Ухвала
від 15.02.2013 по справі 127/3044/13-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 127/3044/13-к

Провадження 1-кс/127/645/13

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15.02.2013 року Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді Михайленко А.В.,

при секретарі Руденко М.А.,

за участю слідчого Перегончука С.А.,

розглянувши клопотання ст. слідчого СВ 2-го ВМ ВМВ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_1 про тимчасовий доступ до документів,-

ВСТАНОВИВ:

Ст. слідчий СВ 2-го ВМ ВМВ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_1 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів.

Клопотання мотивовано тим, що проводиться досудове розслідування кримінального правопорушення внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 1201301039000401 від 24.01.2013 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України.

У ДПІ в Житомирському районі Житомирської області 08.07.2009 зареєстровано ПП «Є.Б.Г. Україна» (код ЄДРПОУ 36575297). Встановлено, що податкова звітність ПП «Є.Б.Г. Україна» надсилалась поштою з м. Вінниці до ДПІ у Житомирському районі, а за адресою реєстрації: Житомирський район, с. Зарічани, майдан Бердичівський, 1, підприємство не знаходиться.

З метою прикриття незаконної діяльності та не маючи на меті ведення підприємницької діяльності невстановлені особи 21.12.2012 придбали ПП «Є.Б.Г. Україна», шляхом перереєстрації підприємства на ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 обрано директором цього підприємства, однак він жодних фінансово-господарських документів ПП «Є.Б.Г. Україна» не підписував, робіт не виконував, послуг не надавав, тобто являється підставною особою.

У подальшому ПП «Є.Б.Г. Україна», в грудні 2010-лютому 2011 року з метою штучного формування валових витрат та податкового кредиту суб’єктам господарської діяльності шляхом імітації проведення фінансово-господарських операцій надало податкову вигоду іншим суб’єктам господарської діяльності.

Так, згідно податкових декларацій з ПДВ та реєстру отриманих та виданих податкових накладних поданих до ДПІ в Житомирському районі Житомирської області: за грудень 2010 року, за січень 2011 року та за лютий 2011 року ПП «Є.Б.Г. Україна» поставило товарів, робіт і послуг іншим суб’єктам господарської діяльності на зальну суму 54 204 590,00 грн. (в т.ч. ПДВ 9 034 098,00 грн.).

Таким чином, шляхом використання реквізитів ПП «Є.Б.Г. Україна» було створено видимість проведення цим підприємством фінансово-господарських операцій з поставки товарно-матеріальних цінностей вище вказаним підприємствам на вищевказану суму.

У ході досудового слідства встановлено, що ПП «Є.Б.Г. Україна» за своїм місцезнаходженням відсутнє, також відсутня інформація про кількість працівників даного підприємства. Крім цього відсутня будь-яка інформація про наявність у підприємства складських приміщень та іншого майна, автомобільного чи іншого транспорту, а також устаткування, що необхідне для здійснення фінансово-господарської діяльності. Але незважаючи на вищевказане ПП «Є.Б.Г. Україна» впродовж січня 2010-березня 2011 років сформувало собі та ряду підприємств м. Вінниця, області та деяких інших областей податковий кредит, конвертувало кошти у готівку, наступних юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців під виглядом здійснення фінансово-господарських операцій. Зокрема виявлені фінансово-господарські відносини з СФГ «Половинчик».

Враховуючи вищевикладене, та те, що, отримання тимчасового доступу до документів (виїмки) у Селянському фермерському господарстві «Половинчик», код ЄДРПОУ 31100657, юридична адреса: Черкаська область, Монастирищенський район, с. Половинчик, вул. Леніна, 3А, а саме: юридичні, фінансово-господарські та бухгалтерські документи, які відображають взаємовідносини даного підприємства із Приватним підприємством «Є.Б.Г. Україна» (с. Зарічани Житомирського району Житомирської області, майдан Бердичівський, 1), (договори, акти приймання передачі виконаних робіт, платіжні доручення, виписки банку, касові книги, чекові книжки, та інші пов’язані із цим документи), за період з січня 2010 по березень 2011, з можливістю вилучення усіх документів з яких вони складаються та можливістю використовувати їх як докази у даному кримінальному провадженні може допомогти у розкритті даного кримінального правопорушення, та є необхідним для всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального правопорушення, просив задовольнити клопотання.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав за обставин, викладених у ньому.

Представник особи, у якої знаходяться документи в судове засідання не з'явився, однак повідомлявся своєчасно та належним чином.

Суд вважає можливим розглянути клопотання у відсутності представника відповідно до вимог ст. 163 КПК України.

Суд, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження, клопотання слідчого, дійшов висновку, що клопотання обгрунтоване, а тому підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає, що є достатні підстави для надання дозволу на тимчасовий доступ до документів у Господарстві.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 161,162,163,164, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ 2-го ВМ ВМВ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_1 дозвіл на тимчасовий доступ до документів у Селянському фермерському господарстві «Половинчик», код ЄДРПОУ 31100657, юридична адреса: Черкаська область, Монастирищенський район, с. Половинчик, вул. Леніна, 3А, а саме: усіх оригіналів юридичних, фінансово-господарських та бухгалтерських документів, які відображають взаємовідносини даного підприємства із Приватним підприємством «Є.Б.Г. Україна» (с. Зарічани Житомирського району Житомирської області, майдан Бердичівський, 1), (договори, акти приймання передачі виконаних робіт, платіжні доручення, виписки банку, касові книги, чекові книжки, та інші пов’язані із цим документи), за період з січня 2010 року по березень 2011 року та провести їх виїмку.

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена до Апеляційного суду Вінницької області протягом 5 днів з дня її оголошення, однак її оскарження не зупиняє її виконання.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення15.02.2013
Оприлюднено19.08.2015
Номер документу48367506
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів

Судовий реєстр по справі —127/3044/13-к

Ухвала від 15.02.2013

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні