Ухвала
від 18.12.2014 по справі 127/27093/14-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/27093/14-к

Провадження 1-кс/127/8690/14

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 грудня 2014 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , при секреті ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання заступника начальника другого відділу кримінальних розслідувань СУ ФР ГУ Міндоходів у Вінницькій області ОСОБА_3 про проведення обшуку за місцем фактичного проживання ОСОБА_4 , за адресою: АДРЕСА_1 , за відсутністю клопотання учасників процесуальної дії про застосування технічних засобів, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку за місцем фактичного проживання ОСОБА_4 , за адресою: АДРЕСА_1 , мотивуючи свої вимоги тим, що слідчим управлінням ФР ГУ Міндоходів у Вінницькій області здійснюється досудове розслідування по кримінальному провадженню № 32014020000000095, внесеному до ЄРДР по факту ухилення від сплати податків в значних розмірах службовими особами ПП «Клімат-Системи 1» (код ЄДРПОУ 38512252, м. Вінниця, вул. Київська, буд. 14, к. 507), за ч. 1 ст. 212 КК України.

Встановлено, що службові особи ПП «Клімат-Системи 1», в період з 01.06.2013 по 28.02.2014, здійснюючи фінансово-господарську діяльність підприємства, шляхом формування податкового кредиту від ТОВ «Авесбуд» (код ЄДРПОУ 38643497, м. Одеса, вул. Успенська, 129) та ТОВ «Спецбілд» (код ЄДРПОУ 38945620, м. Одеса, вул. Зоопаркова, 2), ухилились від сплати податку на додану вартість в сумі - 449 085,99 грн. та податку на прибуток підприємства в сумі - 509 119,12 грн., а всього на загальну суму - 958 205,11 грн.

Факт перерахування коштів ТОВ «Авесбуд» (м. Одеса) та ТОВ «Спецбілд» (м. Одеса) ніби за продаж акцій та зняття коштів з рахунку фізичної особи ОСОБА_5 гр-ном ОСОБА_6 , ОСОБА_7 вказує на причетність ОСОБА_4 до мінімізації податкових зобов`язань ПП «Клімат - Системи 1» та має суттєве значення для підтвердження корисливого мотиву вчинення злочину та, відповідно, кваліфікації кримінального правопорушення.

В ході досудового розслідування є достатньо підстав вважати, що за місцем фактичного проживання ОСОБА_4 за адресою: АДРЕСА_1 (що підтверджується копією протоколу допиту свідка ОСОБА_4 ; відповіддю на запит з УДМС України у Вінницькій області про реєстрацію за вказаною адресою до 24.09.2014 та про виписку за адресою: м. Вінниця, вул. Пушкіна, 17-А, однак не приписаним за цією адресою; інформаційними довідками з Реєстру прав власності на нерухоме майно від 15.12.2014, відповідно яких будинок за адресою: м. Вінниця, вул. Пушкіна, буд. 17-А належить ОСОБА_8 дочці ОСОБА_4 , а за останнім нерухоме майно не зареєстроване), знаходяться фінансово-господарські та бухгалтерські документи ТОВ «Авесбуд», ТОВ «Спецбілд», гр. ОСОБА_5 ; печатки суб`єктів підприємницької діяльності та бланки документів з відбитками печаток, які використовувались при знятті коштів з рахунку гр. ОСОБА_5 та під час діяльності ТОВ «Авесбуд», ТОВ «Спецбілд» для підробки документів при проведенні фінансово-господарської діяльності; документи, що підтверджують факт зняття коштів з рахунку гр. ОСОБА_5 ; чорнові записи, в яких відображено інформацію про отримання та передачу іншим особам готівки з вказаного рахунку; комп`ютерна техніка, на якій друкувалися первинні бухгалтерські документи господарської діяльності ТОВ «Авесбуд», ТОВ «Спецбілд», гр. ОСОБА_5 ; мобільні телефони, в яких відображено інформацію щодо осіб, з якими велись розмови господарської діяльності ТОВ «Авесбуд», ТОВ «Спецбілд», гр. ОСОБА_5 ; кошти та цінності, здобуті злочинним шляхом, а також інші документи та предмети, які мають значення для встановлення істини по даній кримінальній справі.

Крім того, в ході здійснення досудового розслідування по кримінальному провадженню встановлено, що існує реальна загроза зміни або знищення зазначених документів. В зв`язку з викладеним, необхідно вилучити зазначені первинні фінансово-господарські та бухгалтерські документи та речі під час обшуку за місцем фактичного проживання гр. ОСОБА_4 за адресою: АДРЕСА_1 .

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив його задоволити.

Суд, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши клопотання слідчого та додані до нього докази, дійшов висновку, що клопотання підлягає до часткового задоволення.

Згідно ч. 3 ст. 208 КПК України уповноважена службова особа, слідчий, прокурор може здійснити обшук затриманої особи з дотриманням правил, передбачених частиною 7 статті 223 і статтею 236 КПК України.

Згідно з ч. 1, 2 ст. 234 обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Як вбачається з інформаційних довідок з Реєстру прав власності на нерухоме майно від 15.12.2014р., житловий будинок літ. «А» з прибудовою літ. «а» належить на праві приватної власності ОСОБА_9 , яка являється дочкою ОСОБА_4 .

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає, що є достатні підстави для надання дозволу на проведення обшуку за місцем фактичного проживання ОСОБА_4 в межах кримінального провадження, і оскільки ОСОБА_4 в даний момент являється свідком, то в частині відшукання та вилучення коштів та цінностей, здобутих злочинним шляхом, інших документи та предметів, слід відмовити.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.208,234,238, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл заступнику начальника другого відділу кримінальних розслідувань СУ ФР ГУ Міндоходів у Вінницькій області ОСОБА_3 на проведення обшуку за місцем фактичного проживання ОСОБА_4 за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання та вилучення документів, що підтверджують факт зняття коштів з рахунку ОСОБА_5 ; чорнових записів, в яких відображено інформацію про отримання та передачу іншим особам готівки з вказаного рахунку; печатки суб`єктів підприємницької діяльності та бланки документів з відбитками печаток, які використовувались при знятті коштів з рахунку ОСОБА_5 та під час діяльності ТОВ «Авесбуд», ТОВ «Спецбілд» для підробки документів при проведенні фінансово-господарської діяльності, в тому числі фіктивних підприємств; фінансово-господарські та бухгалтерські документи господарської діяльності ОСОБА_5 , ТОВ «Авесбуд», ТОВ «Спецбілд», в тому числі: договори, додатки до договорів, акти прийому передачі, накладні, податкові накладні, товарно-транспортні накладні, виписки з банку; комп`ютерна техніка, на якій друкувалися первинні бухгалтерські документи господарської діяльності ОСОБА_5 , ТОВ «Авесбуд», ТОВ «Спецбілд»; мобільні телефони, в яких відображено інформацію щодо осіб, з якими велись розмови діяльності ОСОБА_5 , ТОВ «Авесбуд», ТОВ «Спецбілд».

В іншій частині відмовити.

Ухвала дає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз та діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді не підлягає апеляційному оскарженню, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення18.12.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу48292108
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування технічних засобів

Судовий реєстр по справі —127/27093/14-к

Ухвала від 18.12.2014

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Олійник О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні