23.09.1999р. № 1105-ХІV роботодавець, як страхув альник, зобов' язаний своєча сно та повністю сплачувати в установленому порядку страх ові внески до Фонду соціальн ого страхування від нещасних випадків.

Згідно даних розрахунково ї відомості (арк. справи 8), відп овідач має недоїмку зі сплат и страхових внесків у розмір і 485 грн. 77 коп.

Таким чином, заборгованіст ь відповідача зі сплати стра хових внесків становить у ро змірі 485 грн. 77 коп.

Відповідно до частини 1 стат ті 136 Кодексу адміністративно го судочинства України, пози вач може відмовитися від адм іністративного позову, а від повідач - визнати адміністр ативний позов протягом всьог о часу судового розгляду, зро бивши усну заяву. Якщо відмов у від адміністративного позо ву чи визнання адміністрати вного позову викладено в адр есованій суду письмовій заяв і, ця заява приєднується до с прави.

Частиною 3 статті 156 Кодексу а дміністративного судочинст ва України передбачено, що су дове рішення у зв' язку з виз нанням адміністративного по зову ухвалюється за правилам и, встановленими статті 112 Код ексу адміністративного судо чинства України.

Згідно вимог статті 112 Кодек су адміністративного судочи нства України, зокрема, у разі повного визнання відповідач ем адміністративного позову і прийняття його судом прийм ається постанова суду про за доволення адміністративног о позову. Крім того, суд не при ймає визнання адміністратив ного позову і продовжує розг ляд адміністративної справи , якщо ці дії відповідача супе речать закону чи порушують ч иї-небудь права, свободи або і нтереси.

Таким чином, суд приймає виз нання адміністративного поз ову, оскільки ці дії представ ника відповідача не супереча ть закону і не порушують чиї-н ебудь права, свободи або інте реси, та приймає постанову пр о задоволення адміністратив ного позову.

З урахуванням вищевикладе ного, суд приходить до виснов ку, що позов Відділення викон авчої дирекції Фонду соціаль ного страхування від нещасни х випадків на виробництві та професійного захворювання У країни в Гірницькому районі м. Макіївки Донецької област і до Державного підприємства «Макіїввугілля» Відособлен ого підрозділу «Учбово-курсо вий комбінат» про стягнення недоїмки зі страхових внескі в на загальнообов' язкове де ржавне пенсійне страхування у розмірі 485 грн. 77 коп. підлягає задоволенню.

Відповідно до частини 4 стат ті 94 Кодексу адміністративно го судочинства України, судо ві витрати з відповідача не п ідлягають стягненню.

На підставі вищевикладено го, керуючись ст.ст. 8 - 11, 158 - 163 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов Відділення вик онавчої дирекції Фонду соціа льного страхування від нещас них випадків на виробництві та професійних захворювань в Гірницькому районі м. Макіїв ки Донецької області до Держ авного підприємства «Макіїв вугілля» Відособленого підр озділу «Учбово-курсовий ком бінат» про стягнення суми не доїмки у розмірі 485 грн. 77 коп. з адовольнити повністю.

Стягнути з Державного підп риємства «Макіїввугілля» Ві дособленого підрозділу «Уч бово-курсовий комбінат» (86157, До нецька область, м. Макіївка, п л. Совєтська, 2, р/р 26003319528430 в Центра льно-Міському відділенні ПІБ в м. Мкіївці, МФО 334516, код ЄДРПОУ 26391133) на користь Відділення вик онавчої дирекції Фонду соціа льного страхування від нещас них випадків на виробництві та професійних захворювань У країни в Гірницькому районі м. Макіївки Донецької област і (86104, Донецька область, м. Макії вка, вул. Панченко, буд. 11, р/р 371764 00900065 у Відділенні державного к азначейства м. Макіївки, МФО 83 4016, ЄДРПОУ 25968441) недоїмку із стра хових внесків у розмірі 485 грн . 77 коп.

Постанова постановлена у н арадчій кімнаті та проголоше ний її повний текст у судовом у засіданні 28 серпня 2009 року в п рисутності представника поз ивача.

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання заяви про апеляц ійне оскарження.

Постанова може бути оска ржена в апеляційному порядку до суду апеляційної інстанц ії через Донецький окружний адміністративний суд шляхом подачі в десятиденний строк з дня проголошення постанов и заяви про апеляційне оскар ження і поданням після цього протягом двадцяти днів апел яційної скарги, з подачею її к опії до апеляційної інстанці ї або в порядку частини 5 статт і 186 Кодексу адміністративног о судочинства України.

Суддя К.Е. Абдукадирова

Дата ухвалення рішення28.08.2009
Оприлюднено12.11.2009
Номер документу4820493
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-12650/09/0570

Постанова від 28.08.2009

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Абдукадирова К.Є.

Ухвала від 05.08.2009

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Абдукадирова К.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні