Ухвала
від 17.07.2014 по справі 295/11300/14-к
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/11300/14-к

1-кс/295/4553/14

УХВАЛА

Іменем України

17.07.2014 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районний суду м. Житомира ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю начальника ВКР СУ ФР ГУ Міндоходів у Житомирській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання винесене у кримінальному провадженні № 32014060000000006 слідчого з ОВС ВКР СУФР ГУ Міндоходів у Житомирській області ОСОБА_4 , та погоджене старшим прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Житомирської області ОСОБА_5 , клопотання про надання тимчасового доступу до речей і документів, та додані до клопотання матеріали кримінального провадження,-

В С Т А Н О В И В :

Відділом кримінальних розслідувань СУФР ГУ Міндоходів у Житомирській області проводиться досудове розслідування кримінального провадження №32014060000000006, внесеного до ЄРДР 17.01.2014 року за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст. 212 КК України

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в період 01.01.2012 по 31.12.2012 в наслідок безпідставного заниження податкового зобов`язання ухилилися від сплати податку на додану вартість в сумі 568 592 грн.

У ході досудового розслідування даного кримінального провадження встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в період з 01.10.2011 по 31.12.2012 рр., здійснювало операції по ввезенню на митну територію України макулатури, для використання у власній діяльності, виготовлення видавництв, та під час ввезення застосувало преференції щодо митного оформлення.

Також під час проведення досудового розслідування встановлено, що виготовлена з ввезеної макулатури продукція реалізовувалась за договором комісії укладеним між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (комінтент) з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (комісіонер) іншим СГД від імені комісіонера.

Разом з тим встановлено, що (Комісіонер) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » реалізовувало дану продукцію підприємству ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДР НОМЕР_1 ).

Крім того встановлено, що у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДР НОМЕР_1 ) зберігаються оригінали бухгалтерських документів по взаємовідносинах із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », а саме: договори (угоди), додаткові договори (угоди), журнали реєстрації договорів, накладні та податкові накладні, документи по сплаті за надання товарів, (робіт, послуг) та документи щодо перерахування коштів, ТТН, акти виконаних робіт, послуг, статут ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДР НОМЕР_1 ), протокол зборів учасників та платіжні доручення, документи щодо подальшого руху закупленої продукції.

У зазначених документах, наявна інформація, яка не містить охоронюваної законом таємниці, є предметом доказування та має значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Тобто встановити вищевказані обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, іншим способом не передбачається можливим.

Вилучення оригіналів зазначених у клопотанні документів, необхідне для використання при проведенні слідчих дій в ході досудового розслідування по кримінальному провадженню, а також для ідентифікації осіб, діями яких державному бюджету завдано збитків.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно положення ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою ст. 163 КПК України, доведе наявність достатніх підстав можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей та документів.

Розгляд клопотання проведено за відсутності особи, у володінні якої перебуває річ, з урахуванням достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни, переховування або знищення документів.

Заслухавши доповідь учасника судового розгляду, дослідивши клопотання та додані до нього документи, слідчий суддя приходить до висновку про його задоволення оскільки є достатні підстави вважати, що вилучення зазначених у клопотанні документів, необхідне для використання при проведенні слідчих дій в ході досудового розслідування по кримінальному провадженню, а також для ідентифікації осіб, діями яких державному бюджету завдано збитків.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст.10, 110, 132, 159, 163 та 164 КПК України слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Надати слідчому з ОВС ВКР СУ ФР ГУ Міндоходів у Житомирській області лейтенанту податкової міліції ОСОБА_4 , та особам які діють за дорученням слідчого, тимчасовий доступ до речей і документів та розпорядження про їх вилучення у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДР НОМЕР_1 ) оригіналів документів, що свідчать про взаємовідносини ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДР НОМЕР_2 ) за період 2011-2013 роки, а саме:

- договори (угоди) укладені між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДР НОМЕР_1 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДР НОМЕР_2 ):

- додатково договори (угоди) укладені між підприємствами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДР НОМЕР_1 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДР НОМЕР_2 );

- журнал реєстрації договорів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДР НОМЕР_1 ), в яких міститься інформація щодо реєстрації договорів з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДР НОМЕР_2 ) за період 2011-2013 роки;

- товарно-транспортні накладні на перевезення товару складеними між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДР НОМЕР_1 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДР НОМЕР_2 )

- акти виконаних робіт/послуг, акти прийому передачі складеними між вищевказаними підприємствами за період 2011-2013 роки;

- накладні та податкові накладні, що свідчать про покупку продукції, акти прийому передачі товарів, робіт (послуг) від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДР НОМЕР_2 ) за період з 2011 2013рр;

- виписки з банку, щодо перерахування коштів на рахунки.

- копію статуту ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДР НОМЕР_1 ), копію протоколу зборів учасників та платіжні доручення щодо перерахування коштів на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДР НОМЕР_2 ).

- документи щодо подальшого використання закупленої продукції у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »

Встановити строк дії ухвали до 16.08.2014.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, може бути постановлено ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.07.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу48346262
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей і документів, та додані до клопотання матеріали кримінального провадження

Судовий реєстр по справі —295/11300/14-к

Ухвала від 17.07.2014

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Семенцова Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні