Ухвала
від 11.08.2015 по справі 908/4527/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

11.08.2015 Справа № 908/4527/15

Суддя Дьоміна А.В., розглянувши матеріали заяви

боржника – Товариства з обмеженою відповідальністю “Інвест Аспект ”, м. Запоріжжя, 69063, вул. Комсомольська, буд. 3 (код ЄДРПОУ 38951084)

про порушення справи про банкрутство

ВСТАНОВИЛА:

10.08.2015 до господарського суду надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю “Інвест Аспект ” про порушення справи про банкрутство.

Суд, вивчивши заяву та додані до неї матеріали, вважає, що вказана заява підлягає поверненню без розгляду з таких підстав.

Відповідно до частини другої статті 41 Господарського процесуального кодексу України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Згідно із частиною дев'ятою статті 11 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” за подання заяви про порушення справи про банкрутство справляється судовий збір у порядку, передбаченому законом.

Частиною першою статті 15 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” встановлено, що господарський суд не пізніше п'яти днів з дня надходження до господарського суду заяви про порушення справи про банкрутство повертає її та додані до неї документи без розгляду, якщо не подано доказів щодо сплати судового збору у встановлених порядку та розмірі.

Відповідно до частини другої статті 11 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” до заяви про порушення справи про банкрутство додаються: докази сплати судового збору, крім випадків, коли згідно із законом він не підлягає сплаті.

В пункті 2.21 постанови пленуму Вищого господарського суду України від 21.02.2013 №7 “Про деякі питання практики застосування розділу VI Господарського процесуального кодексу України” платіжне доручення на безготівкове перерахування судового збору, квитанція установи банку про прийняття платежу готівкою додаються до позовної заяви (заяви, скарги) і мають містити відомості про те, яка саме позовна заява (заява, скарга, дія) оплачується судовим збором. Відповідні документи подаються до господарського суду тільки в оригіналі; копії, у тому числі виготовлені із застосуванням технічних засобів (фотокопії тощо), цих документів не можуть бути належним доказом сплати судового збору.

В порушення вимог ст. ст. 34, 36 Господарського процесуального кодексу України боржником до заяви про порушення справи про банкрутство додано лише копію квитанції №8900720027 від 07.08.2015. Отже, фактично заявником не надано належних доказів, які підтверджують сплату судового збору у встановленому порядку і розмірі.

Оскільки заява про порушення провадження у справі про банкрутство повинна бути подана з додержанням вимог, встановлених вищезазначеними нормами Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, відсутність доказів щодо сплати судового збору у встановленому порядку та розмірі є підставою для повернення заяви без розгляду у відповідності до частини першої статті 15 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку про повернення боржнику заяви без розгляду з зазначених вище підстав.

Керуючись ч. 1 ст. 15 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву про порушення справи про банкрутство і додані до неї документи повернути Товариству з обмеженою відповідальністю “Інвест Аспект ”, м. Запоріжжя, 69063, вул. Комсомольська, буд. 3

Додаток: на 59 аркушах.

Суддя А.В. Дьоміна

Дата ухвалення рішення11.08.2015
Оприлюднено18.08.2015
Номер документу48263453
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —908/4527/15

Ухвала від 11.08.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дьоміна А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні