Ухвала
від 18.07.2014 по справі 127/15483/14-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/15483/14-к

Провадження 1-кс/127/5017/14

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 липня 2014 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 за участю слідчого ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СУ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_2 про проведення обшуку малого колективного підприємства «Рембудгазмонтаж» юридична адреса: Чернівецька область, м. Хотин, вул. Колгоспна,3, за відсутністю клопотання учасників процесуальної дії про застосування технічних засобів, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку малого колективного підприємства «Рембудгазмонтаж» юридична адреса: Чернівецька область, м. Хотин, вул. Колгоспна,3, мотивуючи свої вимоги тим, що ним розглядаються матеріали кримінального провадження внесеного до ЄРДР № 12014020000000150 від 17.06.2014, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 191 КК Україн. Досудовим слідством встановлено, що Протягом 2012 - 2014 років, службовими особами приватних будівельних організацій було укладено низку договорів , на виконання будівельних та ремонтних робіт приміщення Вінницького апеляційного адміністративного суду розташованого на розі вулиць Козицького - Соборна 34/48 м. Вінниці, та в подальшому без фактичного виконання зазначеного об`єму виконаних робіт, підписано акти із завищеними об`ємами виконаних робіт по виконанню ремонту покрівлі, фасаду та внутрішніх робіт, в наслідок чого через низку «конвертаційних центрів», які використовувалися підрядником ними було привласнено кошти Державного бюджету України.

Згідно отриманої інформації з Реєстраційної служби Вінницького міського управління юстиції Вінницької області №23203090, будівля за адресою: Вінницька область, м. Вінниця вулиця Соборна, будинок 48/ вулиця Козицького, будинок,34 належить на праві власності територіальним громадам Вінницької області.

Моніторингом інформаційного порталу державних закупівель отримано інформацію, про те що Вінницьким апеляційним адміністративним судом проводились закупівлі робіт по ремонту будівлі за адресою: Вінницька область, м. Вінниця вулиця Соборна, будинок 48/ вулиця Козицького, будинок,34, а саме:

-21.12.2011 закупівля робіт на відкритих торгах в ТОВ «Мур» - капітальний ремонт будівлі Вінницького апеляційного адміністративного суду за адресою: м.Вінниця, вул.Соборна, 48 на суму 970 000 грн.

-25.12.2012 закупівля робіт на відкритих торгах в МКП «Рембудгазмонтаж» - код 45.21.1 - будівництво будівель (ремонтно-реставраційні роботи (капітальний ремонт, реконструкція та реставрація) на пам`ятці архітектури місцевого значення готель Савой м.Вінниця, вул.Козицького/Соборна, буд.№ 34/48 під Вінницький апеляційний адміністративний суд) на суму 29 910400 грн.

На підставі ухвали Вінницького міського суду Вінницької області, 19.06.2014 слідчим проведено огляд приміщень будівлі Вінницького апеляційного адміністративного суду, за адресою: м. Вінниця вулиця Соборна, 48/ вулиця Козицького,34. Під час огляду приміщень вказаної будівлі виявлені працівники, які не мають жодного відношення до товариств підрядників. Ремонтно-реставраційні роботи виконуються неналежним чином.

З урахуванням вищевикладених фактів, при провадженні досудового розслідування виникла необхідність провести перевірку достовірності об`ємів та вартості виконаних ремонтно-реставраційних робіт будівлі за адресою: Вінницька область, м. Вінниця вулиця Соборна, будинок 48/ вулиця Козицького, будинок,34, встановити фактичний об`єм виконаних робіт у порівнянні з відомостями, внесеними до актів виконаних робіт по об`єкту у 2011-2014 р.р., дослідити фактичну кількість працівників МКП «Рембудгазмонтаж» та роботи які безпосередньо ними виконано, для чого необхідно провести обшук в офісному приміщенні Малого колективного підприємства (МКП) «Рембудгазмонтаж» (код ЄДРПОУ 25081620) юридична адреса: Чернівецька область, м. Хотин, вул. Колгоспна,3 , з метою виявлення та вилучення всіх оригіналів документів фінансово-господарської діяльності за 2012-2014 р.р. даного підприємства щодо укладення та виконання договору з Вінницьким апеляційним адміністративним судом, пов`язаних з ним договорів субпідряду, документів про прийняття на роботу та звільнення працівників у зазначений період, всі документи надані щодо участі МКП«Рембудгазмонтаж» в державних закупівлях у Вінницького Апеляційного адміністративного суду у 2010-2014 роках ; проектно-кошторисної документації, щодо капітального ремонту, реконструкції та реставрації на пам`ятці архітектури місцевого значення «Готель Савой» по вул. Козицького/Соборна, буд №34/48 під Вінницький апеляційний адміністративний суд, журналів обліку робіт, де зазначені роботи, що відображені в актах виконаних робіт, первинних бухгалтерських документів, які відображають надходження та подальше використання коштів отриманих за договором (договорами) укладеними за результатами державних закупівель з Вінницьким Апеляційним адміністративним судом, щодо виконання робіт з капітального ремонту будівлі Вінницького апеляційного адміністративного суду за адресою: м.Вінниця, вул.Соборна, 48, а також виконання вказаних робіт (накладні, податкові накладні, рахунки , матеріальні звіти, тощо).

Вказані документи, їх подальший ретельний огляд і аналіз дозволить при проведенні досудового розслідування призначити товарознавчу, економічну та будівельну експертизи, провести ревізію та виконати інші слідчі дії спрямовані на встановлення осіб підозрюваних у вчиненні даного кримінального правопорушення. Слідчий просить провести обшук.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав.

Суд, вислухавши думку слідчого, оглянувши матеріали кримінального провадження, дослідивши клопотання слідчого та додані до нього докази, дійшов висновку, що клопотання підлягає залишенню без задоволення з наступних підстав.

Згідно ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Клопотання про проведення обшуку повинно містити відомості про: 1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Слідчим не надано доказів в підтвердження того кому на правовій підставі належить приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , обшук якого може призвести до порушення недоторканості житла, а саме ст. 30 Конституції України та ст. 162 КК України.

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає, що відсутні достатні підстави для надання дозволу на проведення обшуку, за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова,132.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 234, 235, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СУ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_2 про проведення обшуку малого колективного підприємства «Рембудгазмонтаж» юридична адреса: Чернівецька область, м. Хотин, вул. Колгоспна,3 - залишити без задоволення.

Ухвала слідчого судді не підлягає апеляційному оскарженню.

Слідчий суддя :

Дата ухвалення рішення18.07.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу48325275
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування технічних засобів

Судовий реєстр по справі —127/15483/14-к

Ухвала від 18.07.2014

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Олійник О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні