Ухвала
від 11.08.2015 по справі 127/18602/15-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/18602/15-к

Провадження №1-кс/127/7968/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 серпня 2015 року Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Вінниці клопотання слідчого СВ Вінницького РВ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_3 про призначення позапланової ревізії, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Вінницького РВ УМВС України у Вінницькій області капітан міліції ОСОБА_3 звернувся до Вінницького міського суду Вінницької області із клопотанням про надання дозволу на проведення позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово - господарської діяльності Вороновицької селищної ради.

Клопотання мотивовано тим, що СВ Вінницького РВ УМВС України у Вінницькій області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження №12015020100000307 від 05.03.2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України.

В ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження було встановлено, що голова Вороновицької селищної ради Вінницького району Вінницької області ОСОБА_4 , спільно із директором Комунального підприємства «Надія» ОСОБА_5 , підробили рішення селищної ради про підвищення тарифів населенню на вивіз сміття та побутових відходів. Також ОСОБА_4 спільно із ОСОБА_5 підробили рішення про виділення та надання дозволу на розробку проекту землеустрою по відведенню земельної ділянки Комунальному підприємству «Надія» площею 0,02 га., для будівництва та обслуговування «зупиночного комплексу» групи МАФ по вул. Леніна в смт. Вороновиця Вінницького району Вінницької області.

У зв`язку із вищевикладеним, під час здійснення досудового розслідування виникла необхідність у проведенні позапланової виїзної ревізії Комунального підприємства «Надія» (код ЄРДПОУ 37489301, Вінницька область Вінницький район смт. Вороновиця вул. Леніна, 60) з метою з`ясування достовірності даних про використання підприємством грошових коштів отриманих від жителів смт. Вороновиця Вінницького району в рахунок оплати комунальних послуг.

Так, 05 серпня 2015 року, відповідно до ухвали Вінницького міського суду Вінницької області від 17.07.2015, Управлінням Державної фінансової інспекції у Вінницькій області розпочато позапланову виїзну ревізію окремих питань фінансово господарської діяльності Комунального підприємства «Надія» (код ЄРДПОУ 37489301, Вінницька область Вінницький район смт. Вороновиця вул. Леніна, 60).

Вході проведення позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово господарської діяльності Вороновицької селищної ради, виникла необхідність у проведенні перевірки дотримання Комунальним підприємством «Надія» та Головним управлінням Держземагенства у Вінницькій області вимог земельного законодавства при прийнятті рішень (наказів) щодо відведення земельних ділянок у власність або оренду на території Вороновицької селищної ради Вінницького району Вінницької області, що відноситься до компетенції Державної інспекції сільського господарства у Вінницькій області, просила задовольнити клопотання.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав за обставин, викладених у ньому.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ст. 2 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» здійснення державного фінансового контролю за використанням і збереженням державних фінансових ресурсів, необоротних та інших активів, правильністю визначення потреби в бюджетних коштах та взяттям зобов`язань, ефективним використанням коштів і майна, станом і достовірністю бухгалтерського обліку і фінансової звітності в установах, що утримуються за рахунок державного бюджету, є завданням органу державного фінансового контролю.

Згідно ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» позапланова виїзна ревізія може здійснюватися лише за наявності підстав для її проведення на підставі рішення суду.

З огляду на викладене суд вважає, що з метою перевірки вищевказаних відомостей необхідно надати дозвіл Державній інспекції сільського господарства у Вінницькій області на проведення позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово - господарської діяльності Вороновицької селищної ради.

На підставі викладеного, керуючись ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», ст. ст.132, 369-372 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати Державній інспекції сільського господарства у Вінницькій області дозвіл на проведення позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово - господарської діяльності Вороновицької селищної ради у кримінальному провадженні №12015020100000307 протягом 15 робочих днів перевірки дотримання вимог земельного законодавства Комунального підприємства «Надія» (код ЄРДПОУ 37489301, Вінницька область Вінницький район смт. Вороновиця вул. Леніна, 60) за період діяльності 01.01.2013 по день винесення ухвали.

У ході проведення перевірки дослідити наступні питання:

-дотримання Комунальним підприємством «Надія» та Головним управлінням Держземагенства у Вінницькій області вимог земельного законодавства при прийнятті рішень (наказів) щодо відведення земельних ділянок у власність або оренду на території Вороновицької селищної ради Вінницького району Вінницької області.

Проведення ревізії доручити Державній інспекції сільського господарства у Вінницькій області.

Встановити строк проведення ревізії протягом 15 робочих днів, починаючи з 12.08.2015 року.

Ухвала слідчого судді не підлягає апеляційному оскарженню, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення11.08.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу48252709
СудочинствоКримінальне
Сутьпризначення позапланової ревізії

Судовий реєстр по справі —127/18602/15-к

Ухвала від 11.08.2015

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні