Ухвала
від 11.08.2015 по справі 807/669/15
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

11 серпня 2015 рокум. Ужгород№ 807/669/15

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Гаврилка С.Є.,

з участю секретаря судового засідання - Штефанюк Н.І.

за участі:

представника позивача - не з'явився;

представника відповідача - не з'явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні Закарпатського окружного адміністративного суду адміністративну справу за позовною заявою Закарпатського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Комунального підприємства "Стадіон Карпати" про стягнення адміністративно-господарських санкцій, -

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до статті 41 частини 1 КАС України, у зв'язку з неявкою у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

До Закарпатського окружного адміністративного суду звернулося з позовною заявою Закарпатське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Комунального підприємства "Стадіон Карпати", якою просить суд стягнути з Комунального підприємства "Стадіон Карпати" адміністративно-господарські санкції у розмірі 11050 грн..

У письмових запереченнях проти позову відповідач вказав на те, що ним виконано норматив щодо працевлаштування необхідної кількості інвалідів. З 2009 року на підприємстві працює інвалід третьої групи ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1) та у зв'язку з цим подав позивачеві повторний (відкорегований) звіт.

11 серпня 2015 року на адресу суду надійшло клопотання позивача щодо витребування доказів. Зокрема представник просив суд витребувати з Хустської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Закарпатській області документи, які містять фактичні дані щодо працевлаштованого інваліда третьої групи ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1).

Відповідно до статті 69 КАС України, доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Суд може витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

Відповідно до статті 71 частин 3 та 5 КАС України, якщо особа, яка бере участь у справі, не може самостійно надати докази, то вона повинна зазначити причини, через які ці докази не можуть бути надані, та повідомити, де вони знаходяться чи можуть знаходитися. Суд сприяє в реалізації цього обов'язку і витребовує необхідні докази. Про витребування доказів або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу. Ухвала суду про відмову у витребуванні доказів окремо не оскаржується. Заперечення проти неї може бути включене до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за наслідками розгляду справи. Суд може збирати докази з власної ініціативи .

З метою повного та всебічного з'ясування обставин справи суд вважає за необхідне витребувати докази.

Відповідно до статті 156 частини 2 пункту 4 КАС України суд має право зупинити провадження у справі в разі наявності інших причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого судом.

Враховуючи можливість тривалого терміну отримання витребуваних судом доказів суд вважає за можливе зупинити провадження у вказаній справі.

Відповідно до статті 156 частини 4 КАС України про зупинення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

На підставі наведеного та керуючись статтями 69,71,156,160,165 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Витребувати з Хустської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Закарпатській області документи, які містять фактичні дані, та які свідчать про працевлаштування Комунальним підприємством "Стадіон Карпати" (90400, Закарпатська область, м. Хуст, вул. Борканюка, 15, код ЄДРПОУ 20468277) у 2014 році (чи в іншому періоді) інваліда третьої групи ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1).

Такі фактичні дані повинні містити інформацію щодо сплати роботодавцем протягом 2014 року єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за інваліда (за відповідною ставкою), інші фактичні дані на підставі яких суд може зробити висновок чи був працевлаштований протягом 2014 року Комунальним підприємством "Стадіон Карпати" (90400, Закарпатська область, м. Хуст, вул. Борканюка, 15, код ЄДРПОУ 20468277) інвалід третьої групи ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1), а також, у випадку такого працевлаштування, чи є для такого інваліда місце роботи у Комунальному підприємстві "Стадіон Карпати" (90400, Закарпатська область, м. Хуст, вул. Борканюка, 15, код ЄДРПОУ 20468277) основним.

Зупинити провадження у справі № 807/669/15 за позовною заявою Закарпатського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Комунального підприємства "Стадіон Карпати" про стягнення адміністративно-господарських санкцій - до отримання витребуваних судом доказів.

Ухвала суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали, а у разі застосування судом частини третьої статті 160 КАС України, а також постановлення ухвали в письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. Апеляційна скарга подається через Закарпатський окружний адміністративний суд з одночасним надсиланням її копії до суду апеляційної інстанції. Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених статтею 167 частиною 4 КАС України, було повідомлено про можливість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляційне оскарження ухвали суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії ухвали суду. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Гаврилко С.Є.

Дата ухвалення рішення11.08.2015
Оприлюднено14.08.2015
Номер документу48247205
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —807/669/15

Ухвала від 21.09.2015

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гаврилко С.Є.

Ухвала від 11.08.2015

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гаврилко С.Є.

Ухвала від 21.04.2015

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гаврилко С.Є.

Ухвала від 21.04.2015

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гаврилко С.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні