Ухвала
від 27.01.2014 по справі 295/977/14-к
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/977/14-к

1-кс/295/441/14

УХВАЛА

Іменем України

27.01.2014 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю начальника ВКР СУ ФР ГУ Міндоходів у Житомирській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, та додані до клопотання матеріали, яке винесене старшим слідчим ВКР СУ ФР ГУ Міндоходів у Житомирській області ОСОБА_4 , погоджене прокурором відділу нагляду за додержанням законності у кримінальному провадженні прокуратури Житомирської області ОСОБА_5 , по кримінальному провадженню №32013060000000148 -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий звернувся до Богунського районного суду м. Житомира із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, посилаючись на те, що у провадженні СУ ФР ГУ Міндоходів у Житомирській області перебуває кримінальне провадження №32013060000000148 щодо службових осіб ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 , за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.212 КК України.

В ході досудового розслідування розглянуто акт перевірки №1/22-12/32875993 від 15.07.2013 Про результати планової виїзної перевірки ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДР НОМЕР_1 ) з питань дотримання вимог податкового законодавства, валютного та іншого законодавства за період з 01.01.2013 по 31.03.2013р. та встановлено, що працівниками ІНФОРМАЦІЯ_2 виявлено порушення, а саме підприємством включено суму витрат минулих періодів у розмірі 5890556грн., яка не стосується виготовленої та реалізованої продукції в перевіряємому періоді.

Окрім цього, встановлено, що одним із контрагентів у 2013 році ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 являється ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_4 (код ЄДР НОМЕР_2 ) та операції, які були проведені між даними підприємствами є сумнівними. Також встановлено, що засновником, головним бухгалтером та директором являється ОСОБА_6 . Відповідно до даних АІС Податковий блок ОСОБА_6 являється службовою особою таких підприємств: ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_5 , ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_6 , ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_7 , ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_8 , ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_9 , ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_10 , ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_11 , ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_12 , ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_13 , ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_14 , ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_15 , ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_16 , ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_17 , ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_18 .

Також встановлено, що підприємство ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_9 , де ОСОБА_6 являється засновником, директором та головним бухгалтером, сформувало податковий кредит таким підприємствам: ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_19 , ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_20 , ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_21 , ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_22 , ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_23 , ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_24 , ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_25 , ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_26 , ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_27 , ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_28 , ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_29 .

У ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_19 (код ЄДР НОМЕР_3 ) зберігаються оригінали бухгалтерських документів по взаємовідносинах з ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_9 , а саме: оригінали документів (договори (угоди), додаткові договори; накладні та податкові накладні; видаткові накладні, акти приймання-передачі; товарно-транспортні накладні, банківські виписки по рахунках щодо перерахування коштів на рахунки ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_9 , картки складського обліку).

Окрім цього, дані відомості являються джерелом доказів та містять відомості, що є предметом доказування у кримінальному провадженні, а саме періодів та сум перерахованих коштів, призначення платежів, тобто містять відомості, що впливають на визначення розміру завданих державному бюджету збитків у вигляді несплати податків. А тому довести дані обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей та документів, іншим способом не передбачається можливим.

Оригінали зазначених у клопотанні документів необхідні для використання при проведенні слідчих дій в ході досудового розслідування по кримінальному провадженню, а також для ідентифікації осіб, діями яких державному бюджету завдано збитків.

Заслухавши учасника судового провадження, дослідивши клопотання та додані до нього документи, слідчий суддя приходить до висновку про його задоволення, виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 159 тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно п.1,2,3 ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей та документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно п.1 ч.6 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Розгляд клопотання проведено за відсутності особи, у володінні якої перебуває річ, з урахуванням достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза їх зміни або знищення.

Заслухавши учасника судового розгляду, дослідивши клопотання та додані до нього документи, слідчий суддя приходить до висновку про його задоволення оскільки відомості, тимчасовий доступ до яких просить надати слідчий мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, не містять охоронюваної законом таємниці, є необхідними для використання при проведенні слідчих дій в ході досудового розслідування по кримінальному провадженню, тому клопотання слідчого є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст.132, 159, 160, 162, 163, 164 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому ВКР СУ ФР ГУ Міндоходів у Житомирській області ОСОБА_4 та особам, які будуть діяти за дорученням слідчого, тимчасовий доступ та можливість вилучення у службових осіб ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_19 (код ЄДР НОМЕР_3 ) оригіналів документів по взаємовідносинам з ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_9 (код ЄДР НОМЕР_4 ), за період 2012 року, а саме:

- Оригінали договорів(додаткові договори, додатки до них) з ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_9 за 2012 рік;

- накладні та податкові накладні;

- видаткові накладні;

- акти приймання-передачі та акти виконаних робіт/послуг;

банківські виписки по рахунках щодо перерахування коштів на рахунки ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_9 .

Встановити строк дії ухвали до 26.02.2014 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, може бути постановлено ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.01.2014
Оприлюднено13.01.2023

Судовий реєстр по справі —295/977/14-к

Ухвала від 27.01.2014

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Семенцова Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні