Ухвала
від 15.04.2013 по справі 164/430/13-к
МАНЕВИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 164/430/13-к

п/с 1-кс/164/12/2013

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 квітня 2013 року смт. Маневичі

Слідчий суддя Маневицького районного суду Волинської області Невар О.В., з участю секретаря судового засідання Долі О.І., прокурора прокуратури Маневицького району Дуднік М.М., слідчого СВ Маневицького РВ УМВС Швеця О.М., представника відділу освіти Маневицької райдержадміністрації Ковальчук О.Б., розглянув у відкритому судовому засіданні клопотання від 2 квітня 2013 року слідчого СВ Маневицького РВ УМВС Швеця О.М., погоджене з прокурором прокуратури Маневицького району Дуднік М.М., у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 42013020160000011 від 23 березня 2013 року, про тимчасовий доступ до документів, а саме: тендерної документації по здійсненню відкритих торгів на реконструкцію кінотеатру „Жовтень", договорів на виконання робіт по тендеру та додаткових робіт, виконавчої документації по здійсненню робіт - форми КБ-3, відповідних актів форми КБ-2в та підсумкових відомостей ресурсів по них, розрахунку загальновиробничих витрат, декларацій на початок та закінчення робіт, проектно-кошторисної документації, договорів на здійснення технічного та авторського нагляду, які знаходяться у володінні відділу освіти Маневицької районної державної адміністрації Волинської області.

Клопотання надійшло до суду 4 квітня 2013 року.

Перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку учасників кримінального провадження - прокурора прокуратури Маневицького району Дуднік М.М., слідчого СВ Маневицького РВ УМВС Швеця О.М., -

В С Т А Н О В И В:

В ході проведеної в період з 12 по 13 березня 2013 року головним державним фінансовим інспектором з питань будівництва Держфінінспекції у Волинській області, за дорученням прокуратури Маневицького району, перевірки законності використання відділом освіти Маневицької районної державної адміністрації Волинської області бюджетних коштів, виділених на реконструкцію будівлі кінотеатру „Жовтень", який розташований по вул. 100-річчя Маневич, 30-А в смт. Маневичі Волинської області, для розміщення в ній районного центру творчості дітей та юнацтва, було встановлено, що службові особи відділу освіти Маневицької райдержадміністрації, з метою привласнення шляхом розтрати державних коштів, виділених на реконструкцію будівлі кінотеатру, зловживаючи своїм службовим становищем, в актах форми КБ-2в за червень, липень, серпень, жовтень та грудень 2012 року завищили вартість виконаних робіт, внаслідок чого ТзОВ „Житлобуд-2" незаконно отримало державні кошти на суму 39104 гривні.

23 березня 2013 року відомості про дане кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42013020160000011 з правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 191 КК України.

Для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення та осіб, які причетні до його вчинення, проведення необхідних слідчих дій, слідчий СВ Маневицького РВ УМВС Швець О.М. просив надати тимчасовий доступ до документів, а саме: тендерної документації по здійсненню відкритих торгів на реконструкцію кінотеатру „Жовтень", договорів на виконання робіт по тендеру та додаткових робіт, виконавчої документації по здійсненню робіт - форми КБ-3, відповідних актів форми КБ-2в та підсумкових відомостей ресурсів по них, розрахунку загальновиробничих витрат, декларацій на початок та закінчення робіт, проектно-кошторисної документації, договорів на здійснення технічного та авторського нагляду, які знаходяться у володінні відділу освіти Маневицької райдержадміністрації, а також дозвіл на вилучення вказаних документів.

Клопотання про тимчасовий доступ до документів відповідає вимогам ст. 160 КПК України.

В судовому засіданні встановлено, що вищевказані документи, з клопотанням про тимчасовий доступ до яких звернувся слідчий СВ Маневицького РВ УМВС Швець О.М., знаходяться у відділі освіти Маневицької райдержадміністрації Волинської області (юридична адреса: смт. Маневичі, вул. Горького, 4, код ЄДРПОУ 02141621). Вказані документи не відносяться до документів, до яких заборонено доступ відповідно до ст. 161 КПК України, а також не містять охоронювану законом таємницю згідно ст. 162 КПК України, мають суттєве значення для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення та осіб, які причетні до його вчинення.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч. 4-7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд розглядає клопотання за участю сторони кримінального провадження, яка подала клопотання, та особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, крім випадків, передбачених частиною другою цієї статті. Неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п'ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів. Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом. Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Представник відділу освіти Маневицької районної державної адміністрації Ковальчук О.Б. в судовому засіданні не заперечувала щодо задоволення клопотання про тимчасовий доступ до вказаних у ньому документів та їх вилучення.

Слідчим СВ Маневицького РВ УМВС Швецем О.М. доведені обставини, передбачені ч. 5, 7 ст. 163 КПК України, а тому є всі підстави для задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 110, 131-132, 159-166, 309, 369, 372, 395 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Надати слідчому СВ Маневицького РВ УМВС України у Волинській області Швецю Олександру Миколайовичу тимчасовий доступ до документів, а саме: тендерної документації по здійсненню відкритих торгів на реконструкцію кінотеатру „Жовтень", договорів на виконання робіт по тендеру та додаткових робіт, виконавчої документації по здійсненню робіт - форми КБ-3, відповідних актів форми КБ-2в та підсумкових відомостей ресурсів по них, розрахунку загальновиробничих витрат, декларацій на початок та закінчення робіт, проектно-кошторисної документації, договорів на здійснення технічного та авторського нагляду, які знаходяться у відділі освіти Маневицької райдержадміністрації Волинської області (юридична адреса: смт. Маневичі, вул. Горького, 4, код ЄДРПОУ 02141621), а також можливість їх вилучити.

Строк дії ухвали - один місяць з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді про тимчасовий доступ до документів, а також можливість їх вилучення підлягає обов'язковому виконанню.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя

Маневицького районного суду

Волинської області О.В. Невар

Дата ухвалення рішення15.04.2013
Оприлюднено17.08.2015
Номер документу48268561
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів, а саме: тендерної документації по здійсненню відкритих торгів на реконструкцію кінотеатру „Жовтень", договорів на виконання робіт по тендеру та додаткових робіт, виконавчої документації по здійсненню робіт - форми КБ-3, відповідних актів форми КБ-2в та підсумкових відомостей ресурсів по них, розрахунку загальновиробничих витрат, декларацій на початок та закінчення робіт, проектно-кошторисної документації, договорів на здійснення технічного та авторського нагляду, які знаходяться у володінні відділу освіти Маневицької районної державної адміністрації Волинської області. Клопотання надійшло до суду 4 квітня 2013 року.

Судовий реєстр по справі —164/430/13-к

Ухвала від 15.04.2013

Кримінальне

Маневицький районний суд Волинської області

Невар О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні