Постанова
від 14.03.2007 по справі 15/1241-а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

15/1241-А

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1 тел. 79-57-10, факс 79-58-82

          


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

"14" березня 2007 р.                                                            Справа №15/1241-А

за позовом  Прокурора Хмельницького району в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Хмельницькому районі м. Хмельницький  

до Відкритого акціонерного товариства "Проскурів" с. Розсоша Хмельницького району

про стягнення 4718,48 грн.

Суддя  Муха М.Є.                    

Секретар судового засідання Капустян А.В.

Представники сторін:

від позивача       Жиловська В.В. –за довіреністю №672-18/07 від 20.02.2007р.

від відповідача   не з'явився

за участю Ільчука Ю.Ф. –прокурора відділу прокуратури Хмельницької області

                  

Суть спору

Прокурор в інтересах Управління Пенсійного фонду України в Хмельницькому районі м. Хмельницький звернувся до суду з позовом про стягнення з відповідача 4718грн. 48коп.

В судовому засіданні представник позивача уточнив суму позовних вимог та просить суд стягнути з відповідача 279грн. 20коп. заборгованості. Прокурор уточнені позовні вимоги підтримує.

Уточнення позовних вимог приймається.

Відповідач своїми процесуальними правами не скористався, зокрема письмової позиції з приводу поданого позову не подав, позовні вимоги по суті та за розміром не спростував, повноважного представника для участі в судовому засіданні не направив, причини неявки суду не повідомив.

Враховуючи викладене суд вважає можливим розглянути справу за відсутності представника відповідача.

Розглядом матеріалів справи встановлено наступне

На час розгляду справи заборгованість відповідача перед Управлінням Пенсійного фонду України в Хмельницькому районі по сплаті страхових внесків склала 279грн. 20коп.

Вказана сума заборгованості підтверджується наявними в матеріалах справи розрахунком сум страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за листопад-грудень 2006р., картками особового рахунку.

Позивачем відповідно до ст. 106 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” №1058-IV від 09.07.2003р. направлено відповідачу вимогу №Ю-25 від 01.02.2007р. про сплату заборгованості, протягом десяти робочих днів із дня отримання якої відповідач зобов'язаний був сплатити суму заборгованості.

Оскільки відповідач не сплатив зазначену у вимозі суму в повному обсязі, не узгодив вимоги з управлінням Пенсійного фонду, не оскаржив її до суду позивач просить стягнути з відповідача 279грн. 20коп. заборгованості.

Аналізуючи обставини справи, судом враховується наступне:

За змістом ст. 58 Закону України “Про загальнообов'язкове  державне пенсійне страхування“ від 09.07.03р.  Пенсійний фонд є органом,  який провадить збір, акумуляцію та облік страхових внесків, призначає пенсії та підготовляє документи для її виплати, забезпечує  своєчасне  і в повному  обсязі фінансування  та  виплату  пенсій.

Ч.1 п.7 ст. 64 Закону визначає, що виконавча  дирекція  Пенсійного  фонду та її територіальні органи мають право  стягувати  з  платників  страхових внесків несплачені суми страхових внесків.

При цьому під страховими внесками у відповідності до ст.1 Закону є кошти відрахувань на соціальне страхування та збір на обов'язкове  державне  пенсійне  страхування,  сплачені згідно  із  законодавством,  що діяло раніше;  кошти,  сплачені на загальнообов'язкове державне пенсійне  страхування  відповідно  до цього Закону.

Відповідно до ст. 106 Закону України “Про загальнообов'язкове  державне пенсійне страхування” суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, визначені статтею 20 цього Закону, в тому числі обчислені територіальними органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених частиною третьою статті 20 цього Закону, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків (далі - недоїмка) і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням фінансових санкцій. У п. 3. даної статті наголошується, що територіальні органи Пенсійного фонду за формою і у строки, визначені правлінням Пенсійного фонду, надсилають страхувальникам, які мають недоїмку, вимогу про її сплату. Вимога про сплату недоїмки є виконавчим документом.

З матеріалів справи вбачається, що позивачем надіслано відповідачу вимогу №Ю-25 від 01.02.2007р. про сплату заборгованості.

Доказів сплати заборгованості в повному обсязі, узгодження вимоги з відповідним органом Пенсійного фонду, оскарження вимоги в судовому порядку  відповідач не надав.

За таких обставин, дослідивши зібрані у справі докази та давши їм правову оцінку в сукупності, суд прийшов до висновку, що позовні вимоги обґрунтовані, підтверджені належними доказами по справі, зокрема вимогою про сплату боргу №Ю-25 від 01.02.2007р., розрахунком сум страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за листопад-грудень 2006р., картками особового рахунку, відповідають чинному законодавству та підлягають задоволенню.  

Керуючись ст.ст.6, 14, 51, 71, 86, 94, 104, 105, 112, 158-163, 167, 254-259, п.п.3, 6-7 Розділу 7 „Прикінцеві та перехідні положення” Кодексу адміністративного судочинства України, Суд

ПОСТАНОВИВ:

Позов Прокурора Хмельницького району в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Хмельницькому районі м. Хмельницький до Відкритого акціонерного товариства „Проскурів” с. Розсоша  Хмельницького району про стягнення 279грн. 20коп. задовольнити.

Стягнути з Відкритого акціонерного товариства „Проскурів” (с. Розсоша  Хмельницького району, код 30593842) на користь Управління Пенсійного фонду України в Хмельницькому районі (м. Хмельницький, вул. Кам'янецька, 122/2, код 14149786) 279грн. 20коп. (двісті сімдесят дев'ять гривень 20коп.) заборгованості.

Згідно ст.ст. 185-186 КАСУ сторони та інші особи, які беруть участь у справі мають право оскаржити в апеляційному порядку Постанову повністю або частково. Заява про апеляційне оскарження подається протягом 10 днів з дня проголошення, апеляційна скарга подається протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Дані заяви подаються до Житомирського апеляційного господарського суду через суд першої інстанції.

Згідно ст. 254 КАСУ Постанова, якщо інше не встановлено КАСУ набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

         Суддя                                                                                   М.Є. Муха

Віддруковано 6 примірників:

1 –до справи;

2 –позивачу;

3 –відповідачу на адресу с. Розсоша Хмельницького району

4 –відповідачу на адресу м. Хмельницький, вул. Кам'янецька, 257,

5 –прокуратурі Хмельницької області;

6 –прокуратурі Хмельницького району.

Дата ухвалення рішення14.03.2007
Оприлюднено28.08.2007

Судовий реєстр по справі —15/1241-а

Постанова від 14.03.2007

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Муха М.Є.

Постанова від 14.03.2007

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Муха М.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні