Ухвала
від 08.04.2015 по справі 127/7762/15-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/7762/15-к

Провадження 1-кс/127/3356/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 квітня 2015 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , за участю старшого слідчого ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого в ОВС слідчого відділу Управління СБ України у Вінницькій області ОСОБА_2 про проведення обшуку в офісному приміщенні, яке належить ДНВП «Пошук» за адресою: м.Вінниця, вул. 600-річчя, 25, кім. №25, за відсутністю клопотання учасників процесуальної дії про застосування технічних засобів, -

в с т а н о в и в:

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку в офісному приміщенні, яке належить ДНВП «Пошук» за адресою: м.Вінниця, вул. 600-річчя, 25, кімната №25, мотивуючи свої вимоги тим, що ним розглядаються матеріали кримінального провадження №22015020000000008 від 03.03.15, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст.201 КК України.

Досудовим слідством встановлено, що 03.03.15, на адресу слідчого відділу УСБУ у Вінницькій області з відділу БКОЗ УСБУ у Вінницькій області надійшло повідомлення про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 201 КК України. Згідно змісту повідомлення Управлінням СБУ у Вінницькій області отримана інформація про те, що громадянин України ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , діючи з корисливих мотивів за попередньою змовою з невстановленими особами налагодив незаконний канал переміщення через митний кордон України культурних цінностей до низки зарубіжних країн.

Відповідно до зібраних матеріалів кримінального провадження встановлено, що 03.03.2015 року ОСОБА_3 здійснив через відділення № 27 ДП «Укрпошта» (м. Вінниця вул. Космонавтів, 40) поштове відправлення на ім`я ОСОБА_4 за адресою: АДРЕСА_1 , чим намагався здійснити контрабанду культурних цінностей, а саме орденів.

Згідно з повідомленням відділу БКОЗ УСБ України у Вінницькій області громадянин ОСОБА_3 неофіційно орендує для ведення підприємницької діяльності приміщення за адресою: АДРЕСА_2 , де зберігається ПЕОМ, який він використовує для зберігання електронних документів про культурну цінність та грошову вартість старовинних грошових купюр та орденів і медалей, дані про контакти з приводу незаконного пересилання культурних цінностей за кордон.

Відповідно до даних Державного реєстратора приміщення, яке неофіційно займає ОСОБА_3 , - АДРЕСА_2 ,- належить Державному науково-виробничому підприємству «Пошук» ЄДРПОУ 13308596.

Також з показів свідка ОСОБА_5 встановлено, що він офіційно орендує назване вище приміщення у ДНВП «Пошук». Проте, дане приміщення також займає ОСОБА_3 , який компенсує частину орендної плати за приміщення.

На підставі викладеного, є достатні підстави вважати, що у офісному приміщені, яке належить ДНВП «Пошук» - АДРЕСА_2 ,- та неофіційно орендується громадянином ОСОБА_3 для ведення підприємницької діяльності можуть знаходитись культурні цінності отримані ним контрабандним шляхом, та які він має намір незаконно перемістити через митний кордон України, комп`ютерна техніка (ПЕОМ, ноутбуки, планшетні комп`ютери), на яких наявні дані щодо вчинення цього та інших злочинів пов`язаних з контрабандою культурних цінностей, записники, аналітичні документи щодо вартості та культурної цінності предметів контрабанди, чеки, квитанції про відправлення міжнародної кореспонденції, які як окремо так і в сукупності можуть бути використанні як докази вини останнього.

Враховуючи викладене, а також те, що вказані вище матеріали та речі мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, слідчий звернувся до суду з відповідним клопотанням.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав.

Суд, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши клопотання слідчого та додані до нього докази, дійшов висновку, що клопотання підлягає до часткового задоволення.

Згідно з ч. 1, 2 ст. 234 обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Як вбачається з Інформації з Реєстру прав власності на нерухоме майно від 04.03.2015р. комплекс за адресою м. Вінниця, вул. 600-річчя,25, в тому числі шостий поверх кім. №25, належить Державному науково-виробничому підприємству «Пошук». Як вбачається з показів свідка, ОСОБА_3 неофіційно орендує кімнату №25 в даному приміщенні.

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає, що є достатні підстави для надання дозволу на проведення обшуку в кім. АДРЕСА_3 , з метою відшукання та вилучення вказаних в клопотанні речей.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.208,234,238, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на обшук в офісному приміщенні, яке належить ДНВП «Пошук» - м. Вінниця, вул. 600-річчя, буд. 25, 6 поверх, кім.№ 25,- та неофіційно орендується громадянином ОСОБА_3 з метою відшукання і вилучення культурних цінностей отриманих ним контрабандним шляхом, та які він має намір незаконно перемістити через митний кордон України, комп`ютерної техніки (ПЕОМ, ноутбуки, планшетні комп`ютери), на яких наявні дані щодо вчинення цього та інших злочинів пов`язаних з контрабандою культурних цінностей, записників, аналітичних документів щодо вартості та культурної цінності предметів контрабанди, фінансових документів (чеків, квитанцій, декларацій).

Ухвала дає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз та діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді не підлягає апеляційному оскарженню, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення08.04.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу48292315
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —127/7762/15-к

Ухвала від 08.04.2015

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Олійник О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні