Ухвала
від 08.07.2013 по справі 295/8746/13-к
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/8746/13-к

1-кс/295/3362/13

УХВАЛА

Іменем України

08.07.2013 року м. Житомир

Богунський районний суд м. Житомира у складі:

слідчої - судді Семенцової Л.М.,

при секретарі - Андрушко І.С.,

за участю начальника ВРКС СУ ДПС у Житомирській області - ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні внесене в кримінальному провадженні № 32012060000000043 ст.слідчим з ОВС СУ ДПС у Житомирській області ОСОБА_2, погоджене прокурором відділу нагляду за додержанням законності у кримінальному провадженні прокуратури Житомирської області ОСОБА_3, клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, та розпорядження щодо їх вилучення, та додані до клопотання матеріали, -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий звернувся до Богунського районного суду м. Житомира із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, та їх вилучення посилаючись на те, що у провадженні СУ ДПС у Житомирській області перебуває кримінальне провадження №32012060000000043 щодо ПП ОСОБА_4, за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ПП ОСОБА_4 (НОМЕР_1), який зареєстрований та перебуває на обліку в Романівському відділенні Баранівській МДПІ, в період часу з 2010 по 2012 роки, за готівкові кошти, без належних на те документів, придбавав автозапчастини, що постачались останньому з Польщі. В результаті чого ПП ОСОБА_4 не мав право включати суми придбання до складу податкового кредиту з ПДВ.

У подальшому, з метою завищення податкового кредиту, та як наслідок не сплати до бюджету держави податку на додану вартість, ПП ОСОБА_4 документально оформлює придбання автозапчастин у підприємств, що мають ознаки фіктивності, а саме: ПП В«КаратВ» (код 24853763), ПП В«УкравтоматизаціяВ» (код 37287248), ТОВ В«НВКФ В«ІрідаВ» (код 37057419), ТОВ В«ЕТК-ПобедитВ» (код 37456428), ТОВ В«Дата-Прайм-СістемзВ» (код 37612300), ТОВ В«АМКВ» (код 34202711), БВП В«Строитель-ПлюсВ» (код, 31263808), ТОВ В«Компанія РейтингВ» (код 36129068).

У наслідок здійснення ПП ОСОБА_4 вищезазначених незаконних операцій, до бюджету держави не надійшло податків в особливо великих розмірах.

Ведення бухгалтерського та податкового обліку ПП ОСОБА_4 здійснює його дружина ОСОБА_5.

У ході досудового розслідування по кримінальному провадженню встановлено, що ОСОБА_4 та ОСОБА_5 обговорюють суми незаконно сформованого податкового кредиту, періоди формування та назви підприємств з ознаками фіктивності, з невстановленою особою на імВ»я Діма, який на підставі отриманої інформації, готує бухгалтерські документи ПП В«КаратВ» , ПП В«УкравтоматизаціяВ» , ТОВ В«НВКФ В«ІрідаВ» , ТОВ В«ЕТК-ПобедитВ» , ТОВ В«Дата-Прайм-СістемзВ» , ТОВ В«АМКВ» , БВП В«Строитель-ПлюсВ» , ТОВ В«Компанія РейтингВ» , до яких вносяться недостовірні дані щодо реалізації товарів для ПП ОСОБА_4

У своїй протиправній діяльності невстановлена особа на імВ»я Діма, використовує мобільний телефонний номер +38 (095) 057-20-80 (оператор стільникового зв’язку ПрАТ В«МТС-УкраїнаВ» ).

Слідчий у клопотанні зазначає, що інформація, яка міститься в роздруківках телефонних з’єднань вказаних мобільних номерів телефонів, яким користуються невстановлена особа на імВ»я Діма, містить відомості щодо місцезнаходження та ідентифікації осіб, що причетні до незаконної діяльності ПП ОСОБА_6В, тобто є джерелом доказів в кримінальному провадженні. Дана інформація перебуває у володінні та зберігається лише на ПрАТ В«МТС-УкраїнаВ» . Тобто довести вищевказані обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, іншим способом не передбачається можливим.

Заслухавши учасника кримінального провадження, який підтримав клопотання, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя вважає клопотання таким, що не підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно положень ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Інформація, які знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв'язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо, згідно п. 7 ч. 1 ст. 162 КПК України, належить до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах.

У відповідності до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п'ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

У клопотанні зазначено, що в ході досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_4 та ОСОБА_5 обговорюють суми незаконно сформованого податкового кредиту, періоди формування та назви підприємств з ознаками фіктивності, з невстановленою особою на імВ»я Діма, який на підставі отриманої інформації, готує бухгалтерські документи ПП В«КаратВ» , ПП В«УкравтоматизаціяВ» , ТОВ В«НВКФ В«ІрідаВ» , ТОВ В«ЕТК-ПобедитВ» , ТОВ В«Дата-Прайм-СістемзВ» , ТОВ В«АМКВ» , БВП В«Строитель-ПлюсВ» , ТОВ В«Компанія РейтингВ» , до яких вносяться недостовірні дані щодо реалізації товарів для ПП ОСОБА_4

У своїй протиправній діяльності невстановлена особа на імВ»я Діма, використовує мобільний телефонний номер +38 (095) 057-20-80 (оператор стільникового зв’язку ПрАТ В«МТС-УкраїнаВ» ). Однак належних та допустимих доказів на підтвердження таких посилань учасником кримінального провадження в клопотанні не зазначено та на розгляд клопотання слідчим суддею не надано.

Разом з тим неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою вказаної інформації, тимчасовий доступ до якої просить надати дозвіл слідчий, не доведена.

За таких обставин клопотання є необґрунтованим, тому в його задоволенні слід відмовити.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 159, 160, 162, 163 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ДПС у Житомирській області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Л.М. Семенцова

Дата ухвалення рішення08.07.2013
Оприлюднено14.08.2015
Номер документу48219402
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, та розпорядження щодо їх вилучення, та додані до клопотання матеріали

Судовий реєстр по справі —295/8746/13-к

Ухвала від 08.07.2013

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Семенцова Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні