Ухвала
від 09.07.2014 по справі 127/14550/14-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/14550/14-к

Провадження 1-кс/127/4647/14

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 липня 2014 року місто Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 за участю слідчого ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ ВМВ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до документів які зберігаються у ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 , за відсутністю клопотання учасників процесуальної дії про застосування технічних засобів, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів які зберігаються у ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 , мотивуючи свої вимоги тим, що у нього в провадженні знаходяться матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12012010010000164 від 26.11.2012 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 190 КК України. Досудовим слідством встановлено, що відповідно до узагальненого висновку ІНФОРМАЦІЯ_2 за № 0121/2012/ДСК від 03.06.2012 року, наявні достатні підстави підозрювати, що фінансові операції , пов`язані із перерахуванням безготівкових коштів ПП « ОСОБА_3 » на рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за векселя, емітентами яких були ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » на загальну суму 23,95 млн. грн. та особи, причетні до їх проведення, пов`язані з вчиненням діянь передбачених КК України, та не стосуються легалізації доходів одержаних злочинним шляхом.

Крім того, станом на 16.02.2012 року ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (контрагент ПП « ОСОБА_3 ») набуло стан платника податку визнано банкрутом.

Таким чином, в ході досудового розслідування, виникла необхідність в тимчасовому доступі до матеріалів реєстраційної справи ПП « ОСОБА_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_2 ), що знаходиться в реєстраційній службі ІНФОРМАЦІЯ_9 .

Враховуючи, що зазначені вище документи мають важливе значення для повного, об`єктивного та неупередженого провадження досудового розслідування, тому що інформація, яка у них міститься необхідна для розкриття кримінального правопорушення і виявлення винних у його вчиненні осіб, має суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, тому виникла необхідність звернутися до суду з клопотанням про надання тимчасового доступу до оригіналів документів реєстраційної справи ПП « ОСОБА_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_2 ), а також отримати можливість вилучити їх для приєднання до матеріалів кримінального провадження та подальшого використання при проведенні судових експертиз, слідчий просить надати тимчасовий доступ з можливістю вилучення вищезазначених документів.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав.Представник ІНФОРМАЦІЯ_1 в судове засідання не з`явився з невідомих суду причин, хоча про місце та час розгляду справи повідомлявся своєчасно та належним чином.Суд, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши клопотання та додані до нього докази, дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню. Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Згідно ст. 167 КПК України, тимчасово вилученим може бути майно у вигляді речей, документів, грошей тощо, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони: підшукані, виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та (або) зберегли на собі його сліди; надані особі з метою схилити її до вчинення кримінального правопорушення, фінансування та (або) матеріального забезпечення кримінального правопорушення чи як винагорода за його вчинення; є предметом кримінального правопорушення, пов`язаного з їх незаконним обігом; набуті в результаті вчинення кримінального правопорушення, доходи від них, або на які було спрямоване кримінальне правопорушення.

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає, що є достатні підстави для надання дозволу на тимчасовий доступ до документів які зберігаються у ІНФОРМАЦІЯ_1 з можливістю вилучення копії реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », оскільки слідчим не конкретизовано оригінали яких документів необхідно вилучити, а вилутення всієї справи може призвести до втрачення реєстраційної справи.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 161,162,163,164, 166, 167, 309, 395 КПК, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчому СВ ВМВ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_2 на тимчасовий доступ з можливістю ознайомлення та вилучення копій документів реєстраційної справи ПП « ОСОБА_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_2 ), які зберігаються у ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 .

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів

Ухвала слідчого судді є остаточною та не підлягає апеляційному оскарженню, заперечення протии неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя:

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення09.07.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу48304545
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —127/14550/14-к

Ухвала від 09.07.2014

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Олійник О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні