Ухвала
від 08.07.2013 по справі 607/11370/13-к
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08.07.2013 Справа №607/11370/13-к

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Гуменний П.П. при секретарі Гніданик А.Р., з участю старшого слідчого з ОВС ВКР слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Тернопільській області ОСОБА_1 в залі суду у м. Тернополі, розглянувши клопотання про тимчасовий доступ до документів, -

ВСТАНОВИВ:

До Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області з клопотанням про надання тимчасового доступу в рамках кримінального провадження за №32013210000000057 від 18.05.2013 року за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.212 КК України звернувся старший слідчий з ОВС СВ ДПС у Тернопільській області ОСОБА_1 за погодженням з начальником відділу прокуратури Тернопільської області ОСОБА_2

В судовому засіданні старший слідчий з ОВС ВКР слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Тернопільській області ОСОБА_1 клопотання підтримав та просить його задовольнити.

Представник ТОВ В«Науково - виробниче підприємство В«РомсатВ» в судове засідання не зВ»явився з невідомих суду причин, хоча про день та час розгляду клопотання був повідомлений.

Заслухавши думку старшого слідчого, вивчивши надані матеріали, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Як зазначено у клопотанні, службові особи ПП В«КолумбусВ» (код за ЄДРПОУ 21150086, м. Тернопіль, вул. Київська, 2) за період діяльності підприємства з 01.01.2011 року по 01.07.2012 року внаслідок отримання послуги з формування і доставки цифрового групового потоку від ТОВ В«НВП В«РомсатВ» (код ЄДРПОУ 21611854) занизили податок на додану вартість, що підлягає сплаті до бюджету на загальну суму 679 200 грн.

18.05.2013 року розпочато досудове розслідування по кримінальному провадженні №32013210000000057 за фактом умисного ухилення від сплати податків в значних розмірах службовими особами ПП В«КолумбусВ» за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.212 КК України.

Крім того, в ході досудового розслідування встановлено, що ПП В«КолумбусВ» за вищевказаний період проводило також господарські операції та взаєморозрахунки з ТОВ В«Ланет УкраїнаВ» (код ЄДРПОУ ), ТОВ В«Комунікейшинз Інтегрейтед 2011В» (код ЄДРПОУ 30520308), ТОВ В«ОСОБА_3 Ю ЕйВ» (код ЄДРПОУ 34405318).

Первинні та зведені бухгалтерські, установчі та інші документи ТОВ В«НВП В«РомсатВ» (код ЄДРПОУ 21611854), що стосуються вищевказаних порушень податкового законодавства, мають значення речових доказів у кримінальному провадженні та можуть перебувати у володінні ПП В«КолумбусВ» , що передбачено Наказом Міністерства фінансів України В«Про затвердження Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському облікуВ» від 24 травня 1995 року №88 (із змінами та доповненнями) та ст. 44 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VІ.

З метою всебічного, повного та неупередженого дослідження всіх обставин кримінального провадження, для використання як доказів відомостей, що містяться у документах ТОВ В«НВП В«РомсатВ» , в зв'язку з неможливістю іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, старший слідчий клопоче про надання тимчасового доступу до них, їх вилученні та копіюванні програмного забезпечення та інформації з комп'ютерної техніки на електронні носії інформації, зокрема наступних документів: первинних бухгалтерських та інших документів які свідчать про господарські операції та взаєморозрахунки ТОВ В«НВП В«РомсатВ» (код ЄДРПОУ 21611854) з ПП В«КолумбусВ» (код за ЄДРПОУ 21150086).

Відповідно до п.п. 1,2 ч.5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи те, що первинні та зведені бухгалтерські, установчі та інші документи ТОВ В«НВП В«РомсатВ» містять відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження і мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, підлягають аналізу і дослідженню, на даний час отримати відомості в інший спосіб не вдається можливим, вважаю, що клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 159, 163, 164, 309 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого з ОВС ВКР слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Тернопільській області ОСОБА_1 - задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС ВКР слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Тернопільській області ОСОБА_1 тимчасовий доступ до речей та документів ТОВ В«Науково - виробниче підприємство В«РомсатВ» (код ЄДРПОУ 21611854) за період діяльності з 01.01.2010 року по 31.12.2012 року та можливість їх вилучити, скопіювати, а саме:

- первинних бухгалтерських та інших документів які свідчать про господарські операції та взаєморозрахунки з ПП В«КолумбусВ» (код за ЄДРПОУ 21150086, м. Тернопіль, вул. Київська, 2) (договори, угоди, додатки до них, накладні, податкові накладні, платіжні доручення, складські квитанції, товарно - транспортні накладні, акти приймання - здачі послуг (робіт), довіреності, журнал реєстрації договорів чи виписок з них, банківських та касових документів, виписок по бухгалтерських рахунках, розрахунків коригування кількісних та вартісних показників до податкової накладної та видаткових накладних, оборотно-сальдових відомостей, інших облікових регістрів і документів зведеного бухгалтерського обліку, листування, актів звірок і інших) та надати дозвіл на вилучення їх оригіналів;

- комп'ютерної техніки, яка використовувалась для ведення бухгалтерського обліку, оформлення бухгалтерських та інших документів стосовно вищевказаних операцій, та надати дозвіл скопіювати на електронні носії інформації відповідне програмне забезпечення та інформацію.

Встановити строк дії ухвали терміном 1 місяць з моменту її винесення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням Кримінального процесуального кодексу України з метою відшукання та вилучення вказаних речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя П.П.Гуменний

Дата ухвалення рішення08.07.2013
Оприлюднено18.08.2015
Номер документу48317241
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів

Судовий реєстр по справі —607/11370/13-к

Ухвала від 08.07.2013

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Гуменний П. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні