Ухвала
від 29.08.2014 по справі 127/18745/14-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/18745/14-к

Провадження 1-кс/127/6086/14

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 серпня 2014 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання старшого слідчого відділення розслідування злочинів лінії карного розшуку СВ Вінницького МВ УМВС України у Вінницькій області майора міліції ОСОБА_2 , про проведення обшуку за місцем реєстрації ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , тобто за адресою : АДРЕСА_1 , за відсутності клопотання учасників процесуальної дії про застосування технічних засобів фіксування, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий ОСОБА_2 подав до Вінницького міського суду Вінницької області клопотання, яке погоджено з прокурором ОСОБА_4 .

Слідчий мотивує клопотання тим, що у нього в провадженні знаходяться матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12014020010002673 від 17.04.2014, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.176 КК України.

Крім того, дане клопотання мотивується тим, що до Вінницького міського відділу міліції надійшла письмова заява заступника голови Української антипіратської асоціації ОСОБА_5 про те, що через інтернет-ресурс веб-сайт http://new-tracker.com незаконно, без дозволу правовласника, з порушенням вимог Закону України "Про авторське право і суміжні права" розповсюджуються фільми, права на які належать компанії Warner Bros. Entertainment Inc.

Вказаний ресурс розміщується на сервері з ІР-адресою НОМЕР_1 , що обслуговується сервіс-провайдером ТОВ «Он-Лайн», який здійснює свою діяльність за адресою: м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе, 112-А.

Згідно інформації ТОВ «Он-Лайн», замовником послуги по розміщенню серверу з даною ІР-адресою є ОСОБА_6 , e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_2 Замовлення відбулось з ІР-адреси НОМЕР_2 03.03.2013 року о 20.54 год. Остання форма продовження серверу заповнювалось з ІР-адреси НОМЕР_3 07.10.2013 року о 10.03 год. В логах адміністрування серверу зазначено наступні останні заходи під акаунтом admin з ІР-адреси НОМЕР_4 09.04.2014 року о 21.19 год. та ІР-адреси НОМЕР_5 15.03.2014 року о 11.14 год. та під акаунтом ІНФОРМАЦІЯ_3 з ІР-адреси НОМЕР_6 15.04.2014 року о 17.58 год.

Вказані ІР-адреси належать (згідно даних RIPE) «Telecomunikatsiina Companiya» Ltd, Kavaleridze str., 1/53, Lviv, Ukraine.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ІР-адреси НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 належать ТОВ «Телекомунікаційна компанія «Телком», ідентифікаційний код юридичної особи - 25239647, розташованому за адресою: м. Львів, вул. І Франка, буд.61, кімн.305; юридична адреса: АДРЕСА_2 .

Послуги доступу до всесвітньої мережі загального користування Інтернет і передачі даних надаються на підставі контракту про надання телекомунікаційних послуг від 17.08.2011 року, укладеного з ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженцем с. Кротошин Пустомитівського району Львівської області, зареєстрованим в АДРЕСА_1 .

На підставі викладеного, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь кримінального правопорушення - комп`ютерного та іншого обладнання, з використанням якого здійснюється доступ до всесвітньої мережі загального користування Інтернет; магнітних (флоппі-диск (дискета), жорсткий диск (вінчестер)), оптичних (диски CD, DVD, Blu-ray Disc) та електронних (карта пам`яті, флеш-пам`ять) носіїв інформації, документів, що можуть містити дані про користування інтернет-ресурсом, незаконне відтворення, розповсюдження, тиражування фонограм і відеограм; технічних засобів, які використовуються для незаконного виготовлення та розповсюдження об`єктів авторського права, які мають значення для досудового розслідування, а також приймаючи до уваги достатні підстави вважати, що вони знаходяться в помешканні за місцем реєстрації ОСОБА_3 , слідчий просив клопотання задовольнити.

Дослідивши клопотання та матеріали кримінального провадження вважаю, що клопотання не обгрунтоване та не підлягає до задоволенню з наступних підстав.

Частиною 1 ст. 234 КПК України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

Відповідно до п.6 ч.3 ст.234 КПК передбачено, що клопотання про обшук має містити відомості про особу, якій належить інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться. В матеріалах наданих до суду відомості про те, що ОСОБА_3 володіє будинком за адресою: АДРЕСА_1 , відсутні.

Крім цього пунктами 4 ч. 5 ст. 234 КПК України передбачено, що слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе, що відшукуванні речі, документи із записами, які мають відношення до вчиненого кримінального правопорушення. Будь-яких доказів того, що даною особою було вчинено злочин, і що у цієї особи можуть знаходитись вказані у клопотанні речі, відсутні.

Враховуючи вище вказане у клопотанні слід відмовити.

На підставі викладеного, керуючись ст. 234 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Відмовити у задоволенні клопотання старшого слідчого відділення розслідування злочинів лінії карного розшуку СВ Вінницького МВ УМВС України у Вінницькій області майора міліції ОСОБА_2 , про проведення обшуку за місцем реєстрації ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , тобто за адресою : АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь кримінального правопорушення комп`ютерного та іншого обладнання, з використанням якого здійснюється доступ до всесвітньої мережі загального користування Інтернет; магнітних (флоппі-диск (дискета), жорсткий диск (вінчестер)), оптичних (диски CD, DVD, Blu-ray Disc) та електронних (карта пам`яті, флеш-пам`ять) носіїв інформації, документів, що можуть містити дані про користування інтернет-ресурсом, незаконне відтворення, розповсюдження, тиражування фонограм і відеограм; технічних засобів, які використовуються для незаконного виготовлення та розповсюдження об`єктів авторського права, які мають значення для досудового розслідування, за відсутності клопотання учасників процесуальної дії про застосування технічних засобів фіксування.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення29.08.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу48380282
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування технічних засобів фіксування

Судовий реєстр по справі —127/18745/14-к

Ухвала від 29.08.2014

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Ковбаса Ю. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні