Ухвала
від 25.09.2013 по справі 711/8271/13-к
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Придніпровський районний суд м.Черкас

номер справи 711/8271/13-к

Провадження № 1-кс/711/1843/13

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про тимчасовий доступ до речей і документів

24 вересня 2013 року м. Черкаси

Слідчий суддя Придніпровського районного суду м. Черкаси Клочко О.В., за участю секретаря судових засідань -ОСОБА_1, слідчого СУ УМВС - ОСОБА_2, розглянувши клопотання про надання тимчасового доступу до речей і документів в кримінальному провадженні № 12013250020000426, внесеного старшим слідчим СУ УМВС України в Черкаській області Коротичем В.П. і погоджене процесуальним прокурором прокуратури Черкаської області ОСОБА_3, а також додані до клопотання матеріали кримінального провадження, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СУ УМВС України в Черкаській області Коротич В.П. звернувся до слідчого судді Придніпровського районного суду з клопотанням про надання тимчасового доступу до речей і документів.

З матеріалів клопотання стало відомо, що 05 лютого 2013 року ОСОБА_4, являючись генеральним директором комунального підприємства «Облпаливо» Черкаської обласної ради, на посаду якого він був призначений згідно рішення голови Черкаської обласної ради № 19-13/VI від 28.12.2012 року, в силу займаної посади як керівник підприємством, будучи наділеним спеціальними посадовими обов'язками, а саме: вирішує питання діяльності підприємства; забезпечує перспективу розвитку підприємства; приймає та звільняє з роботи працівників Підприємства; затверджує посадові інструкції працівників; здійснює контроль за якістю роботи працівників; діє без доручення від імені підприємства, представляє його інтереси в органах державної влади, місцевого самоврядування, судах, підприємствах, установах та організаціях; розпоряджається коштами та майном відповідно до чинного законодавства України, укладає договори, видає доручення, відкриває рахунки в установах банку; має право першого підпису на фінансових та банківських документах; самостійно визначає організаційну структуру підприємства; підписує колективний договір; у межах своєї компетенції видає накази; розпоряджається фондами і кредитами відповідно до потреб підприємства; застосовує дисциплінарні стягнення та заохочення а також несе відповідальність за роботу колективу з виконання завдань підприємства, за збереження матеріально-технічної бази, раціональне використання його фінансових та інших ресурсів та звітує з цих питань власнику майна, підписав договір №7 «Комісії на продаж» з ТОВ «ЕльВік-Тур» в особі директора ОСОБА_5, відповідно до якого КП «Облпаливо» зобов'язувалося за дорученням ТОВ «ЕльВік-Тур» реалізовувати вугільну продукцію, а саме вугілля марки «АМ», по ціні не нижчій 1 166,67 грн. за одну тону, а виручені кошти за продаж вугільної продукції перераховувати не пізніше 2-х денного терміну на банківський рахунок ТОВ «ЕльВік-Тур».

На підставі підписання договору №7 «Комісії на продаж», ТОВ «ЕльВік-Тур» в період з 06 лютого 2013 року по 15 лютого 2013 року, залізничним сполученням відвантажило до Тальнівського паливного складу, що знаходиться за адресою: Черкаська область, м. Тальне вул. Вокзальна, 109, вугільну продукцію, а саме вугілля марки «АМ» в загальній кількості 1 115 тон., на суму (з урахуванням ПДВ) 1 561 004 грн.

В подальшому ОСОБА_4, умисно, усвідомлюючи протиправність власних дій, з особистих корисливих спонукань, без відома власників вугільної продукції - ТОВ «ЕльВік-Тур», таємно, в період з 21 лютого по 03 березня 2013 року, залучивши вантажні автомобілі ТОВ «Тесурс» та ТОВ «БТС» які виконували функцію перевізника, здійснив вивезення вугілля марки «АМ» в кількості 1 115 тон., яке було поставлене ТОВ «ЕльВік-Тур» згідно договору №7 «Комісії на продаж», до паливного складу, який знаходиться по вул. Поронівській, 51 в м. Новоархангельськ Кіровоградської області, де зберігав з метою подальшої реалізації. Тим самим, ОСОБА_4 будучи генеральним директором комунального підприємства «Облпаливо» Черкаської обласної ради, скориставшись своїм службовим становищем з особистих корисливих спонукань, привласнив майно належне та ввірене йому службовими особами ТОВ «ЕльВік-Тур» згідно договору №7 «Комісії на продаж», чим спричинив останнім матеріальну шкоду в розмірі 1 561 004 грн., яка в 2 722 рази перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян на момент скоєння злочину.

По вказаному факту, 06.06.2013 року СУ УМВС України в Черкаській області, було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12013250020000426, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України.

В ході проведення досудового слідства, виникла необхідність в зборі доказової бази а також виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, і відшукання речових доказів. Зокрема з показань ОСОБА_6, було отримано інформацію про те, що в першій декаді липня 2012 року ОСОБА_4 викликавши ОСОБА_6 до свого кабінету попросив зареєструвати на себе товариство з назвою «Облпаливо-Черкаси». Згодом, коли ОСОБА_6 здогадався про незрозумілі та незаконні операції ОСОБА_4 та ОСОБА_7 з вугільною продукцією, він вийшов із складу засновників ТОВ «Облпаливо-Черкаси», а новим засновником та директором вказаного підприємства став ОСОБА_7.

З матеріалів клопотання, було встановлено, що ОСОБА_4 спільно з ОСОБА_7 зареєстрували ТОВ «Облпаливо - Черкаси» з метою маскування незаконних фінансово-господарських операцій, направлених на привласнення вугільної продукції, а також інших незаконних дій з грошовими коштами.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали кримінального провадження, суд враховую те, що з матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, і вони впливають на повноту, всебічність та об'єктивність досудового розслідування, необхідно надати тимчасовий доступ до документів, а саме до оригіналів документів які зберігаються в реєстраційній справі ТОВ «Облпаливо-Черкаси» (код 38228651), у державних реєстраторів виконавчого комітету Донецької міської ради, що за адресою: м. Донецьк вул.50 - річчя СРСР, 151.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись ст. ст. 110, 163-165, 309, 369-372 та 395 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СУ УМВС України в Черкаській області капітана міліції ОСОБА_2, про тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити повністю;

Надати тимчасовий доступ до документів - оригіналів документів які зберігаються в реєстраційній справі ТОВ «Облпаливо - Черкаси» (код 38228651), з можливістю подальшого їх вилучення у державних реєстраторів виконавчого комітету Донецької міської ради, що за адресою: м. Донецьк вул.50 - річчя СРСР, 151.

Виконання даної ухвали покласти на старшого слідчого СУ УМВС України в Черкаській області Коротича Віталія Павловича, або за його дорученням на іншу уповноважену слідчим процесуальну особу.

Строк дії цієї ухвали становить один місяць з дня її винесення.

Дві копії ухвали вручити учасникам кримінального провадження.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: О.В.Клочко

СудПридніпровський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення25.09.2013
Оприлюднено14.08.2015
Номер документу48235734
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —711/8271/13-к

Ухвала від 25.09.2013

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Клочко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні