Ухвала
від 17.07.2014 по справі 295/11354/14-к
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/11354/14-к

1-кс/295/4586/14

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17.07.2014 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні винесене в кримінальному провадженні №12013060020001515, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 30.12.2013 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України, старшим слідчим СВ Житомирського МВ УМВС України в Житомирській області ОСОБА_3 , погоджене старшим прокурором прокуратури м. Житомира ОСОБА_4 , клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів та додані до клопотання матеріали, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду з указаним клопотанням, посилаючись на те, що в період часу з початку листопада 2012 року по 01.04.2013 року невідомі особи підробили зарплатні відомості ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), в результаті чого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , не отримував за вказаний час заробітну плату, чим останньому було спричинено матеріального збитку.

Клопотання слідчого обґрунтоване тим, що з метою встановлення повної об`єктивної картини вчинення злочину у слідства виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до речей та документів, які містять відомості про нарахування та виплату заробітної плати ОСОБА_5 , зокрема табель його робочого часу, відомостей про отримання заробітної плати, статуту ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », наказів, інших первинних бухгалтерських документів, що стосуються трудової діяльності ОСОБА_5 на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у період часу з листопада 2012 року по 01.04.2013 року, які, як встановлено в ході досудового розслідування, знаходяться за місцем розташування ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », тобто за адресою: АДРЕСА_1 , для проведення почеркознавчих експертиз, для визначення кола підозрюваних осіб та припинення їх злочинної діяльності, для прийняття рішення по кримінальному провадженню. Тому просить надати тимчасовий доступ до вказаних документів з можливістю їх вилучення.

Розгляд клопотання проведено за відсутності особи, у володінні якої перебувають документи, з урахуванням достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза їх зміни або знищення.

Заслухавши учасника кримінального провадження, який підтримав клопотання, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню.

У відповідності із положеннями ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно положень п. 2, 3 ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Оскільки документи, які містять відомості про нарахування та виплату заробітної плати ОСОБА_5 , зокрема табель його робочого часу, відомості про отримання заробітної плати, статуту ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », наказів, інших первинних бухгалтерських документів, що стосуються трудової діяльності ОСОБА_5 на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у період часу з листопада 2012 року по 01.04.2013 року, які, як встановлено в ході досудового розслідування, знаходяться за місцем розташування ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », тобто за адресою: АДРЕСА_1 , необхідні для проведення почеркознавчих експертиз, доступ до яких просить надати слідчий, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, не становить собою речей, які містять охоронювану законом таємницю, тому клопотання слідчого є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 132, 159, 160, 163-165, 166, 309, 369-372 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ Житомирського МВ УМВС України в Житомирській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів, які містять відомості про нарахування та виплату заробітної плати ОСОБА_5 , зокрема табель його робочого часу, відомостей про отримання заробітної плати, статуту ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », наказів, інших первинних бухгалтерських документів, що стосуються трудової діяльності ОСОБА_5 на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у період часу з листопада 2012 року по 01.04.2013 року, з можливістю їх вилучення (виїмку), які знаходяться за місцем розташування ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 .

Строк дії ухвали визначити до 16 серпня 2014 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.07.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу48346169
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів та додані до клопотання матеріали

Судовий реєстр по справі —295/11354/14-к

Ухвала від 17.07.2014

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Семенцова Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні