Постанова
від 21.09.2009 по справі 2а-14208/09/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 вересня 2009 р. с права № 2а-14208/09/0570

час прийняття постанови :

Донецький окружний адмін істративний суд в складі:

головуючого судді Кошкош О.О.

при секретарі

при секретарі Гумуржи Т.В.,

за участю

представника позивача Сірого А.М.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в м. Донецьку адміністратив ну справу за позовом Державн ої податкової інспекції у Пр олетарському районі м. Донец ька до суб' єкта підприємниц ької діяльності юридичної ос оби Товариства з обмеженою в ідповідальністю «С-Н-Н» про п рипинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспе кція у Петровському районі м . Донецька звернулася до суду з позовом до суб' єкта підпр иємницької діяльності юриди чної особи Товариства з обме женою відповідальністю «С-Н- Н» про припинення юридичної особи, мотивуючи свої вимоги тим, що зазначена юридична ос оба зареєстрована Рішенням виконавчого комітету Донець кої міської ради від 13.12.2000 року і перебуває на обліку в подат ковій інспекції як платник п одатків. З 16.01.2008 року відповіда чем не подавалася звітність щодо обчислення і сплати под атків і інших обов' язкових платежів. Заборгованості пер ед бюджетом підприємство не має. Просили припинити юриди чну особу Товариства з обмеж еною відповідальністю «С-Н-Н ».

В судовому засіданні предс тавник позивача підтримав по зовні вимоги і просив задово льнити їх в повному обсязі.

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся, причин неявки суду не пові домив. Заяв про відкладення р озгляду справи від нього не н адходило. Згідно акту ДПІ у Пр олетарському районі м. Донец ька, ознак знаходження підпр иємства за місцем реєстрації не встановлено. Відповідно д о ч.1 ст. 40 КАС України особи, які беруть участь у справі, зобов ' язані під час провадження у справі повідомляти суд про зміну місця проживання (пере бування, находження), роботи, с лужби. У разі неповідомлення про зміну адреси повістка на дсилається їм за останньою а дресою і вважається врученою .

За таких обставин, суд прихо дить до висновку, що відповід ач був належним чином повідо млений про дату і місце судов ого засідання, в зв' язку з чи м вважає за можливе розгляну ти справу за його відсутност і на підставі наявних у справ і доказів.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи, суд прихо дить до висновку, що позов дер жавної податкової інспекції у Пролетарському районі м. До нецька до суб' єкта підприєм ницької діяльності юридично ї особи Товариства з обмежен ою відповідальністю «С-Н-Н» п ро припинення юридичної особ и є обґрунтованим і підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що Товар иство з обмеженою відповідал ьністю «С-Н-Н» зареєстроване виконавчим комітетом Донець кої міської ради від 13.12.2000 року, з 27.07.2005 року включене до ЄДРПОУ , що підтверджується Свідоцт вом про державну реєстрацію юридичної особи (а.с.8); Довідко ю з Єдиного Державного реєст ру підприємств та організаці й України (а.с.9), Статутом підпр иємства (а.с.10-13).

Товариство з обмеженою від повідальністю «С-Н-Н» з 27.07.2000 ро ку знаходиться на обліку у Де ржавної податкової інспекці ї у Пролетарському районі м. Д онецька як платник податків (а.с.7).

Згідно з ч. 8 ст. 19 ГК України, у сі суб'єкти господарювання з обов'язані здійснювати перви нний (оперативний) та бухгалт ерський облік результатів св оєї роботи, складати статист ичну інформацію, а також нада вати відповідно до вимог зак ону фінансову звітність та с татистичну інформацію щодо с воєї господарської діяльнос ті, інші дані, визначені закон ом.

Пунктом 4.1.4 ст. 4 Закону Україн и „Про порядок погашення зоб ов' язань платників податкі в перед бюджетами та державн ими цільовими фондами” перед бачене подання суб' єктами г осподарювання податкових де кларацій за базовий податков ий (звітний період).

Відповідно до п.3 ст. 10 Закону України „Про державну подат кову службу” об' єднана держ авна податкова інспекція у П ролетарському районі м. Доне цька уповноважена здійснюва ти контроль за своєчасністю подання платниками податків бухгалтерських звітів і бал ансів, податкових декларацій , розрахунків та інших докуме нтів, пов'язаних з обчислення м податків, інших платежів, а т акож перевіряють достовірні сть цих документів щодо прав ильності визначення об'єктів оподаткування і обчислення податків, інших платежів.

Згідно акту щодо своєчасно сті подання податкової звітн ості платником податку Держа вної податкової інспекції у Пролетарському районі м. Дон ецька (а.с.5), Товариством з обме женою відповідальністю «С-Н- Н» не подається податкова зв ітність.

Відповідачем зазначена зв ітність не подавалась з 16.01.2008 р оку.

Відповідно до ст. 11 Закону Ук раїни „Про підприємництво” п ідприємницька діяльність пр ипиняється в тому числі на пі дставі рішення суду у випадк ах, передбачених законодавст вом України.

Як передбачене ч.2 ст. 38 Закон у України „Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців”, під ставами для постановлення су дового рішення щодо припинен ня юридичної особи, що не пов'я зано з банкрутством юридично ї особи, в тому числі, є непода ння протягом року органам де ржавної податкової служби по даткових декларацій, докумен тів фінансової звітності від повідно до закону.

Як вбачається з Довідки ДП І у Пролетарському районі м. Д онецька (а.с.4), Товариство з об меженою відповідальністю «С -Н-Н» (код ЄДРПОУ 23785529) заборгова ність з платежів перед бюдже том не має.

Таким чином, оскільки судом встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальністю «С-Н-Н» не подає протягом року органам державної податково ї служби податкові деклараці ї і інші документи фінансово ї звітності відповідно до за кону, суд приходить до виснов ку про необхідність припинен ня цієї юридичної особи.

Відповідно до ч.4 ст. 94 КАС Укр аїни, судові витрати з відпов ідача не підлягають стягнен ню.

Згідно ч.1 ст. 38 Закону Україн и „Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців”, суд, який по становив рішення щодо припин ення юридичної особи, що не по в'язане з банкрутством юриди чної особи, у день набрання та ким рішенням законної сили н аправляє його копію державно му реєстратору за місцезнахо дженням юридичної особи для внесення до Єдиного державно го реєстру запису про судове рішення. Дата надходження ві дповідного судового рішення вноситься державним реєстра тором до журналу обліку реєс траційних дій.

На підставі вищевикладено го, ч.8 ст. 19 ГК України, ст. 11 Зако ну України „Про підприємницт во” п.3 ст. 10 Закону України „Про державну податкову службу”, ст. 38 Закону України „Про держ авну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб - підприєм ців”, ст.ст. 40, 94 КАС України, керу ючись ст.ст. 8 - 11, 158 - 163 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Задовольнити адміністра тивний позов Державної подат кової інспекції у Пролетарсь кому районі м. Донецька до суб ' єкта підприємницької діял ьності юридичної особи Товар иства з обмеженою відповідал ьністю «С-Н-Н» про припинення юридичної особи.

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відп овідальністю «С-Н-Н» (код ЄДРП ОУ 23785529; державна реєстрація пр оведена 13.12.2000 р., про що зроблено запис у журналі обліку реєст раційних справ за № 1 266 120 0000 005233; юр идична адреса: 83041, місто Донець к, Пролетарський район, вулиц я Рудокопів, будинок 1).

Копію постанови у день набр ання нею законної сили напра вити державному реєстратору за місцезнаходженням юридич ної особи для внесення до Єди ного державного реєстру запи су про судове рішення.

Заява про апеля ційне оскарження постанови с уду подається протягом десят и днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі - з дня складе ння в повному обсязі - до Донец ького апеляційного адмініст ративного суду через Донецьк ий окружний адміністративни й суд.

Апеляційна скарга на постанову суду подається до Донецького апеляційного адм іністративного суду через До нецький окружний адміністра тивний суд протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга мо же бути подана без попереднь ого подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановле ний для подання зяви про апел яційне оскарження.

Суддя Кошкош О.О.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.09.2009
Оприлюднено12.11.2009
Номер документу4820730
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-14208/09/0570

Ухвала від 01.09.2009

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

Постанова від 21.09.2009

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні