Ухвала
від 16.10.2014 по справі 127/22292/14-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/22292/14-к

Провадження 1-кс/127/7323/14

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 жовтня 2014 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого СУ УМВС України у Вінницькій області капітана міліції ОСОБА_2 , про проведення обшуку у нежитловому приміщенні, яке використовується ПАТ «Комерційний Банк «Аксіома» і знаходяться за адресою: м. Дніпропетровськ, вул.. Сімферопольська, 11, прим. 25, за відсутності клопотання учасників процесуальної дії про застосування технічних засобів фіксування, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий ОСОБА_2 подав до Вінницького міського суду Вінницької області клопотання, яке погоджено з прокурором ОСОБА_3 .

Слідчий мотивує клопотання тим, що у нього в провадженні знаходяться матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12014020010001766 від 18.03.2014, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Крім того, дане клопотання мотивується тим, що 22.10.2013 між Управлінням житлово-комунального господарства та комунальної власності Хмільницької міської ради Вінницької області, в особі в.о. начальника управління

ОСОБА_4 (далі-Замовник) та ПП «Будівельна компанія «Промінь», в особі директора ОСОБА_5 (далі-Підрядник), укладено договори підряду №22/10/2013/2 та №22/10/2013/1, відповідно до яких Підрядник зобов`язується у жовтні-грудні 2013 року на свій ризик, своїми силами та засобами, із своїх матеріалів виконати роботи з реконструкції дороги по вулиці Пирогова та реконструкції частини дороги (ПК0+00-ПК12+33) по вулиці Івана Богуна в м. Хмільник Вінницької області та здати ці об`єкти Замовнику у встановлений строк, а Замовник зобов`язується здійснити оплату за виконання вказаних робіт. Ціна договорів відповідно до умов пропозиції конкурентних торгів становить 2 613 082 грн. 80 коп. та 2 984 112 грн. 00 коп., відповідно.

01.11.2013 та 04.11.2013 між ПП «Будівельна компанія «Промінь», в особі директора ОСОБА_5 (далі-Підрядник) та ПП «Еліта-Індустріал», в особі директора ОСОБА_6 (далі-Субпідрядник) укладено договори субпідряду 01/13СП та 02/13СП (відповідно), згідно яких Субпідрядник зобов`язується виконати за завданням Підрядника роботи відповідно до технічного завдання та договірної ціни, Замовником яких виступає Управління житлово-комунального господарства та комунальної власності Хмільницької міської ради Вінницької області, реконструкція дороги по вулиці Пирогова та реконструкції частини дороги (ПК0+00-ПК12+33) по вулиці Івана Богуна в м. Хмільник Вінницької області, а Підрядник зобов`язується прийняти ці роботи та оплатити їх.

В листопаді 2013 року відповідно до укладених договорів підряду, на рахунок ПП «Будівельна компанія «Промінь» були перераховані бюджетні кошти на загальну суму 950 004 грн., в якості авансу за виконані роботи, які в подальшому перераховані на рахунок ПП «Еліта-Індустріал».

30.12.2013 Управлінням житлово-комунального господарства та комунальної власності Хмільницької міської ради та ПП «Будівельна компанія «Промінь» підписані акти приймання виконаних будівельних робіт по вулицях Пирогова та Івана Богуна у м. Хмільник, відповідно до яких, Підрядник за перераховані в якості авансу бюджетні кошти, закупив будівельні матеріали.

Досудовим розслідуванням встановлено, що будівельні матеріали, які зазначені в актах приймання виконаних будівельних робіт, службовими особами приватних підприємств «Будівельна компанія «Промінь» та «Еліта-Індустріал не закуплялися», що свідчить про те, що вони були розтрачені.

Згідно виписки про рух коштів по рахунку № НОМЕР_1 , відкритий для ПП «Еліта-Індустріал» в ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК», грошові кошти, які надійшли з ПП «Будівельна компанія «Промінь» були перераховані на рахунок

ПП «ЛАВІСА», з призначенням платежів: оплата за бітум та пічне паливо.

04.08.2014 слідчим суддею Вінницького міського суду було надано дозвіл на тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні

ПАТ «Комерційний Банк «АКСІОМА» (МФО 307305, юридична адреса:

м. Дніпропетровськ вул. Сімферопольська, 11, прим.25), а саме виписки про рух грошових коштів по рахунку № НОМЕР_2 відкритого для ПП «ЛАВІСА» (код ЄДРПОУ 34879607, місцезнаходження: м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 16, 3) за період часу з 12.11.2013 по 30.07.2014.

В ході здійснення тимчасового доступу до зазначених документів, працівники ПАТ «Комерційний Банк «АКСІОМА» надали виписку про рух коштів по рахунку лише з березня по липень 2014 року, пояснивши, що надати виписку про рух коштів за період з 12.11.2013 по 12.03.2014 в банка не має технічної можливості, в зв`язку з вилученням серверів на яких містилася вказана інформація під час обшуку в березні 2014 року, який було проведено старшим слідчим в ОВС ГСУ МВС України старшим лейтенантом міліції ОСОБА_7 .

Однак в ході проведення оперативно-пошукових заходів оперативними працівниками УДСБЕЗ УМВС України у Вінницькій області було встановлено, що перед здійсненням вилучення носіїв інформації, службові особи банку зробили копію всієї інформації, що на них мітилася. Крім того, в описі документів та предметів, що були вилучені в ході обшуку відсутні документи, які стали підставою для проведення перерахунку грошових коштів по рахунку відкритого для ПП «Лавіса».

Таким чином, службові особи ПАТ «Комерційний Банк «АКСІОМА» навмисно приховали інформацію, яка містилася на носіях інформації щодо банківського рахунку № НОМЕР_2 , чим не виконали ухвалу слідчого судді Вінницького міського суду про надання тимчасового доступу, що може свідчити про те, що службові особи знайомі з керівниками ПП «Лавіса» та можуть знищити інформацію щодо банківського рахунку № НОМЕР_2 , відкритого для ПП «Лавіса».

Враховуючи викладене, а також приймаючи до уваги, що в нежитловому приміщенні, яке використовується ПАТ «Комерційний Банк «АКСІОМА», розташованому за адресою: м. Дніпропетровськ вул. Сімферопольська, 11, прим.25, можуть знаходитись документи щодо банківського рахунку

№ НОМЕР_2 , відкритого для ПП «Лавіса» та документи, що стали підставою для проведення перерахунку грошових коштів з зазначеного рахунку та зняття їх готівкою, які можуть міститися на паперових та цифрових носіях інформації, а тому слідчий просив клопотання задовольнити.

Дослідивши клопотання та матеріали кримінального провадження вважаю, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню з наступних підстав.

Частиною 1 ст. 234 КПК України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

Враховуючи те, що з матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що у приміщенні , яке використовується ПАТ «Комерційний Банк «Аксіома» можуть знаходитися документи щодо банківського рахунку № НОМЕР_2 , відкритого для ПП «ЛАВІСА», та інші документи у яких містяться відомості, що можуть бути доказами під час судового розгляду, тому клопотання з вище вказаних причин підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 166, 234, 235 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання зодовольнити.

Надати дозвіл слідчому СУ УМВС України у Вінницькій області капітану міліції ОСОБА_2 , або оперативному підрозділу за дорученням слідчого на проведення обшуку в нежитловому приміщенні, яке використовується ПАТ «Комерційний Банк «Аксіома» (МФО 307305), розташованому за адресою : м. Дніпропетровськ, вул.. Сімферопольська, 11 , прим. 25 , з метою , відшукання та вилучення документів щодо банківського рахунку № НОМЕР_2 ё відкритого для ПП «ЛАВІСА» (код ЄДРПОУ 34879607, місцезнаходження: м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 16, 3): виписки про рух грошових коштів по рахунку № НОМЕР_2 із зазначенням повних даних про операцію із розшифровкою призначення платежу та про кореспондуючі рахунки юридичних і фізичних осіб; даних про документ, який став підставою для проведення перерахунку грошових коштів; даних про зняття із даного рахунку грошових коштів готівкою із посиланням на відповідний підтверджуючий документ та документів, які стали підставою для здійснення по зазначено рахунку (проведення перерахунку грошових коштів, зняття готівки, інше) за період з 12.11.2013 по 12.03.2014, які можуть міститися на паперових та цифрових носіях інформації: жорстких дисках персональних комп`ютерів, ноутбуків, моноблоків; флеш картах, картах пам`яті, оптичних дисках та дискетах.

Ухвала діє протягом 30 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення16.10.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу48368624
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —127/22292/14-к

Ухвала від 16.10.2014

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Ковбаса Ю. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні