Рішення
від 11.08.2015 по справі 135/812/15-ц
ЛАДИЖИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 135/812/15-ц

Провадження № 2/135/247/15

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

іменем України

11.08.2015 року Ладижинський міський суд Вінницької області

в складі: головуючого судді Корнієнка О.М.,

при секретарі Білодід П.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Ладижин цивільну справу за позовною заявою Ладижинського міського комунального підприємства «Добробут» до ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, -

ВСТАНОВИВ:

Ладижинським міським комунальним підприємством «Добробут» подано в суд позовну заяву до ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг. Позивачем зазначено, що Ладижинським міським комунальним підприємством «Добробут» у відповідності до Правил надання послуг з центрального опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою КМУ від 21 липня 2005 року № 630, надаються житлово-комунальні послуги (центральне опалення, постачання води і водовідведення, утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, вивезення побутових відходів), за які має вноситись плата у відповідності до затверджених (погоджених) рішенням органу місцевого самоврядування тарифів. Відповідачі належним чином не сплачують надані їм позивачем комунальні послуги, в зв'язку з чим, за період з січня 2010 року по лютий 2015 року, утворилась заборгованість по квартирній платі та платі за комунальні послуги в розмірі 34 556,78 грн..

Представник позивача в судове засідання не з'явився. Подав суду заяву згідно якої просив справу розглянути в його відсутність. Позовні вимоги до відповідачів ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 підтримує в повному обсязі. Не заперечує проти ухвалення заочного рішення.

Відповідачі ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 тричі викликалися в судове засідання на розгляд справи, однак в судове засідання не з'явилися. Конверти із повісткою про повідомлення про час та місце розгляду справи, на 22.07.2015 року та 11.08.2015 року, які направлено за зареєстрованою адресою їх проживання, повернуто до суду із відміткою, «за закінченням терміну зберігання». При цьому відповідачі були повідомлені про судове засідання по справі, призначене на 07.07.2015 року, про що свідчать наявні в справі рекомендовані повідомлення про вручення поштового відправлення, а також клопотання одного з відповідачів про відкладення розгляду справи.За таких обставин, відповідно до ст. 74 ЦПК України, суд вважає, що судовий виклик відповідачам вручено належним чином.

Зважаючи на неявку відповідачів, повідомлених належним чином, судом, за згодою позивача, було ухвалено розглядати справу заочно на підставі наявних у ній даних чи доказів.

Дослідивши матеріали справи, судом встановлено, що ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 зареєстровані та проживають в квартирі АДРЕСА_1

Між сторонами договір про надання житлово-комунальних послуг не укладався, проте, відповідачі є споживачами житлово-комунальних послуг, які надаються позивачем.

Згідно виписки з особового рахунка НОМЕР_1 по квартирі АДРЕСА_1, за період з січня 2010 року по лютий 2015 року, утворилась заборгованість по квартирній платі та платі за комунальні послуги в розмірі 34 556,78 грн..

Згідно ухвали Ладижинського міського суду Вінницької області від 08.05.2015 року позивачу відмовлено у видачі судового наказу про стягнення з відповідачів заборгованості за житлово-комунальні послуги.

Відповідно до ст. 20 Закону України "Про житлово-комунальні послуги", споживач зобов'язаний укласти договір на надання житлово-комунальних послуг, підготовлений виконавцем відповідно до типового договору та сплачувати житлово-комунальні послуги у строки встановлені договором або законом.

Згідно з ст. 67 ЖК України, плата за комунальні послуги (водопостачання, газ, теплова енергія та інші послуги) береться крім квартирної плати за затвердженими в установленому порядку тарифами.

Відповідно до ст. 68 ЖК України, наймач зобов'язаний своєчасно вносити квартирну плату та плату за комунальні послуги.

Статтею 179 ЖК України визначено, що користування будинками (квартирами) державного і громадського житлового фонду, фонду житлово-будівельних кооперативів, а також приватизованого житлового фонду та їх утримання здійснюється з обов'язковим додержанням вимог Правил користування приміщеннями житлових будинків і прибудинковими територіями, які затверджуються Кабінетом Міністрів України.

Відповідно до п.п. 14, 17 Правил користування приміщеннями жилих будинків і прибудинковими територіями, плата використання теплової та електричної енергії, газу, за водопостачання і каналізацію та інші послуги власниками квартири (будинків), наймачами, орендарями вноситься за затвердженими в установленому порядку тарифу пізніше 10 числа наступного місяця, якщо договором не встановлено інші строки.

Відповідно до змісту ст.ст. 525, 526 ЦК України зобов'язання повинні виконуватися належним чином відповідно до договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться, й одностороння відмова від зобов'язання або одностороння зміна його умов не допускаються.

Стаття 156 ЖК України покладає на власника та повнолітніх членів його сім'ї обов'язок по сплаті витрат по утриманню будинку (квартири) і прибудинкової території.

Підстав для звільнення відповідача від сплати нарахованої заборгованості за утримання будинку і прибудинкової території судом не встановлено.

Судом встановлено, що відповідачі своєчасно не вносили квартирну плату та плату за комунальні послуги, в зв'язку з чим виникла заборгованість в розмірі 34 556,78 грн., яка підлягає стягненню на користь позивача.

При цьому суд вважає, що відсутність відповідного договору між споживачем житлово-комунальних послуг та їх виконавцем не є підставою для не стягнення заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг.

Виходячи із наведеного, суд вважає, що позовні вимоги Ладижинського МКП «Добробут» знайшли своє підтвердження в судовому засіданні і є всі підстави для задоволення позову.

На підставі викладеного, керуючись ст. 20 Закону України "Про житлово-комунальні послуги", ст.ст. 525, 526, 543 ЦК України, ст.ст. 67, 68, 156, 179 ЖК України, ст.ст. 10, 60, 88, 174, 212-215, 224-226 ЦПК України, суд, -

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити.

Стягнути солідарно з ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_3, на користь Ладижинського міського комунального підприємства «Добробут (вул..Процишина, 12, м.Ладижин, Вінницька область, р/р 26002055300789, ФКБ «Приватбанк», м.Вінниця, МФО 302689, код ЄДРПОУ 32504340) заборгованість за оплату житлово-комунальних послуг в сумі 34 556 грн. 78 коп.

Стягнути солідарно з ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 на користь Ладижинського міського комунального підприємства «Добробут» судові витрати в сумі 345 грн. 57 коп.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано у строк, встановлений ст. 294 ЦПК України. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача, поданною протягом десяти днів з дня отримання його копії.

Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом десяти днів з дня отримання його копії з додержанням вимог ст. 229 ЦПК України.

Позивач має право оскаржити заочне рішення в загальному порядку шляхом подачі апеляційної скарги протягом десяти днів з дня його проголошення до Апеляційного суду Вінницької області через Ладижинський міський суд.

У разі залишення заяви про перегляд заочного рішення без задоволення заочне рішення може бути оскаржене відповідачем в апеляційному порядку.

Суддя:

Дата ухвалення рішення11.08.2015
Оприлюднено18.08.2015
Номер документу48366961
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —135/812/15-ц

Ухвала від 18.05.2020

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Волошина Т. В.

Ухвала від 17.02.2020

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Волошина Т. В.

Ухвала від 17.02.2020

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Волошина Т. В.

Рішення від 11.08.2015

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Корнієнко О. М.

Ухвала від 18.06.2015

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Корнієнко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні