Ухвала
від 12.08.2015 по справі 820/7305/15
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без розгляду

12.08.2015 р. № 820/7305/15

Харківський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого судді -Сагайдака В.В.,

за участю секретаря судового засідання - Абояна І.І.,

за участі представника першого позивача - Зубара В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Харкові адміністративну справу за позовом Громадської організації "Фонд підтримки інвалідів", Підприємства "Пласт Трейд" громадської організації "Фонд підтримки інвалідів" до Реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції Харківської області про визнання недійсної державної реєстрації та припинення юридичної особи, визнання дій неправомірними,-

В С Т А Н О В И В:

Позивачі, Громадська організація "Фонд підтримки інвалідів", Підприємство "Пласт Трейд" громадської організації "Фонд підтримки інвалідів" звернулись до Харківського окружного адміністративного суду з позовом до Реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції Харківської області, в якому просили суд:

- визнати недійсною державну реєстрацію Підприємства "Пласт Трейд" громадської організації "Фонд підтримки інвалідів" (ЄДРПОУ 38492708);

- припинити юридичну особу - Підприємство "Пласт Трейд" громадської організації "Фонд підтримки інвалідів" (ЄДРПОУ 35972253);

- визнати неправомірними дії Реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції Харківської області щодо залишення без розгляду заяви "Громадської організації "Фонд підтримки інвалідів", від 09.07.2015 року щодо необхідності визнання недійсною (скасування) державної реєстрації підприємства "Пласт Трейд" та припинення даної юридичної особи.

В обґрунтування позовних вимог зазначили, що реєстраційним органом були порушені вимоги Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців".

У судовому засіданні представник першого позивача підтримав позовні вимоги, просив позов задовольнити у повному обсязі.

Представник відповідача у судове засідання не прибув, належним чином повідомлявся про дату, час та місце розгляду справи. Через канцелярію суду надав клопотання про залишення позовної заяви без розгляду, оскільки в провадженні Харківського окружного адміністративного суду перебуває справа про спір між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав.

Судом поставлено на обговорення клопотання представника відповідача, яке представник першого позивача відніс на розсуд суду.

Заслухавши думку представника першого позивача, дослідивши матеріали справи суд прийшов до наступного висновку.

Відповідно до п. 3 ч.1 ст. 155 КАС України, суд своєю ухвалою залишає позовну заяву без розгляду, зокрема якщо у провадженні цього або іншого адміністративного суду є адміністративна справа про спір між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав.

Згідно даних автоматизованої системи "Діловодство спеціалізованого суду" та матеріалів справи вбачається, що в провадженні Харківського окружного адміністративного суду перебуває справа № 820/7231/15 за позовом Підприємства "Пласт Трейд" громадської організації "Фонд підтримки інвалідів", Громадської організації "Фонд підтримки інвалідів" до Реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції Харківської області про визнання неправомірними дій та зобов'язання вчинити певні дії, в якій позивач просить суд:

1. Визнати недійсною державну реєстрацію Підприємства "Пласт Трейд" громадської організації "Фонд підтримку інвалідів" (ЄДРПОУ 38492708);

2. Припинити юридичну особу - Підприємство "Пласт Трейд" громадської організації "Фонд підтримки інвалідів» (ЄДРПОУ 35972253);

3. Визнати неправомірними дії Реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції щодо залишення без розгляду заяви Громадської організації «Фонд Підтримки Інвалідів» від 09.07.15 щодо необхідності визнання недійсною (скасування) державної реєстрації підприємства «Пласт Трейд» та припинення даної юридичної особи.

Ухвалою суду від 20.07.2015 року по справі № 820/7231/15 було відкрито провадження.

Таким чином є підстави, передбачені п.3 ч.1 ст. 155 КАС України для залишення позовної заяви без розгляду.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 128, 155, 160, 165, 185, 186, 254 КАС України, суд,-

У Х В А Л И В:

Адміністративний позов Громадської організації "Фонд підтримки інвалідів", Підприємства "Пласт Трейд" громадської організації "Фонд підтримки інвалідів" до Реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції Харківської області про визнання недійсної державної реєстрації та припинення юридичної особи, визнання дій неправомірними - залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в п'ятиденний строк з дня її проголошення та з дня отримання копії ухвали, у разі постановлення ухвали у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строків для подачі апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Повний текст ухвали виготовлено 12.08.2015 року.

Суддя В.В.Сагайдак

Дата ухвалення рішення12.08.2015
Оприлюднено18.08.2015
Номер документу48333791
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання недійсної державної реєстрації та припинення юридичної особи, визнання дій неправомірними

Судовий реєстр по справі —820/7305/15

Ухвала від 12.08.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Сагайдак В.В.

Ухвала від 21.07.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Сагайдак В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні