Постанова
від 22.03.2011 по справі б-49/284-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан ОСОБА_1, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

"22" березня 2011 р. Справа № Б-49/284-10

вх. № 10914/2-49

Суддя господарського суду Кононова О.В.

при секретарі судового засідання Дородіна І.А.

За участю представників сторін:

кредитора (ТОВ "Східтранс") - ОСОБА_1, НОМЕР_1

розпорядник майна - ОСОБА_2, ліц. № 547752 від 07.09.2010 року

боржника - ОСОБА_3

Розглянувши справу за заявою

ТОВ "Східтранс", м. Харків

до ТОВ "Р-Стіл", м. Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Харківської області від 10.03.2011 року затверджений реєстр вимог кредиторів. Зобов'язано розпорядника майна сповістити кредиторів, відповідно до реєстру вимог кредиторів, про дату, час та місце проведення зборів, які відбудуться 16.03.2011 р. повідомити кредиторів про кількість голосів, які належать кожному кредитору при прийнятті рішення на загальних зборах (засіданні комітету) кредиторів. Зобов'язано розпорядника майна, керівника підприємства боржника, кредиторів, відповідно до ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" провести збори кредиторів, де вирішити питання передбачені вказаною статтею Закону, у тому числі утворити комітет кредиторів і прийняти обґрунтоване рішення про відкриття процедури санації боржника, про відкриття ліквідаційної процедури чи по підписанню мирової угоди з посиланням на фактичні обставини, що привели до прийняття такого рішення. Прийняте кредиторами або комітетом кредиторів обґрунтоване рішення, разом з протоколом загальних зборів кредиторів і протоколом засідання комітету кредиторів в триденний строк після прийняття рішення надати суду.

22.03.2011 року через канцелярію суду розпорядник майна боржника надала звіт разом з протоколами зборів кредиторів та комітету кредиторів, в якому просить визнати боржника банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру та призначити ліквідатором - арбітражного керуючого ОСОБА_4 22.03.2011 року через канцелярію суду арбітражний керуючий ОСОБА_4 надав заяву в якій зазначив про згоду на призначення його ліквідатором у даній справі.

Розпорядником майна проведено аналіз фінансово - господарської діяльності ТОВ "Р-Стіл" в якому зокрема зазначено, що фінансовий стан підприємства на 31.12.2010 р. відповідає законодавчому визначенню боржника, який неспроможний виконати свої грошові зобов'язання перед кредиторами, протягом трьох місяців після настання встановленого строку їх сплати, та має ознаки критичної неплатоспроможності і потенційного банкрутства.

В судовому засіданні 22.03.2011 р. розпорядник майна зазначила про незадовільний стан підприємства боржника та неможливість погашення вимог кредиторів.

Зважаючи на незадовільний фінансовий стан підприємства, а також на те, що заяв від інвесторів та пропозицій щодо укладання мирової угоди ані від боржника, ані від кредиторів не надходило, комітет кредиторів на своєму засіданні прийняв рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури згідно до вимог Закону.

Суд, заслухавши доповідь розпорядника майна, а також розглянувши надані суду протоколи загальних зборів та засідання комітету кредиторів, враховуючи збори кредиторів повноважними, а також те, що фінансовий стан підприємства за час, що пройшов з моменту порушення провадження по справі і введення мораторію, не поліпшується, і на своєму засіданні комітет кредиторів прийшов до висновку про недоцільність санації боржника і про необхідність визнання боржника банкрутом, і відкриття ліквідаційної процедури, вважає за можливе визнати боржника банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

Враховуючи клопотання комітету кредиторів, суд вважає за можливе призначити ліквідатором ТОВ "Р-Стіл" - арбітражного керуючого ОСОБА_4 (ліцензія серії АВ № 547955 від 24.12.2010 р.; ідентифікаційний номер НОМЕР_2, адреса: м. Харків, вул. Шевченка, б. 223-А).

Керуючись ст. ст. 16, 22-25 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю " Р-Стіл", код 33288520, зареєстроване виконкомом Харківської міської ради 14.11.2008 р., місцезнаходження: 61157, м. Харків, вул. Селянська, б. 30-А, кв. 10, - банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

2. З дня прийняття постанови підприємницьку діяльність банкрута припинити, строк виконання всіх грошових зобов’язань, та зобов’язань щодо сплати податків і обов’язкових платежів вважати таким, що настав, припинити нарахування неустойки, процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості, вимоги за зобов’язаннями банкрута, що виникли під час проведення процедур банкрутства, пред’являються в межах ліквідаційної процедури. Керівника банкрута звільнити з роботи у зв’язку з банкрутством підприємства, про що зробити запис у його трудовій книжці. Припинити повноваження органів управління банкрута і повноваження власників майна.

3. Скасувати арешти, що накладені на майно боржника, і інші обмеження щодо розпорядження майном боржника у тому числі податкові застави. Накладання нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

4. Призначити ліквідатором боржника ОСОБА_4 (ліцензія АВ № 547955 від 24.12.2010р.), що мешкає за адресою: м. Харків, вул. Шевченка, б. 223-А.

5. Зобов’язати ліквідатора відповідно до п. 3,5 ст. 23 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» в п’ятиденний строк опублікувати відомості в офіційних друкованих виданнях про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, закрити всі рахунки банкрута в установах банку і відкрити або переоформити один основний рахунок для проведення розрахунків з кредиторами, виконати інші дії, передбачені ст.ст. 25– 34 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , щомісячно надавати комітету кредиторів і суду звіти про хід ліквідаційної процедури, про фінансовий стан і рух майна та коштів боржника в ході ліквідаційної процедури.

6. Зобов’язати ліквідатора в строк до 22.09.2011 року виконати ліквідаційну процедуру та надати суду обґрунтований звіт про виконану роботу, ліквідаційний баланс, а також всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, у тому числі:

- акти інвентаризації майна, акти оцінки майна, договори купівлі-продажу,

- реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів,

- звіт про виплачені кредиторам кошти,

- довідки установ банку про закриття рахунків банкрута,

- копії повідомлень направлених до органу державної податкової служби, Пенсійного фонду та центру зайнятості про закінчення ліквідаційної процедури,

- довідку архіву про прийняття документів, які підлягають обов’язковому зберіганню,

- довідку органу внутрішніх справ про прийняття печаток і штампів банкрута,

- оригінали установчих документів і свідоцтва про державну реєстрацію,

- докази, що свідчать про стягнення дебіторської заборгованості, або докази що свідчать про неможливість її стягнення,

- довідку банку про рух грошових коштів по поточному рахунку за весь час здійснення ліквідаційної процедури,

- баланси підприємства за весь час роботи ліквідатора,

- протоколи засідань комітету кредиторів і протоколи загальних зборів кредиторів,

- затверджений комітетом кредиторів звіт про оплату послуг та відшкодування витрат ліквідатора,

- інші документи, що свідчать про виконану ліквідатором роботу з ліквідації банкрута.

7. Постанову суду надіслати членам комітету кредиторів, боржнику, ліквідатору, управлінню з питань банкрутства у Харківській області Державного департаменту з питань банкрутства, ДВС у Дзержинському районі Харківського МУЮ.

Суддя Кононова О.В.

Дата ухвалення рішення22.03.2011
Оприлюднено18.08.2015
Номер документу48265186
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б-49/284-10

Постанова від 22.03.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 03.06.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 03.03.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 10.03.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 17.02.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 02.03.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 17.02.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 17.02.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 17.02.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 15.02.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні