Ухвала
від 12.12.2014 по справі 127/26529/14-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/26529/14-к

Провадження 1-кс/127/8499/14

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 грудня 2014 року місто Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого ВРЗ ЛКР СВ ВМВ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів Печерської обласної лікарні відновного лікування, за відсутністю клопотання учасників процесуальної дії про застосування технічних засобів, -

в с т а н о в и в:

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів Печерської обласної лікарні відновного лікування, мотивуючи свої вимоги тим, що у нього в провадженні знаходяться матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань № № 12014020010003843 від 30.05.2014р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 271 КК України по факту отримання виробничої травми громадянкою ОСОБА_4

24.09.2014р. по кримінальному провадженню призначена судово-медична експертиза, проведення якої доручено судово-медичним експертам Вінницького міського бюро судово-медичної експертизи.

Згідно повідомлення Вінницького ОБСМЕ, для проведення судово-медичної експертизи експертам необхідно надати документи щодо проходження ОСОБА_4 лікування в Міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги, Печерській обласній лікарні відновного лікування, Українському державному науково-дослідному інституті реабілітації інвалідів, Міській клінічній лікарні № 1 та Центрі первинної медико-санітарної допомоги № 6.

Як вбачається з листа Обласного бюро судово-медичної експертизи №1767 від 09.12.14р., ОСОБА_4 знаходилась на стаціонарному лікуванні в Печерській обласній лікарні відновного лікування з 25.02.2013р. по 21.03.2013р. та з 27.05.2013р. по 17.06.2013р.

Враховуючи, що у володінні Печерської обласної лікарні відновного лікування, код ЄДРПОУ 01981566, розташованої за адресою: Вінницька область, Тульчинський район, с. Печера, вул. Леніна, буд.7, перебуває медична карта ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючої у АДРЕСА_1 , а також оригінали документів щодо проходження нею медичних обстежень, лікування, рентгензнімки тощо, що має істотне значення для цього кримінального провадження та проведення судово-медичної експертизи, з метою вжиття заходів щодо всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального провадження, слідчий просив надати тимчасовий доступ до відповідних документів.

В судовому засіданні слідчий просив клопотання задовольнити.

Представник Печерської обласної лікарні відновного лікування в судове засідання не з`явився з невідомих суду причин, хоча про місце та час розгляду справи повідомлявся своєчасно та належним чином.

Суд, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши клопотання та додані до нього докази, дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Як вбачається з ч.5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Положенням ч.7 ст. 163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без таконго вилучення існує загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає, що є достатні підстави для надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, оскільки матеріалами кримінального провадження та клопотанням підтверджений той факт, що документи, про доступ до яких клопоче слідчий, перебувають в Печерській обласній лікарні відновного лікування, а також мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, тому клопотання підлягає до задоволення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 161,162,163,164, 166, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

у х в а л и в:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому ВРЗ ЛКР СВ ВМВ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_3 на тимчасовий доступ до оригіналів документів, з можливістю їх вилучення, - медичної карти ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючої у АДРЕСА_1 , документів щодо проходження нею медичних обстежень, лікування, рентгензнімків тощо, які перебувають у володінні Печерської обласної лікарні відновного лікування, код ЄДРПОУ 01981566, розташованої за адресою: Вінницька область, Тульчинський район, с. Печера, вул. Леніна, буд.7.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення12.12.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу48251137
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування технічних засобів

Судовий реєстр по справі —127/26529/14-к

Ухвала від 12.12.2014

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Олійник О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні