Ухвала
від 06.02.2014 по справі 127/2024/14-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/2024/14-к

Провадження 1-кс/127/765/14

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 лютого 2014 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 за відсутності клопотання учасників процесуальної дії про застосування технічних засобів фіксування, розглянувши клопотання слідчого СУ УМВС України у Вінницькій області капітана міліції ОСОБА_2 про надання тимчасового доступу до документів (тобто можливість ознайомитись з ними та вилучити їх на паперових та електронних носіях), які перебувають у володінні Вінницької філії ВАТ «ВТБ Банк», -

ВСТАНОВИВ:

Дане клопотання погоджене з прокурором ОСОБА_3 .

Клопотання мотивується тим, що в провадженні СВ СУ УМВС України у Вінницькій області перебувають матеріали досудового розслідування внесених в ЄРДР за №12013010010000650 від 23.12.2013, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України.

Крім того, дане клопотання мотивоване тим, що до УМВС України у Вінницькій області звернувся гр. ОСОБА_4 із письмовою заявою про те, що працівники Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М.І. Пирогова відмовляються робити йому рентген хребта на магнітно-резонансному топографі (МРТ) без здійснення ним благодійного внеску у розмірі 300 гривень.

У ході досудового розслідування установлено, що Вінницька обласна клінічна лікарня ім. М.І. Пирогова, у відповідності до договору № 72/10/п від 14.09.2010 про взаємодію та благодійну діяльність укладеного з Вінницьким обласним відділенням Міжнародного Фонду допомоги хворим з наслідками травм та захворювань, створює для менеджерів Фонду необхідні умови для плідної роботи на території медичного закладу та слідкує за дотриманням принципів добровільності, рівноправності та гласності при залученні добровільних пожертвувань останніми, які у свою чергу зобов`язуються проводити благодійну роботу по відношенню до хворих, особливо тих, що зробили добровільні пожертвування на рахунок Фонду та використовувати накопичені ресурси (кошти), для виконання своїх завдань.

Крім того, установлено, що на балансі відділення променевої діагностики Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М.І. Пирогова знаходиться магнітно-резонансний топограф (МРТ) 0,5 «Тесла» навантаження на який у зміну становить 200-220 %. Пацієнтам, які пройшли обстеження, після сплати ними коштів видається відповідна квитанція про благодійний внесок, результати обстеження та за окрему доплату диск із записом обстеження.

Згідно договору № 72/10/п від 14.09.2010 Вінницьке обласне відділення Міжнародного Фонду допомоги хворим з наслідками травм та захворювань має відкритий розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 у Вінницькій філії ВАТ «ВТБ Банк», МФО 302559, код 24898371.

Приймаючи до уваги те, що інформація, яка стосується господарських взаємовідносин між Вінницькою обласною клінічною лікарнею ім. М.І. Пирогова та Вінницьким обласним відділенням Міжнародного Фонду допомоги хворим з наслідками травм та захворювань, може бути використана як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, знаходиться у Вінницькій філії ВАТ «ВТБ Банк», розташованій за адресою: 21018, м. Вінниця, пл. Гагаріна, 2, виникла необхідність у здійсненні тимчасового доступу до документів, щодо розрахункового рахунку № НОМЕР_1 вказаного вище фонду.

Ураховуючи викладене, з метою всебічного, повного та неупередженого дослідження усіх обставин кримінального провадження, зважаючи на те, що Вінницька філія ВАТ «ВТБ Банк» в процесі обслуговування клієнтів керується Законом України «Про банки і банківську діяльність» та відповідними договорами із клієнтами, у яких передбачене обмеження доступу до інформації щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка є банківською таємницею, слідчий просив дане клопотання задовольнити.

Представник Вінницької філії ВАТ «ВТБ Банк» до судового засідання не з`явився, про причини неприбуття суд не повідомив, хоча про час та місце розгляду клопотання представника Вінницької філії ВАТ «ВТБ Банк» повідомлялось належним чином, тому відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України клопотання розглядається у його відсутність.

Пунктом 1 ч. 5 ст. 163 КПК України передбачено, що ухвала про надання тимчасового доступу до речей і документів постановляється, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної юридичної особи.

Оскільки з клопотання та доданих до нього матеріалів вбачаються підстави вважати, що вказані у клопотанні документи можуть перебувати у володінні Вінницької філії ВАТ «ВТБ Банк» та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, тому дане клопотання слід задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 160, 163 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати тимчасовий доступ слідчому СУ УМВС України у Вінницькій області капітана міліції ОСОБА_2 до документів (тобто можливість ознайомитись з ними та вилучити їх на паперових та електронних носіях), які перебувають у володінні Вінницької філії ВАТ «ВТБ Банк», МФО 302559, код 24898371, яка розташована за адресою: 21018, м. Вінниця, пл. Гагаріна, 2, а саме:

-виписки про рух коштів по розрахунковому рахунку Вінницького обласного відділенням Міжнародного Фонду допомоги хворим з наслідками травм та захворювань № 260013011144, за період 2013 року по час проведення тимчасового доступу;

- юридичної справи клієнта - Вінницького обласного відділенням Міжнародного Фонду допомоги хворим з наслідками травм та захворювань.

Ухвала діє протягом 30 днів з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення06.02.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу48378254
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —127/2024/14-к

Ухвала від 06.02.2014

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Ковбаса Ю. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні