Постанова
від 07.03.2007 по справі 42/88б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

42/88б

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                                              ПОСТАНОВА  

                                ПРО ВИЗНАННЯ  БОРЖНИКА БАНКРУТОМ

                                                                 ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ

07.03.07 р.                                                                        Справа № 42/88б

за заявою кредитора (заявника) Національної акціонерної компанії “Украгролізінг” м. Київ в особі Донецької філії м. Донецьк

до боржника Відкритого акціонерного товариства “Донецька сільськогосподарська машинотехнологічна станція” м. Авдіївка

про визнання банкрутом.

арбітражний керуючий Пашкова Т.Ю.

Суддя              О.В.Попов

Представники:

від кредиторів: Колесник О.О. – за довіреністю від НАК „Украгролізінг”, Луценко С.А. – за довіреністю від Красноармійської ОДПІ, Кузьмин О.Ю., Сандул М.О. – за довіреністю від ВАТ “Укртелеком”, Хацько С.В. – за довіреністю від Ясинуватської ОДПІ, Колосова Р.В. – за довіреністю від ТОВ „Агротехніка-Україна”.

від боржника: Спахи Г.І. – виконавчий директор

арбітражний керуючий Пашкова Т.Ю.

за участю Донецького обласного управління з питань банкрутства: Цвірк С.В. – за довіреністю                   

За заявою Національної акціонерної компанії “Украгролізінг” м. Київ в особі Донецької філії м. Донецьк господарським судом Донецької області порушена справа про банкрутство Відкритого акціонерного товариства “Донецька сільськогосподарська машино-технологічна станція” м. Авдіївка в зв'язку з його фінансовою неспроможністю.

Ухвалою суду від 07.12.2006р. затверджено реєстр вимог кредиторів та встановлена дата для вирішення питання щодо подальшої процедури банкрутства (санація, ліквідація) на 24.01.2007р.

До господарського суду надійшов протокол № 1 від 19.12.06. зборів комітету кредиторів з клопотанням про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Ухвалою суду від 24.01.2007р. розгляд справи відкладено для залучення до участі у справі Донецького обласного управління з питань банкрутства та суд зобов'язував Донецьке обласне управління з питань банкрутства та комітет кредиторів надати кандидатуру арбітражного керуючого – ліквідатора ВАТ “Донецька сільськогосподарська машино-технологічна станція” м. Авдіївка; розпорядника майна та боржника суд зобов'язував  надати письмову інформацію про наявність виробничо-господарської діяльності боржника, періодах її здійснення або припинення, наявність об'єктів нерухомого майна, основних засобів, які не беруть участь у процесі виробничої діяльності боржника, наявність оборотних активів, інше майно на яке не розповсюджується дія мораторію введеного Законом України „Про введення мораторію на примусову реалізацію майна”.

Листом № 216-30-20/492 від 22.02.2007р. Донецьке обласне управління з питань банкрутства пропонує призначити у справі № 42/88Б ліквідатором ВАТ “Донецька сільськогосподарська машино-технологічна станція” м. Авдіївка арбітражного керуючого - Воробйову Лілію Анатоліївну (ліцензія № 176011).

В засіданні суду 07.03.2007р. заслухавши пояснення представників сторін та арбітражного керуючого, розглянувши аналіз фінансово-господарського стану боржника та матеріали справи, суд встановив:

Боржник господарську діяльність фактично не веде, фінансове становище боржника характеризується стійкою неплатоспроможністю, майнових активів боржника не достатньо для погашення вимог кредиторів, заяв від інвесторів та осіб бажаючих прийняти участь у санації боржника в передбачений законом строк до суду не надходило, підстави для відновлення платоспроможності  боржника відсутні.

Відповідно до відомостей, наданих боржником – лист від 14.02.07. за № 1, боржник виробничу діяльність не здійснює з вересня 2005р. Об`єкти нерухомого майна у боржника відсутні. Більша частина основних засобів вилучена, а ті що залишилися у виробничій діяльності не використовуються.

Таким чином,  суд дійшов висновку про нерозповсюдження дії мораторію  введеного Законом України “Про введення мораторію на примусову реалізацію майна” на наявні майнові активи боржника, оскільки за змістом ст.2 вказаного закону мораторій встановлює обмеження щодо реалізації конкретно визначеного майна підприємства а саме: об`єктів нерухомого майна та інших основних засобів виробництва, що забезпечують ведення виробничої діяльності підприємствами,  а також акцій (часток, паїв), що належать державі в майні інших господарських товариств і передані до статутних фондів цих підприємств.

За цих обставин, суд дійшов висновку про наявність підстав для визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 16, 22 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”,  - суд, -

                                                        П О С Т А Н О В И В:

1.          Клопотання комітету кредиторів – задовольнити.  

2.          Визнати Відкрите акціонерне товариство “Донецька сільськогосподарська машино-технологічна станція” м. Авдіївка (код ЄДРПОУ 30045983), що зареєстроване за адресою: 86062, Донецька область, м. Авдіївка, вул. Тімірязєва, 1 – банкрутом внаслідок його фінансової неспроможності.

3.          Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 6  місяців до 07.09.2007р.

4.          Призначити ліквідатором ВАТ “Донецька сільськогосподарська машино-технологічна станція” м. Авдіївка арбітражного керуючого –  Воробйову Лілію Анатоліївну, ліцензія № 176011.

5.          Ліквідатору у 5 денний термін опублікувати оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури в офіційних друкованих органах.

6.          Ліквідатору до закінчення ліквідаційної процедури представити до суду звіт та ліквідаційний баланс с доданими документами, передбаченими ст. 32 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

                    

Суддя                                                                                                Попов О.В.           

                    

Вик    тел.

Надруковано примірників -   :  господарському суду Донецької області -   ,  сторонам -   .

Дата ухвалення рішення07.03.2007
Оприлюднено22.08.2007
Номер документу483735
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —42/88б

Ухвала від 31.01.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 03.02.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 09.10.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 25.06.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 05.11.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 09.09.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 27.05.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 13.11.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 12.12.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 25.02.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні