Ухвала
від 11.03.2015 по справі 127/4231/15-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/4231/15-к

Провадження 1-кс/127/1307/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 березня 2015 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 за відсутності клопотання учасників процесуальної дії про застосування технічних засобів фіксування, розглянувши клопотання заступника начальника Управління Служби безпеки України у Вінницькій області ОСОБА_2 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_2 звернувся із вказаним клопотанням, яке мотивоване тим, що Управлінням у рамках контррозвідувальної справи № 121, заведеної 31.10.2014, перевіряється інформація щодо діяльності посадових осіб на шкоду державній безпеці України в економічній сфері, через неефективне використання, запровадження «тіньових» механізмів відчуження земельно-майнових ресурсів та виведення державних коштів ІНФОРМАЦІЯ_2 , установ та організацій системи НААН України у «тіньовий» сектор економіки.

У ході роботи за справою встановлено, що документальні матеріали, які мають значення для встановлення об`єктивної істини та без вивчення та аналізу яких неможливо іншим способом довести або спростувати обставини діяльності на шкоду державній безпеці України в економічній сфері, знаходяться у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ).

Враховуючи викладене, для перевірки та документування можливих обставин здійснення протиправних дій на шкоду економічному потенціалу держави (проведення досліджень із залученням спеціалістів ДП « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ІНФОРМАЦІЯ_5 ), попередження їх вчинення в подальшому, а також недопущення знищення документів, які можуть бути використані як докази у ході досудового розслідування.

Враховуючи вищевказане, заступник начальника Управління Служби безпеки України у Вінницькій області ОСОБА_2 просив дане клопотання задовольнити.

Представник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » до судового засідання не з`явився, про причини неприбуття суд не повідомив, хоча про час та місце розгляду клопотання ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » повідомлялось належним чином, тому відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України клопотання розглядається у його відсутність.

Дослідивши матеріали клопотання вважаю, що воно є не обґрунтованим та не підлягає до задоволення з наступних підстав.

Частиною 2 ст. 160 КПК України передбачено, що у клопотанні про тимчасовий доступ до речей і документів має бути зазначено, крім іншого, короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з яким подається це клопотання, значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні; можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Всупереч наведених норм дане клопотання не містить ні викладу обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з яким воно подається, достатнього для здійснення слідчим суддею у порядку, передбаченому КПК, судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні, ні обгрунтування значення документів для розслідування вказаного злочину, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », а також неможливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

Враховуючи викладене, керуючись ч. 6 ст. 9, 160 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Відмовити у задоволенні клопотання заступника начальника Управління Служби безпеки України у вінницькій області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ).

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення11.03.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу48370014
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на тимчасовий доступ до документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1

Судовий реєстр по справі —127/4231/15-к

Ухвала від 11.03.2015

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Ковбаса Ю. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні