Ухвала
від 16.05.2014 по справі 127/9773/14-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/9773/14-к

Провадження 1-кс/127/3152/14

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 травня 2014 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , за відсутності клопотання учасників процесуальної дії про застосування технічних засобів фіксування, розглянувши клопотання слідчого з ОВС СУФР ГУ Міндоходів у Вінницькій області підполковник податкової міліції ОСОБА_2 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий ОСОБА_2 звернувся до суду з клопотанням, яке погоджене з прокурором ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів що знаходяться у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », мотивуючи свої вимоги тим, що у нього в провадженні перебувають матеріали досудового розслідування які внесені в ЄРДР № 32014020000000050, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 212 КК України.

Також, слідчий дане клопотання мотивує і тим, що службові особи ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в період з 01.05.2012 року по 31.07.2013 року, шляхом незаконного формування податкового кредиту від підприємства з ознаками фіктивності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », умисно ухилившись від сплати податку на додану вартість в сумі 2 978 165 грн., що призвело до фактичного надходження до бюджету держави коштів в особливо великих розмірах.

Також встановлено, що при проведенні фінансово-господарських операцій з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » підприємство ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » використовувало рахунок № НОМЕР_1 відкритий у філії АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » м. Вінниці.

З метою вжиття заходів, щодо швидкого, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, надання їм належної правової оцінки та прийняття законних процесуальних рішень в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, а також з`ясування фактичного перерахування грошових коштів та законності їх обігу, необхідно провести аналіз інформації про рух грошових коштів по банківському рахунку, ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » відкритому у філії АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » м. Вінниці, здійснити виїмку відомостей про рух грошових коштів, а також оригіналів документів наданих для відкриття та використання ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » вказаного банківського рахунку, які необхідні для проведення судово-почеркознавчих експертиз документів та можуть виступати в якості джерела доказів по кримінальному провадженню.

Беручи до уваги вище вказане, слідчий просив клопотання задовольнити.

Дослідивши матеріали клопотання вважаю, що воно є не обґрунтованим та не підлягає до задоволення з наступних підстав.

Частиною 2 ст. 160 КПК України передбачено, що у клопотанні про тимчасовий доступ до речей і документів має бути зазначено, крім іншого, короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з яким подається це клопотання, значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні; можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Всупереч наведених норм дане клопотання не містить ні викладу обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з яким воно подається, достатнього для здійснення слідчим суддею у порядку, передбаченому КПК, судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні, ні обґрунтування значення документів, які перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » для встановлення обставин по оперативно - розшуковій справі, можливості використання як доказів відомостей, що містяться в документах які перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а також неможливості іншим способам довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

Враховуючи викладене, керуючись ч. 6 ст. 9 КПК України, ст. ст. 160 - 163 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Відмовити у задоволенні клопотання слідчого з ОВС СУФР ГУ Міндоходів у Вінницькій області підполковник податкової міліції ОСОБА_2 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення16.05.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу48379200
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —127/9773/14-к

Ухвала від 16.05.2014

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Ковбаса Ю. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні