Ухвала
від 12.05.2014 по справі 127/9284/14-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/9284/14-к

Провадження 1-кс/127/3018/14

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 травня 2014 року місто Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 за участю слідчого ОСОБА_2 розглянувши клопотання старшого слідчого слідчого відділу прокуратури Вінницької області ОСОБА_2 про надання дозволу на проведення позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово господарської діяльності в Головному управлінню Міндоходів у Вінницькій області, що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе,7, за відсутністю клопотання учасників процесуальної дії про застосування технічних засобів, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово господарської діяльності в Головному управлінню Міндоходів у Вінницькій області, що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе,7, мотивуючи свої вимоги тим, що у нього в провадженні знаходяться матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 42013010010000291 . Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ДПА у Вінницькій області ( на даний час Головного управління Міндоходів у Вінницькій області) не виконали вимоги рішення Ленінського районного суду м. Вінниці від 29.03.2007р. про зобов`язання ДПА у Вінницькій області знести незаконно зведену прибудову до відкритої колонади адмінбудинку площею 54 кв.м, привівши адмінбудинок у первинний стан. Під час розслідування даного провадження встановлено, що ОСОБА_3 звернувся до Ленінського районного суду м. Вінниці з позовом до ДПА у Вінницькій області про поновлення авторських прав, компенсацію моральної шкоди, зазначаючи, що йому належать авторські права на твір архітектури «Проект адміністративного будинку компартії України та облвиконкому» по АДРЕСА_1 . ДПА самовільно здійснила нову прибудову до відкритої колонади адмінбудинку з утворенням нового приміщення площею 54 кв.м., чим вважає порушено його авторські права, завдано моральну шкоду, яку оцінює в 1700 грн. Рішенням Ленінського районного суду м. Вінниці від 29.03.2007р. позов задоволено частково, вирішено поновити авторські права ОСОБА_3 на твір архітектури «Адмінбудинок» обкому КПУ і облвиконкому по АДРЕСА_1 , зобов`язати ДПА знести незаконно зведену прибудову до відкритої колонади адмінбудинку площею 54 кв.м, привівши адмінбудинок у первинний стан та зобов`язати ДПА у Вінницькій області сплатити ОСОБА_3 компенсацію в розмірі 4000 грн. та відшкодувати моральну шкоду 1000 грн., судовий збір в розмірі 17 грн.

На сьогоднішній день рішення суду не виконане. У відділі примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Вінницькій області на виконанні знаходиться виконавче провадження з примусового виконання виконавчого листа Ленінського районного суду м. Вінниці № 2-85/07 виданого 22.08.2007р. про зобов`язання ДПА у Вінницькій області знести незаконно зведену прибудову до відкритої колонади адмінбудинку площею 54 кв.м, привівши адмінбудинок у первинний стан.

Згідно матеріалів службової перевірки, проведеної в Головному управлінні Міндоходів у Вінницькій області, за період з 2000 по 2006 роки кошти на будівництво ( перебудову, реконструкцію) ДПА у Вінницькій області не виділялись. За період з 2007 року по даний час капітальні видатки на проведення капітального ремонту або на реконструкцію чи реставрацію в кошторисах видатків по ДПА у Вінницькій області, ДПС у Вінницькій області та ГУ Міндоходів у Вінницькій області не затверджувались. Слідчий просить провести ревізію.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав.

Згідно ст. 11 ЗУ «Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні», позапланові виїзні ревізії суб`єктів господарської діяльності незалежно від форм власності, які не віднесені цим Законом до підконтрольних установ, проводяться органами державної контрольно-ревізійної служби за рішенням суду, винесеним на підставі подання прокурора або слідчого для забезпечення розслідування кримінальної справи.

Дослідивши матеріали клопотання та матеріали кримінального провадження, суд приходить до висновку про наявність обґрунтованих підстав для проведення позапланової ревізії, тому клопотання підлягає задоволенню.

На підставі наведеного, керуючись ЗУ «Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні» ст. 11 Закону України «про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл Державній фінансовій інспекції у Вінницькій області на проведення позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово господарської діяльності Головного управління Міндоходів у Вінницькій області, код ЄДРПОУ 38717474, яке знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе,7

На вирішення ревізії поставити перед ревізорами наступні запитання:

1)За рахунок яких коштів здійснювалась самовільна забудова відкритої колонади з утворенням нового приміщення ( їдальні) в адмінбудинку по вул. Хмельницьке шосе, 7 м. Вінниці?

2)Які підстави планування кошторису на здійснення будівництва, реконструкції, модернізації ДПА у Вінницькій області) самовільної забудови відкритої колонади з утворенням нового приміщення ( їдальні) в адмінбудинку по вул. Хмельницьке шосе, 7 м. Вінниці?

3)Чи передбачались службовими особами Державної податкової адміністрації у Вінницькій області ( на даний час Головного управління Міндоходів у Вінницькій області) у кошторисі бюджетні кошти на виконання рішення Ленінського районного суду м. Вінниці від 29.03.2007р. щодо знесення незаконно зведеної прибудови до відкритої колонади адмінбудинку площею 54 кв.м. ( їдальні) привівши адмінбудинок у первинний стан по АДРЕСА_1 за період з 2007 року по даний час? Якщо так, то коли та в якій сумі?

4)Чи була фінансова можливість у період з 2007 року по даний час у службових осіб Державної податкової адміністрації у Вінницькій області ( на даний час Головного управління Міндоходів у Вінницькій області) здійснити знесення незаконно зведеної самовільної забудови відкритої колонади з утворенням нового приміщення ( їдальні) в адмінбудинку по вул. Хмельницьке шосе, 7 м. Вінниці та проведення вказаного адмінбудинку у первинний стан, як того вимагає рішення Ленінського районного суду м. Вінниці від 29.03.2007р.?

5)Перевірити законність використання електроенергії, водопостачання та водовідведення, а також використання коштів на оплату за спожиту електроенергію, водопостачання та водовідведення в незаконно зведенній прибудові до відкритої колонади адмінбудинку площею 54 кв.м. ( їдальні) Державною податковою адміністрацією у Вінницькій області ( на даний час Головним управлінням Міндоходів у Вінницькій області)

Призначити строк проведення ревізії тривалістю 10 робочих днів, починаючи з 09 червня 2014 року по 20 червня 2014 року.

Організацію проведення ревізії доручити Державній фінансовій інспекції у Вінницькій області.

Ухвала слідчого судді не підлягає апеляційному оскарженню.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення12.05.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу48304598
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування технічних засобів

Судовий реєстр по справі —127/9284/14-к

Ухвала від 12.05.2014

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Олійник О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні